Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927502





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Genks doen oproep voor medewerkers via Radio2-Update1
16 juli 2010
Nieuwe poging subtiele werving sympathie voor de CD&V via De Genks.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 745.600
Genk 16 juli 2010.

--- Update 1 14:00 17/7/10.
In de editie Limburg van de grootste gazet van het land kreeg Katrien Colson -die deeltijds door de stad wordt betaald- vandaag óók nog wat publiciteit. De auteur -freelancer- kwam niet aan bod in de Genksenaar was niet aanwezig op de eerste ondermaatse bijeenkomst, maar laat zich voor zijn artikel volledig op de schoot nemen-sic. Eén van de voorwaarden van "De Genks" is een "positieve" instelling, er ontbreekt daar echter een woord "CD&V", hun clubje is niets minder dan een politieke selectie, die enkel positieve reclame toelaat, wie kritisch is, is niet positief en wordt niet toegelaten, pure dictatuur, dáár heeft Stijn Vangneugden -Vlaams Belang- een punt. 

Voorstelling van De Genksenaar op 4 mei 2010 ..  



Links de Schepen van Sociale Zaken, middden burgemeester Wim Dries -CD&V-,rechts waterdrager Katrien Colson die er tóch alvast een halftijdse job en ergens een plaatsje in het gemeentehuis aan verdiende. O
ók al trap je in Genk tien keer in de drollen, dan nog moet je positief blijven en zéker niet klagen. 

Het is de kunst om op een subtiele manier politieke zieltjes te winnen, het in dienst nemen van stadspersoneel, het overal financieel steunen van verenigingen, het verlenen van materiële hulp, kortom het verlenen van hand- en spandiensten is in Genk -en wellicht ook overal in ons corrupt landje- schering en inslag. Door het niet aflatend aan boord halen van politieke vriendjes sterft de competentie uit en verloedert het ganse systeem, een systeem dat na verloop van tijd enkel nog leefbaar is voor de vriendjes van dat systeem, de vijanden ervan gediscrimineerd, ontmoedigd en monddood gemaakt.

Multicultureel failliet.
De beleidsvoerders van Genk weten maar al te goed dat de multiculturele samenleving slechts een utopie is van bepaalde politici, Genk is een stad van getto's dus er is geen sprake van een multiculturele samenleving, in kringen waar dat wel het geval zou zijn, worden enkel bepaalde autochtonen en allochtonen er beter van. Het zenuwcentrum van De Genks en de dienst Integratie zijn spilfiguren in "De Genks", ze zijn dan ook bij de bron -hun politieke broodheren- in het gemeentehuis te vinden, uiteraard heeft het stadsbestuur de touwtjes volledig in de hand, ze legden er ook vijftigduizend Euro voor op tafel.

Subtiel.
Wetende dat de gettovorming -waar iedereen zijn eigen taal, zoals Italiaans, Turks, Marokkaans enz. spreekt- vaak uitmondt in een publieke en voor de Vlaming onverstaanbare kakofonie, ergo een Vlaming zich vaak als een vreemde in eigen land voelt, wil de Genkse CD&V daaraan iets veranderen. Dat er in bepaalde straten -ondermeer de Stalenstraat- quasi op straat geen Nederlands wordt gesproken, stoort sommige Genkse politici. Ze zouden zó graag ook dié groep politiek gezien willen inpalmen en daarom roept de Genkse politiek "De Genksenaar" in het leven, gooit er wéér een smak -50.000 €- belastinggeld tegenaan, neemt enkele allochtonen op de schoot -die er uiteraard, naar voorbeeld van vakbondsafgevaardigden, zelf beter van worden-, mengen deze met enkele autochtonen die al dan niet in betaalde dienst worden genomen waarmee de trend voor "De Genks" en "De Genksenaar" is gezet.

Satellieten en de pers.
Wanneer enkele uitverkorenen voldoende aan de gevestigde politieke structuur gebonden zijn, worden deze op pad gestuurd om nog anderen -uiteraard op vrijwillige basis- te brainwashen en als een satelliet rond hun maan te laten draaien. Daarbuiten moet vanzelfsprekend óók de gevestigde pers worden "gelijmd" om het politieke spel mee te spelen, het geheel krijgt dan -éénmalig?- een eigen krantje : "De Genksenaar" een zogezegd éénmalig krantje waar een aantal zorgvuldig geselecteerde mensen zich "zogezegd" goed geamuseerd hebben, sommigen spelen het spel mee, anderen beseffen niet dat ze doodleuk voor de politieke kar werden gespannen.

Een grote flop.
Ondanks de grote financiële inspanningen van de Genkse CD&V is het project een grote flop. Nadat 23.000 krantjes werden verdeeld en hun "Clubje" een eerste evaluatievergadering belegde, daagden slechts tien personen op, stuk voor stuk uit eigen kringen, een groter bewijs van de mislukking is er niet.  Vandaag mag Kathrien -die deeltijds betaald wordt- publiciteit via Radio2 komen maken, ondergetekende heeft zich reeds eerder opgegeven, maar werd wellicht al op voorhand politiek gescreend en ongeschikt bevonden, het is duidelijk dat "De Genks" een politieke opzet heeft.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 17 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.