Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928019





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Energyville investeert 20 mio Euro tegen 2012.
14 september 2010
Ambitieuze burgemeester moet helpen met een snelle bouwvergunning.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 759.400
Genk 14 september 2010

De Koninklijke Vlaamse ingenieursvereniging -KVIV- heeft vanavond in de oude mijnsite van Waterschei een bijeenkomst georganiseerd, een vijfhonderdtal mensen, overwegend ingenieurs, hadden voor deze bijeenkomst ingeschreven.

Geavanceerde energietechnologie.
Een aantal onderzoekers, waaronder het VITO en IMIC, willen met een toekomstgericht project een
tweehonderdtal onderzoekers voor geavanceerde energietechnologie naar Waterschei brengen, het project werd begin 2010 op de rails gezet, voor Genk is dit het begin van een wetenschapspark dat een impuls wil geven aan wetenschappelijke ontwikkeling in een hoogwaardig bedrijvenpark, het geheel is een kolfje naar het handje van burgemeester Wim Dries die vanavond op het spreekgestoelte weer glunderde, Wim Dries importeert met dit project technologie, iets wat Genk mist, voor in elektrotechniek scoort Genk zeer slecht.

Prof.Ronnie Belmans.


Vijf jaar geleden stelde deze redactie aan Professor Belmans een aantal vragen over het onstabiele Belgische hoogspanningsnet, maar de Professer wilde daarop niet antwoorden, we kregen wel een e-mail dat zijn foto van de website diende gehaald, zoniet zou hij klacht indienen. Toen een journalist van De Tijd wat te veel over Belmans begon te schrijven, werd Eric D. prompt bij Elia aan boord gehesen ....


                               " Met energie is goed geld te verdienen" 
                         zei Belmans in zijn toespraak en hij kan het
weten ! 


Een van de sprekers van vanavond was Prof. Ronnie Belmans, tot voor kort bedrijvig bij Elia en voordien een fervent Electrabel voorstander. Met energie is goed geld te verdienen zei Belmans in zijn toespraak en hij kan het weten, de Leuvense Prof. heeft er al zeer veel mee verdiend, een gewezen journalist van "De Tijd" -EDL- weet daar veel meer over. Of Energyville zoals Electrabel, óók veel gaat verdienen valt nog af te wachten.

Omgevallen pyloon te Lint : ook hier stellen wij al een vraag aan Ronnie Belmans :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2458&Itemid=0

Bouwvergunning.
Energyville investeert 20 mio €, de stad Genk brengt de grond in en de investeerders hopen dat de stad Genk
snel voor een bouwvergunning kan zorgen want Ronny Belmans zit op hete kolen, wil wéér "geld" verdienen, daar gaat het tenslotte om nietwaar, dat zullen de Belgen aan hun energierekening kunnen merken en als Belmans in de buurt is dan weten we het wel. Omdat het project al meteen van start gaat, wil men voorlopig de gebouwen van het Casino -Waterschei- in gebruik nemen en dit al vanaf 1 oktober 2010!

MYRRHA valt uit de boot.
Op het einde van de speeches had het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen, toen werd duidelijk dat het
MYRRHA niet betrokken is, de miljarden die reeds in de kerncentrales van de 4e generatie zijn gestopt en nog zullen gestopt worden, kortom de energievoorziening van de toekomst, valt uit de boot! Het geheel en de opzet komt ons onduidelijk over, men heeft geen details bekend gemaakt van wat de 200 specialisten exact gaan doen. Energie voor de toekomst, dat zegt veel en niets.

Waterschei.
Als de hoge technologie in Waterschei voet aan de grond krijgt, dan zal men vaststellen dat er al een andere
industrie actief is, een minder fraaie die Genk maar niet onder controle krijgt, Waterschei is een draaischijf van handel in drugs, wapens, autozwendel,schijnhuwelijken en dies meer, maar daarover wil de Genkse CD&V burgemeester niet aangesproken
worden, evenmin over het multicultureel failliet, velen hopen dat aan die toestanden aan de André Dumontlaan en Stalenstraat een einde komt, misschien zorgt Energyville daarvoor en komt er wat leven in en rond de oude mijnsite want nu zijn de verlaten parkings een oord voor drugsdealers.

Meer info over Energyville vindt u op
www.energyville.be 

Meer in Morsum Magnificat  182  -voor betalende abonnees-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.