Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927520





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Festival Lommel : Ministerie BZ stelt onderzoek in qua veiligheid.
27 augustus 2010
Korpschef Voordekkers van Lommel krijgt assistentie van de FGP.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 754.700
Genk / Lommel 27 augustus 2010.

Het organiseren van grote evenementen is niet zonder gevaar, dat heeft het recente rampzalige gevolg tijdens een massahysterie -Duisburg- aangetoond, veiligheid met voldoende ontsnappingsroutes is één, maar de veiligheid bij natuurgeweld is twee.

Waanzin.
Dat de stad Lommel aan de Balendijk, op een groot open veld in de buurt van een hoogspanningslijn van 150 kV en tussen diverse windmolens, zo'n evenement toelaat, ergo toejuicht, getuigt van bedenkelijke competentie. Ieder enigszins nadenkend persoon zou moeten weten dat het zich ophouden op een open veld, zeer gevaarlijk is bij onweer, recent werd er aan de kust nog een jongen dodelijk getroffen, een gazet schreef dat de bliksem op een stelling was terecht gekomen en vervolgens de jongen op het strand had getroffen, een kwakkel van jewelste.

Stapspanning is dodelijk.
Als er in de buurt op één of andere structuur een bliksemontlading plaats vindt, dan sterven mensen in de buurt wegens de "stapspanning". Gezien de aanwezigheid van die hoge windmolens, is de kans groot dat een directe "leader" bliksemontlading zich op zo'n constructie ontlaadt en, als er zich dan mensen in de buurt bevinden, zijn de gevolgen niet te overzien.

Mooie Top Tent maar ...


Op een dergelijke lokatie een groot aantal mensen groeperen is gevaarlijke waanzi
n.

Onderzoek door Binnenlandse Zaken.
Vooral het in deze perioden organiseren van een dergelijk evenement op die plaats en in een periode dat een onweer mogelijk is, is waanzin, de minister van BZ moet een ernstig onderzoek laten instellen en dat blijkt ondertussen aan de gang te zijn, de Federale Politie heeft opdracht om samen met Korpschef Voordekkers de zaken te bekijken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.