Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927520





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak Genk : Puinhoopwerf in Kolderbos blijft bestaan-Update1
27 augustus 2010
Directeur Nieuw Dak ken maar beter orde op zaken stellen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 754.800
Genk / Kolderbos 27 augustus 2010.

--- Update 1 20:00 27/8/10
Aannemer Vaessen neemt eerste maatregelen.
Of de maatregelen die vandaag door aannemer Vaessen werden genomen het gevolg zijn van onze eerdere
acties of niet, maakt niet uit, hoe dan ook, er werden toch al enkele verbeteringen aangebracht, misschien heeft het ook te maken met het feit dat de preventieadviseur van Vaessen -J.T.- vandaag uit vakantie terugkeerde.

Glasscherven.
Toen wij vanavond ter plaatse waren kwam een Turkse vrouw, vergezeld van peuters, zich beklagen dat één van
de kinderen glas in het gezicht had gekregen dat een ander kind van de werf had opgeraapt en ermee gegooid had, de vrouw zelf kon dat in het Nederlands niet uitleggen, maar het werd ons door iemand anders gezegd. Het 
bewijs is wel degelijk geleverd dat er op die werf overal resten van bouwmateriaal rondslingeren.

Aannemer Vaessen plaatste
al een omheining rond de goederenlift.



Toen wij vandaag ter plaatse waren kwam een uit Servië afkomstige dame -een zestiger- ons uitleggen dat het plaatsen van de metalen horizontale staven aan de ramen niet zo'n goed idee is van Nieuw Dak, het moet blijken dat via die voorzieningen iemand tot op de tweede verdieping naar boven zou geklommen zijn, misschien heeft de dame wel gelijk. In één adem zei de vrouw dat ze de pest heeft aan de Turken. Zo zie je maar dat in Genk -en niet alleen in Kolderbos- men zéker mag spreken over een multicultureel failliet, alleen de burgemeester en een "kliek" waterdragers maken zichzelf wijs dat het anders is.   

Geen deksel.
De preventieadviseur van Vaessen heeft zich van het feit dat de put onvoldoende is afgezet ter harte genomen,
de man plaatste zelf de afsluiting langs de kant van het woonblok wat dichter tegen de muur, maar diende toe te
geven dat dit toch nog beter kon.

Toezicht politie.
Anderzijds blijkt dat de machines van de aannemers reeds werden beschadigd en, zelfs bij het afsluiten van de
aan de buitenkant geplaatste trappen, de hindernissen toch nog werden genomen en toch op de daken werd geklommen, de firma Vaessen zich had beklaagd en ondermeer om meer toezicht van de politie had gevraagd, het mocht
blijkbaar niet baten, ook hiér, in zekere zin, weer klachten over de politie -sic-.
--- einde update 1

Sedert geruime tijd is de werf te Kolderbos van Nieuw Dak en haar aannemer Vaessen een puinhoop, na ons recent bericht zouden aannemer en opdrachtgever, volgens Directeur van Nieuw Dak Myriam Indenkleef, de koppen bij mekaar gestoken hebben en werden, ter gratie Gods, toch reeds de glasscherven geruimd zijn, maar dat is verre van voldoende. De Directeur van  Nieuw Dak krijgt van deze redactie wéér -voor de 3e keer op een rij- geen goed rapport. In haar omgang met kandidaten voor een sociale woning is Nieuw Dak niet mals, zij moeten dan ook niet versteld staan dat zij een koekje van eigen deeg krijgen, niet –zoals zij- uit “eigen belang”  maar in het algemeen belang en de openbare veiligheid.

Septische put?
Achter nummer 20 is er één of andere betonnen put ingegraven, maar het bijhorende deksel ontbreekt,  aanvankelijk heeft men het gat met een pallet afgedekt, nu blijkt, volgens klachten die ons bereikten, dat er -om te pesten- een kinderfiets zou zijn ingegooid, ondertussen is het houten pallet -dat er nog ligt- vervangen door een oude deur -zie foto in document V1008004-.

Afbakening werf.
Dat in een sociale wijk een dergelijke gevaarlijke situatie -waar veel kinderen rondlopen- niet kan en mag is nogal wiedes maar Nieuw Dak, waarvan de stad Genk meerderheidsaandeelhouder is, moet niets  vrezen. Het is meer dan een schande en tekenend hoe triest het met de democratie en de gang van zaken gesteld is. Dit is een schrijnend voorbeeld van het verregaande machtsmisbruik en malfunctie van "hun" politie waarover de klachten bij het Comité P. zich opstapelen.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.