Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927510





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk toont waar sociaal gelaat : Kankerpatiënte kan op geen begrip rekenen.-Update1
01 oktober 2010
Kankerpatiënte daagt OCMW Genk voor de Arbeidsrechtbank te Tongeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 764.200
Genk 01 oktober 2010.

--- Update 1  16:20 1/10/2010.

OCMW Zet restauranthouder aan om BTW wetgeving te overtreden.

Niettegenstaande er op 21 oktober 2006 voor 376 € in het restaurant Da Vinci werd verbruikt, werd door het OCMW van Genk gevraagd om dat bedrag bij een latere factuur -dat in een ander boekjaar valt- aan te rekenen. Dit geeft aan hoe het OCMW de restauranthouder in feite aanzet tot fiscale onregelmatigheden.

OCMW maakt zich schuldig aan partijpolitieke propaganda.

Na een klacht van het Vlaams Belang van Genk, bevestigt het Agentschap Binnenlands Bestuur op 2 oktober 2008 volgende : " ... het jaarverslag wordt gebruikt om partijpolitieke propaganda te maken en voldoet niet aan de vereisten van een OCMW-jaarverslag...." einde citaat. Vorige opmerking is niet limitatief en het volgende citaat is ook tekenend : " ... het OCMW maakt wel een uitgebreid jaarverslag op naar derden wat zeker zijn nut zal hebben, maar dat kan niet als afdoende beschouwd worden als jaarverslag .... " het gaat hier over het Decreet van 17 december 1997, zijnde het besluit van de Vlaamse regering betreffende de boekhouding van de OCMW's. In de brief van 2 oktober 2008 vinden we nog andere merkwaardige zaken waaruit blijkt dat het OCMW nog méér sjoemelt. Waarom verschijnt dit allemaal nooit in de klassieke pers??
--- Einde update 1



Kankerpatiënte krijgt gevraagde steun niet en stapt naar Arbeidsrechtbank te
Tongeren, OCMW Raadsleden tafelen aan 100 € pp op kosten van de stadskas.

Vandaag komt partijgenoot van het Genkse CD&V beleid, én minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen, de viering van het vijfjarig bestaan van het sociaal huis van Genk officieel bijwonen.

Professionelen?
Stad Genk voorziet in het Sociaal huis tussen 4 en 22 oktober infomomenten voor inwoners van Genk en professionelen. Om op een zeer subtiele manier de gunst van de bewoners te winnen, zeg maar te kopen, wat in feite een wijze van passieve corruptie is, ontvangen geïnteresseerden die langskomen voor een rechtenonderzoek, een -naar eigen zeggen- handige documententas. Benieuwd of daar weer geen verdoken politieke publiciteit in te vinden is. Anderzijds heeft deze redactie in het domein waarover zij kan oordelen, nog niets ontdekt dat écht naar professionaliteit verwijst, misschien ligt de reden in het feit dat wij ons niet laten verblinden door -valse-schijn, glamour en glitter. 

OCMW Weigert steun aan kankerpatiënte.
Op 9 september 2010 staat een vijftigjarige vrouw voor de Arbeidsrechtbank te Tongeren, ze komt zonder advocaat, haar tegenpartij is het OCMW van Genk die haar een steun van 200 € weigert.  De vrouw heeft kanker en moet chemotherapie ondergaan en die extra uitgaven, die ze op de koop toe niet volledig van het ziekenfonds terugbetaald krijgt, kan de dame niet betalen. De sociaal werkster -AVL afdeling Onderwijslaan- zag er, volgens de zieke dame het aan de Voorzitter van de Arbeidsrechtbank uitlegde, gezien de bijzondere toestand waarin de dame zich bevindt, geen problemen in. Echter, de OCMW Raad floot de zieke dame, de facto haar sociaal werkster AVL terug.  De cliënte had vroeger een goed betaalde job en kon haar appartement dat ze huurt normaal betalen, maar door omstandigheden én het feit dat ze nu ziek is, heeft daar verandering in gebracht, ze dreigt dus boven haar ziekte, ook met de eigenaar van het appartement, problemen te krijgen,  maar dat heeft het pseudo sociaal voelend OCMW van Genk niet begrepen en zij weigert de 200 € steun toe te kennen. De Rechter doet op 23 oktober 2010. uitspraak. 


OCMW Tafelt aan 100 € per persoon!


Voor de vier menu's van 21 oktober 2010 hebben ze geen uitleg en ook geen BTW bon, kwatongen beweren dat het om een dineetje gaat wegens de verkiezingsuitsoverwinning -in Genk- van de CD&V.

OCMW Laat de centen wel rollen,
ondermeer voor Bourgondisch tafelen.

Het OCMW van Genk kijkt echter, wat haar eigen uitgaven betreft, niet op één Euro, reizen en tafelen op kosten van de stadskas moet kunnen. Op 21 oktober 2006 gaan -om de CD&V verkiezingsoverwinning te vieren zeggen kwatongen- 4 personen van het OCMW voor 376 € in een Genks restaurant tafelen, er wordt daarvoor geen BTW bon opgemaakt, wat fiscaal gezien óók niet kan.
Op 4 januari 2010 gaan 29 personen van het OCMW opnieuw Bourgondisch tafelen, het bedrag van het etentje van drie maanden voordien wordt dan ook afgerekend, het geheel -voor de 33 menu's- heeft aan de Genkse belastingbetaler 3.341 € gekost!  Het komt erop neer dat  OCMW mandatarissen aan 100 € per persoon gaan tafelen, maar 200 € steun aan een kankerpatiënte weigert !!  Als dat geen schande is? Kan minister van Welzijn Jo Vandeurzen dat goedkeuren? 

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 02 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.