Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927502





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Genks : Geen belangstelling voor napraten na bedeling "de Genksenaar".
12 mei 2010
Slechts twaalf personen daagden op voor het napraten, uitdagers inbegrepen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 729.200
Genk 12 mei 2010.

           " De publieke opinie mag en moet weten hoeveel
             dit project aan de stadkas en de Vlaamse Overheid
             kost en wat het nut er van is. We wachten op
             een bericht van de Schepen van Sociale Zaken ".
 

Op 6 en 7 mei zou "de Genksenaar" bij alle huisgezinnen in Genk op de vloermat vallen, in de Dominicanenlaan was dat niet het geval en ook waar deze redactie is gevestigd werd "de Genksenaar" niet verdeeld. Toeval?

Duidelijk geen zin.
Of het ongeluksnummer "13" er voor iets tussen zit, laten we aan de verwarde fantasie van de waarzeggers over, maar de uitnodiging die in "de Genksenaar" op pagina 13 verscheen kreeg, zoals blijkt, nergens gehoor, de Genkse samenleving-?- heeft er duidelijk geen zin in. Het gazettengesprek op dinsdag 11 mei om 19:30u in de vergaderzaal van ACLI -een Italiaanse aftkorting van een alweer gesubsidieerde vereniging-  te Winterslag vond wel plaats, maar dan voor 98% tussen de uitdagers, organisatoren en Morsum Magnificat als énige niet betrokken en onafhankelijke pers. Dit project heeft duidelijk geen zin.

De Genks een verlengstuk
van de Genkse CD&V politiek?


vlnr Geert Swartenbroeckx CD&V Schepen van sociale zaken, burgemeester Wim Dries -CD&V- en Katrien Colson Coördinator van het project De Genks, kan Katrien, die -deels?- door het project wordt betaald-anders dan in het CD&V stramien lopen? Kan iemand in zo'n project dat 50.000 Euro vangt wel een fulltime job betalen, wij denken van niet.

Duidelijk geen interesse voor politiek.

Wie naar de Genkse gemeenteraad komt zal vaststellen dat die politieke schijnvertoning en herhaalde stemmingmakerij -vooral tussen de Voorzitter en het Vlaams Belang-  geen enkele belangstelling van het Genkse publiek geniet. Het merendeel van de Genkse bevolking, autochtoon of allochtoon, heeft duidelijk geen belangstelling voor de politiek. Nu "de Genksenaar" overal in de brievenbussen is gevallen, is het resultaat navenant, het waren enkel de uitdagers en organisatoren die aanwezig waren, in totaal 12 personen, inclusief deze redactie. U moet zich niet afvragen hoeveel interesse "de Genksenaar" na verdeling bij 23.000 huisgezinnen heeft opgewekt, dit toont niet alleen het failliet van het Genkse multicultureel beleid, maar ook van '"de Genksenaar".

Problemen uit de weg gaan.
Uit het groepsgesprek is duidelijk gebleken dat de problemen wel gekend zijn, maar dat die niet in "de Genksenaar" aan bod zijn gekomen, problemen zoals deze in Waterschei, Sledderlo, etc. moeten door de politiek en de politie worden opgelost, klonk het. Toch is het vreemd dat dit niet in "de Genksenaar" werd gebracht en samen met deze redactie waren nog anderen het ermee eens dat "de Genksenaar" niet kritisch genoeg is.

Voorstelling van "de Genksenaar".


Poseren, ondermeer voor "eigen" stadsfotograaf waarbij de gezichten niet altijd naar dezelfde lens kijken.

Twijfels en utopie.
Het project krijgt financiële steun van de stad Genk en de Vlaamse Overheid, van dit laatste wordt het loon van Katrien Colson -coördinatrice- betaald. Dat de beoogde doelen, "Diversiteit als troef", de "Samenhang" en "gelijke kansen voor alle Genkenaars" falen, is overduidelijk. Katrien, die haar taak gemotiveerd en duidelijk met veel enthousiasme ter harte neemt -daarvoor ook betaald is-, wilde bij het begin, van iedere deelnemer aan het gesprek van gisteren, in één woord weten met welk doel de deelnemer naar de "after" vergadering kwam, deze redactie zei : "Twijfels". Op het einde van de avond werd opnieuw een opinie gevraagd waarop deze redactie antwoordde : "Utopie". Met "twijfels" bedoelden wij de politieke inmenging vanuit de stad Genk dat het project financieel, de facto politiek, ondersteunt. Met "Utopie" bedoelen wij dat "de Genksenaar" de problemen die er zijn, nooit zonder een politiek fiat zal kunnen aanpakken, dat kan alleen maar wanneer de organisatie met voldoende mensen en zonder financiële steun de problemen kan blootleggen, dus een utopie.

Criminaliteit "Hard aanpakken".
Het probleem van de kleine criminaliteit, zoals de voorvallen in Waterschei die al jaren aan de gang zijn, moeten hard worden aangepakt, niet laten aanmodderen zoals in de getto's van Brussel, maar dan moet de politiek in Genk de moed hebben om "hun" politie adequaat te doen optreden en de vraag is dan nog of de politie van Genk die confrontatie aandurft.

Genkse lange tenen.
Omdat we nog willen weten hoeveel financiële hulp het project vanuit de stad Genk en de Vlaamse Overheid heeft ontvangen, bellen we even naar het infonummer 089.65 42 47, de persoon aan de telefoon kan daar niet op antwoorden en verwijst naar Melouda, maar die is, wegens het lange weekend -we bellen woensdag om 10:30u- pas op maandag 17 mei aanwezig, Katrien Colson doet er nog een weekje verlof bij, die is dus pas op maandag 24 mei beschikbaar! Wie als pers bij de Genks informatie wil bekomen, moet wel erg veel geduld hebben-sic-.
Wanneer wij stellen dat de redactie van Morsum Magnificat moet knokken om zonder énige financiële steun, informatie te brengen, de facto niet kán meedoen aan het verlofgedoe, vindt Linda die uitspraak een uitval-sic-. Als Katrien Colson door het project, de facto met belastinggeld, wordt betaald, dan is het niet onlogisch dat wij daags nadien om 10:30u om bijkomende informatie vragen, of begint het weekend soms al op dat uur? De Genks hebben, overeenkomstig hun politieke broodheren, zeer lánge teentjes.

We hopen in Morsum Magnificat nog terug te komen op de bijeenkomst van 11 mei in ACLI.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 13 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.