Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk laat muziekfestival toe aan de voorgevel van bewoond pand.
13 mei 2010
Eigenaar die er niet woont besliste voor de huurders.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 729.500
Genk 13 mei 2010.

--- wijziging 09:00 14/5/10

Met een vergadering van 21 april 2010 keurt een beperkt College van Burgemeester en Schepenen de aanvraag goed van Maurice Bielen voor het muziekfestival BE ONE, er dienen over die toelating meerdere vragen te worden gesteld, ondermeer het feit dat in Genk niet elke Genkenaar gelijk is, de rust van enkele bewoners bewust wordt gestoord.

Onjuiste gegevens.
In de omschrijving laat het CBS alvast één belangrijke en grote steek vallen, item 6 zegt "woongebied : "eerste woningen aangrenzend aan de activiteitslocatie", dat had moeten zijn : " eerste woningen bevinden zich óp -binnen- de activiteitslocatie", dat is een groot interpretatieverschil die onder normale omstandigheden een toelating niet kon verantwoorden, de toelating is dus gebaseerd op foute gegevens. De muziektent ligt op minder dan 20 meter van de bewoonde woningen, er kan dus eigenlijk geen sprake zijn van toelating voor zo'n evenement. De eigenaar die met de organisatoren in maart 2010 in vzw De Kring- Waterschei vergaderde, gaf zonder haar huurders te kennen, de toelating.

Genks leefmilieu zijn Struisvogels.
De dienst leefmilieu van Genk weet blijkbaar evenmin waarmee ze bezig is, het gaat om een "Muziekfestival", in een tent, dus quasi in open lucht, dienst milieu van Genk verwijst naar de Vlarem II art. 2.2.1.1. -moet 2.1.1 zijn-, maar de geluidsnormen opgelegd in dat artikel van de Vlarem II leest u hier kunnen uiteraard niet gerespecteerd worden,de 45, 40 en 35 dB waarden zijn in casu een lachertje van formaat en kunnen nooit gerespecteerd worden

Politie.
De Politie loopt in het gareeltje van het CBS -sic-, in haar advies staat : " Uiteraard moet de organisator zich ook houden aan de voorwaarden opgelegd in de afgeleverde milieuvergunning ", dus moet de geluidshinder beperkt blijven. Zelfs het KB van 24 februari 1977 -dat mogelijk 90dB toelaat-, kan niet van toepassing zijn".

Brandweer.
In de late namiddag van 13 mei 2010, is een brandweerluitenant zijn "toer" komen doen, er blijken nog brandblusapparaten te ontbreken. Omdat bepaalde attracties nog niet aanwezig zijn, ondermeer een frituur, kon de inspectie door de brandweer niet worden afgerond en wordt deze op 14 mei vervolgd. De organisatoren mogen van geluk spreken dat deze redactie geen inspectie moet uitvoeren, hun festival zou dan zeker in duigen vallen en dat zou zonde zijn voor de mensen die zó hard gewerkt hebben om alles op tijd klaar te hebben voor de grote verwachte toeloop.

Meer info over dat festival op http://www.beone.in2hosting.be/v1/

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 17 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.