Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927508





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk:Deurwaarder Gemis en de flagrante schendingen van de privacy-Update2
05 augustus 2010
Tweede klacht bij de Privacy commissie en Nationale Kamer Deurwaarders.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 749.800
Genk 5 augustus 2010.

--- Update 2 10:30 7/8/10
Ook schending beroepsgeheim?
Tijdens een gedwongen gesprek aan het loket werd door de aangestelde van het kantoor niet alleen de naam en de straat van de persoon aan het loket genoemd, maar ook details uit het dossier zelf -die door derden gehoord werden-, en een getuige heeft het verhaal bevestigd en onderschreven. Het lijkt hier op schending van het beroepsgeheim -art.458 SW-. De deurwaarder mag zich ook op dat vlak aan een klacht verwachten.

--- Update 1 17:30 5/8/10
Gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout die een e-loket voor de gerechtsdeurwaarders op poten wilde zetten, stuitte binnenskamers dermate op verzet, dat de deurwaarder de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders NKGB in kort geding voor de Brusselse Rechtbank daagde. Deurwaarder Van Buggenhout wil het maken van nutteloze kosten die kapitaalkrachtige schuldeisers tóch betalen, maar op de nek van de onvermogende schuldenaar vallen, met de elektronische verwerking -en uitwisseling van gegevens- beperken, maar collega's Deurwaarders zagen dat uit puur geldgewin niet zitten en er kwam gedonder van, Van Buggenhout gooit het nu over een andere boeg, maar wil er, om de kans van slagen te vergroten, momenteel niet veel over kwijt. Een deurwaarder mag zijn klant wel informeren, maar als de opdrachtgever een afbetaling toestaat, moet de Deurwaarder dat ook volgen, dat is de logica zelf zegt Patrick Van Buggenhout.
--- einde update 1.

--- wijziging 10:00 5/8/10

Gerechtsdeurwaarder Gemis uit de Grotestraat te Genk heeft een kwalijke reputatie, liep daarom als eens tegen de vuisten van een garagist -FM-, één van zijn laakbare handelingen is het achterlaten van berichten op plaatsen waar hij "dure" bezoekjes af legt, in plaats van een bericht voor een nakend beslag in de brievenbus te plaatsen, steekt Gemis dat gewoon, zelfs ongevouwen tussen de deur, dermate, dat derden en passanten het met alle gemak kunnen aflezen -zie foto-.


bericht van nakend uitvoerend beslag wordt tussen deur gestopt !

Dossier bespreken aan het loket.
Wie over zijn dossier of afbetalingen wil -be-spreken -waarmee derden absoluut geen zaken hebben-, moet zich condito sine qua non, tussen 14:00 en 16:00 uur naar de Grotestraat te Genk begeven, daar komt u in een hall van drie bij drie terecht -vloer en een deel van de muren zijn bekleed met stalen platen-, wie in zijn/haar dossier wil onderhandelen moet dat maar met arrogante aangestelden aan het loket afhaspelen, andere aanwezigen kunnen die gesprekken, ja zelfs beschuldigingen over mogelijk zwartwerk -door aangestelde D.-, op korte afstand aanhoren -dat was ook het geval op 4 augustus-, dit is flagrant machtsmisbruik en de reinste schending van de privacy.



Vanaf het loket kijkt men -op een korte afstand- op een computerscherm van 23" waar documenten worden opgemaakt, wie goed kijkt en ziet kan de tekst lezen, als de dame even haar bureau verlaat blijft het scherm volledig zichtbaar, schending van de privacy en arrogantie ten top. 

Schulden en afbetalingen.
Uit een gesprek aan het loket op 4 augustus komt persoon X discussiëren over een afbetalingsplan, de mannelijke bediende D. vraagt zich af hoeveel de man -vóór het loket- in 't zwart heeft gewerkt, er is ook te horen dat het over 65.000€ schuld aan de BTW zou gaan. In een ander dossier Z noemt de vrouwelijke bediende het bedrag van de openstaande schuld terwijl andere personen toehoren. Er volgt nog een dossier waarbij de personen het eveneens kunnen komen uitleggen en uiteindelijk 500€ mogen afbetalen, er is nog een vierde zaak waarbij eveneens de onderhandelingen aan het loket door derden kunnen worden waargenomen.

Privacy Commissie.
Het eerste dossier is nog maar net bij de CBPL ingediend, een tweede volgt eerstdaags. Het is niet alleen door de gesprekken aan de loketten dat de privacy van personen geschonden wordt, maar ook door het feit, dat wie aan het loket staat zicht heeft op een groot computerscherm van 23" waar documenten worden opgemaakt waarvan details vanaf het loket kunnen gelezen worden -foto-. Buiten alle schendingen van de privacy is er de onmetelijke arrogantie waarvan de bedienden van de deurwaarder zich bedienen, een getuige op 4 augustus 2010 zei ook dat dit een zaak is voor de privacycommissie én de Nationale Kamer van Deurwaarders.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER.

Laatste update ( 07 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.