Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927500





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Nachtelijke garagebrand Bevrijdingslaan zou aangestoken zijn-Update2
17 september 2010
Burgemeester moet criminaliteit in Waterschei niet minimaliseren.

Paginabezoekers Website Morsum Magnificat : 760.200
Genk 17 september 2010.

--- wijziging 07:00 18/9/10.

--- Update 2 16:20 19/9/10.
De "Schijn" Heiligen.
In de grootste gazet van het land -der blinden- wordt met geen woord gerept over de klachten van de
buurtbewoners over het -niet-optreden van de politie, uiteraard mag de journalist over de werking van de politie van Genk geen letter verkeerd schrijven,zo ja geven ze –zoals aan MM- geen informatie, persvrijheid noemt men dat.  Genk mag onder geen enkel beding op een negatieve wijze in het nieuws komen, de burgemeester Wim Dries weet goed genoeg waarover het gaat, maar zelfs als Wim Dries een wit blad ziet, durft hij nog te zeggen dat het zwart is, Dries is dermate ambitieus dat hij maar al te vaak niet met zijn twee voeten op de grond staat, maar zweeft.
Genk is een CD&V bastion en binnen die partij doen zich voor als "heiligen", gelukkig weet de bevolking "hoe"
-schijn- heilig de Clerus is. Het is ondertussen geweten dat velen die op het altaar staan, verdacht zijn, maar ook zij die op de eerste rij zitten moet men durven verdenken.
Bij de vernielingen die in en rond De Kring te Waterschei werden aangericht had de politie de boefjes in de kraag
kunnen vatten, maar ze durfden duidelijk niet tot actie overgaan, een vijftal jongeren konden zich gemakkelijk uit de voeten maken. Volgens informatie lijken sommigen erg jong, maar zijn ze veel ouder. De bendes dragen allemaal een soort “flies” met een kap, als ze de kap opzetten bewegen ze zich met genbogen hoofd zodat je hun gezicht niet of moeilijk kan zien.


Zo veplaatsen ze zich, kap op en hoofd naar de grond gericht, hier zijn ze op de loop voor de politie die hun de kans gaf....
--- einde update 2


--- Update 1 21:00 17/9/10
Buren klagen al één jaar over overlast
en de lakse houding van de politie van Genk.

Omdat de bewoners werken in de woning uitvoeren, ligt er allerlei materiaal in de garage, op maandag 13  september werd omstreeks 23:30u reeds een poging ondernomen om materiaal dat in de garage ligt in brand te steken, maar dat mislukte. Twee dagen later, in de nacht van woensdag op donderdag 16 september werd met succes rond 02:30u een nieuwe poging ondernomen. Het zou blijken dat een ruitje aan de zijkant van de garage werd verbrijzeld en vermoedelijk via die weg brand zou zijn gesticht, mogelijk met brandversneller -s-.

Iets anders te doen.
Iedereen die we over de problemen aanspreken is het er volmondig mee eens dat de politie in gebreke blijft, ergo, bewoners die klagen ongepaste reacties van de politie krijgen zoals in casu : "denkt u dat we niets  anders te doen hebben", deze reactie kwam er, nadat de burgers de politie verzochten om 's avonds patrouilles  te organiseren. Dat de politie van Genk geen tijd zou hebben om af en toe in de Bevrijdingslaan voorbij te komen, komt deze redactie zeer vreemd over, misschien wat minder in de café's aan de André Dumontlaan en de Onderwijslaan vertoeven, dat maakt al wat meer tijd vrij.

Beelden vernield.
Irma Bosman woont in de Onafhankelijkheidslaan en heeft een tuintje dat vlak bij de uitgebrande garage ligt,  Irma had in haar tuin enkele prachtige beeldjes geplaatst, in juni vorig jaren werden ze allemaal uit de tuin  geplukt en wat verder in de buurt vernield terug gevonden. Irma heeft de vier personen gezien die na de brand in de  buurt waren, het waren Turken of Marokkanen zegt ze maar toen ze wegliepen hadden ze een kap over het hoofd, een klassieke plunje van de boefjes, dat was ook het geval met de bende aan De Kring-Waterschei.

Bang van de boefjes.
Het is niet de eerste keer dat we vernemen dat de Genkse politie bang is van de jonge, overwegend allochtone boefjes, nu vernemen we dat ze toegeven dat ze van de Turken niet zó bang zijn, maar wel van de Marokkanen. Tijdens de interventie rond de vzw De Kring-Waterschei heeft deze redactie inderdaad vastgesteld dat de opgeroepen politie, de boefjes niet écht in de kraag wilde vatten, de verkeerde tactiek toepasten waardoor het gespuis kon ontsnappen.
--- einde update 1.




Irma Bosmans durft 's avonds niet meer buiten te komen, het was ook Irma die de brandweer opbelde.

De vermoedelijk aangestoken brand in een garage aan de Bevrijdingslaan 33 te Genk is blijkbaar een escalatie van pesterijen in de buurt en was al de tweede op rij want ook dinsdag was er al een poging tot brandstichting. Het pand waar de brand in de garage is gesticht, is bewoond door een alleenstaande Turkse vrouw die quasi geen Nederlands kent en er woont met een gehandicapt kind.



Het resulataat na de tweede brandstichting op enkele dagen.

Politie doet niets.
Buurtbewoners beklagen zich erover dat de wijk steeds gevaarlijker wordt en mensen 's-avonds niet meer buiten durven te komen. Er is ook daar sprake van drugshandel, er werden zelfs al injectiespuiten gevonden, kortom niet meer leefbaar waaraan, ondanks de klachten van bewoners, niets wordt gedaan. Ook de politie en ordediensten doen, volgens onze bron, niets om de criminaliteit een halt toe te roepen zodat niets een verdere criminalisering van de wijk in de weg staat. De vraag is of de Korpschef nog wel voldoende authoriteit over zijn korps heeft, of kan doen gelden?

Nog meer onveiligheid.
De Bevrijdingslaan is niet de enige plaatst in Waterschei waar de onveiligheid toeneemt, ook op en rondom de terreinen van de Kring-Waterschei neemt de criminaliteit toe. In ons artikel van 22 augustus 2010 op deze website somden wij de verdachte gedragingen die daar plaatsvinden op maar voorlopig wordt er door de ordediensten niets gedaan, zelfs het doorgeven van accurate informatie en herkenbare opnamen van verdachte gedragingen van personen heeft totnogtoe geen verandering gebracht. De Genkse politie mag dit alles catalogeren onder "kleine criminaliteit" maar de bewoners van de wijken ervaren dit alles als bedreigend en worden in min of meerdere mate van hun "vrijheid" beroofd door het onveiligheidsgevoel dat ze hebben als zij zich buiten hun woning begeven en dat kan toch nooit de bedoeling zijn in een zogenaamde multiculturele samenleving.

Bevrijdingslaan Waterschei


Een oudijzerhandel in de ruimten bestemd voor tuinen, buurt klaagt daar terecht over, maar Genk doet niets, alles is toegelaten, Genk is de greep op de openbare orde al lang verloren. Mogelijk moet Wim Dries de lijken van Jef Gabriels nu uit de kast halen. 

Lees ook over de vernielingen in en rond De Kring Waterschei in MM 177
De Kring Waterschei : Openlijk drugs dealen

De werking politie steeds meer in vraag.
Alhoewel de burgemeester alles minimaliseert, klagen vele inwoners van Waterschei -en elders- wel degelijk over de laksheid van de politie, de dossiers bij het Comité P. stapelen zich wel degelijk op en inspecteurs die eerder in verband met drugs reeds geschorst werden, blijven verdachte drankgelegenheden bezoeken.

Gazetten.
Niettegenstaande een journalist van de lokale gazet na de brand in de Bevrijdingslaan informatie kreeg van buurtbewoner C. werd daarover niets in de gazet gebracht, wij noemen het nogmaals "gatlikjournalistiek" die naar de pijpen van burgemeester Dries en zijn CD&V club dansen. Hopelijk wordt er binnenkort toch actie ondernomen tegen de rotte appels van de Genkse politie. De betreffende journamist wordt ook uit eerste hand geïnformeerd, waardoor hij ook op dat vlak met handen en voeten gebonden ligt,  Morsum Magnificat hoeft noch aan de Genkse politiek, noch aan de brandweer, noch aan de politie "dankjewel" te zeggen, daarom kunnen wij ons ook als "totaal onafhankelijk" gedragen. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ever ©

Laatste update ( 29 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.