Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935777





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Hoe lang kan het Comité P. dossiers over Genkse politie nog opstapelen?
30 augustus 2010
Ernstige klachten over inspecteurs en korpsleiding blijven in onderzoek.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 755.200
Genk 30 augustus 2010.

Op zondag 14 november 2009 omstreeks 17u werd deze redactie door twee inspecteurs van GAOZ totaal onterecht geïntimideerd, ze werden duidelijk door de uitbater van de vzw De Kring-Waterschei -waar ze regelmatig op de koffie mogen komen- op -het verkeerde- pad gestuurd, deze redactie heeft daaromtrent -e.a.- nog geen dossier ingediend, toch liggen er bij het Comité P. diverse andere dossiers.

Nog even wachten.
Enkele dagen geleden sprak deze redactie met Genkenaren waarvan het geduld stilaan ten einde is, "dit is een
ernstige zaak" zei een gekend persoon, zijn buurman en administratieve hulp beaamde de ernst van de zaak,terloops ook dat burgemeester Wim Dries -die in feite geen échte Genkenaar zegt de Genk kenner- op zijn ingeslagen weg nog wel eens hindernissen te verwerken zou kunnen krijgen. Alhoewel Morsum Magnificat zich in feite niet met politiek inlaat, maar toch ondermeer n.a.v. het boek "De miljarden van de KS" ook over Luc Dhoore is geïnformeerd, zou diens zoon -Michaël Dhoore-, de Genkse burgemeestersjerp door "doener" Wim Dries afgesnoept zijn. Toen deze redactie onlangs burgemeester Dries vragen stelde over de klachtendossiers over de Politie van Genk die bij het Comité P. liggen zei Dries : "ik heb vertrouwen in de politie en de korpschef, laten we het onderzoek afwachten", einde citaat. Inderdaad, dat is ook wat de klager in een ernstig dossier zegt : "ik wacht nog tot het einde van het jaar en als het Comité P. dan haar onderzoek niet heeft afgerond, maak ik de zaak niet alleen in de Belgische, maar ook in de buitenlandse pers openbaar". Ook in het dossier rond de moord op Wilfried Hauben klinkt dergelijke taal, ook bij de FGP zou men met argusogen naar GAOZ kijken.

Mysterieuze verdwijning.
Een hele poos geleden is er een dienstwagen van de stad Genk, blijkbaar aan de H. Fordlaan tussen Diepenbeek
en Genk, in de prak gereden. De Ford Mondeo-?- zou daarna spoorloos verdwenen zijn en meteen door Ford door een andere van dezelfde kleur vervangen zijn, er kraaide aanvankelijk geen haan naar, later wel, er werden daarover in de gemeenteraad reeds vragen gesteld, maar het wrak van de auto werd nooit teruggevonden. Een inspecteur van de Genkse politie zou dat verhaal aan onze bron bevestigd hebben, daarbuiten is dat verhaal bij meerdere personen in Genk over de lippen gegaan. Alles in de doofpot?

Viseren.
Dan is er nog het verhaal van een andere zelfstandige die in Genk door de politie geviseerd werd, dusdanig dat
de persoon zelfs het zaken doen in Genk schuwt en als er zijn, aan collega's doorgeeft. We zijn deze keer niet preciezer met de informatie omdat we niet willen dat de persoon ontmaskerd en weer door de politie gepest zou kunnen worden, toch gaat het niet om een doorsnee Genkenaar, ook anderen die minder mondig en schrijfvaardig zijn worden door bepaalde inspecteurs geviseerd, ergo gepest, maar er werden door die persoon wel bewijsmaterialen verzameld die verdomd belastend zijn voor sommige inspecteurs, waardoor de dossiers bij het Comité P. blijven zich opstapelen. Wil -of kan?- de Korpschef geen orde op zaken stellen? En de ambitieuze burgemeester?

Lees meer in Morsum Magnificat 182-02 -voor betalende abonnees-.

11/43 30/8/10 Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.