Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927668





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Een voorbeeld van een multiculturele samenleving.
08 mei 2010
Burgemeester Wim Dries voert propaganda op kosten van de stadskas.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 728.200
Genk 8 mei 2010.

--- wijziging 21:30 9/5/10

Charmebezoeken burgemeester Wim Dries
aan wijken in Genk één en al oogverblinding.


Na Sledderlo werd vrijdagavond 7 mei tussen 18:00 en 20:00u, door Wim Dries -CD&V-, op kosten van de stadskas, het tweede politiek charmeoffensief aan de Oude Kring te Waterschei ingezet. De gewiekste, super ambitieuze burgemeester wil absoluut elke Genkenaar naar zijn hand, de facto die van zijn partij -en aanhang- zetten.

Wim de "Maan" en zijn "Satellieten".
Sinds Wim Dries de fakkel heeft overgenomen moet men de burgemeester aanzien als een "CD&V Raket", met de
Genkse stadskas als brandstof. De raket Dries is op een "CD&V Maan" geland waarrond een aantal CD&V satellieten draaien die allemaal in positie blijven door de aantrekkingsmacht van hun “Maan”. De satellieten worden -net als "Raket"-, van brandstof voorzien, geput uit de Genkse stadskas. Op die manier blijven de satellieten -een legertje slippendragers en meelopers -, financieel met de maan verbonden en op een veilige afstand meedraaien -want bij gebrek aan brandstof dreigen ze in de CD&V dampkring te verbranden-.

Bendes in Waterschei.
Wim Dries was op 7 mei ook op deze redactie uitgenodigd om ondermeer de zes gevonden knuppels te komen
bekijken waarvan gelijkaardige exemplaren nog steeds door rondlopende jongerenbende worden gebruikt om in de omgeving van de Oude Kring vernielingen aan te richten, maar ook om de twintig vierkante meter woonruimte, als resultaat van huisjesmelkerij, te komen bekijken.  Dat er, meer bepaald aan de kerk te Waterschei, nog altijd systematisch vandalen actief zijn, werd aan Wim Dries tijdens zijn bezoek van vrijdagavond nóg maar eens duidelijk gemaakt, niet door één of andere met verminderd verstandelijk vermogen, maar door een in de Oude Kring gerenommeerd "Katholiek", dus respectabel burger. Of de Genkse burgemeester -buiten eigen politiek belang- écht oor heeft voor dat soort zaken valt zeer te betwijfelen, "zijn" politie is er in ieder geval nog niet in geslaagd om de jongerenbende te doen stoppen met vernielingen aan te richten en uit andermans gebouwen te weren, de bende zit nog stééds regelmatig in de oude scouts lokalen.

Multicultureel –schrijnend- voorbeeld.
De burgemeester sleurt in zijn kielzog een frituur mee, uiteraard perfect legaal door de CD&V in de gemeenteraad
eenzijdig doorgedrukt, de oppositie beet er de laatste gemeenteraad haar tanden op stuk, Wim Dries zette het SP.a Raadslid, dat daarover vragen stelde, schaakmat, dus ook de SP.a faalt in Genk wegens onvoldoende dossierkennis. Als Wim Dries voor een babbeltje in de buurt is, staat er een frituur ter beschikking, "geef het volk brood en spelen....", wie denkt, dat alleen de toehoorders met een gratis -?- frietje beloond worden, heeft het mis. We zien vanuit ons raam een Marokkaanse dame van ongeveer dertig jaar op de parking komen, even met haar GSM bellen en dan naar het frituur gaan die op de parking van de vzw De Kring-Waterschei staat opgesteld. Een minuut later stapt de Marokkaanse, met een pakje frieten in de hand, weg en quasi tezelfdertijd rijdt een donkerkleurige Audi met achteraan getinte ruiten de parking op, aan het stuur een allochtoon die het pakje frieten overneemt en verder rijdt ..... dát is de multiculturele samenleving in Genk, dat is geen verzinsel, maar zijn échte feiten.

Ondermaatse oppositie.
Het is duidelijk dat, na het verdwijnen van Jef Gabriëls, een nieuwe ster, door een raket aan het CD&V firmament is
geplaatst, de positie van de schaar satellieten in positie houdt.  De Genkse oppositie moet dringend haar eveneens "eigen belang" strategie stopzetten en gedegen dossierkennis opdoen en tegelijkertijd drastisch en doortastend optreden, geen "show" in de gemeenteraad, geen woorden, maar daden. Wie het CD&V bestuur van Genk -dat duidelijk haar macht op een subtiele manier misbruikt en op vele items de mist ingaat- wil aanpakken, zal moeten beginnen met het aanleggen van dossiers, zó moeilijk is dat niet.

Omgekeerde discriminatie?
Dat de burgemeester in het kader van het algemeen belang niet is ingegaan op ons voorstel om de zes gevonden
knuppels, die de overwegend allochtone jongerenbende gebruikt om te vechten en vernielingen aan te richten, hier te komen bekijken, lijkt verdacht veel op omgekeerde discriminatie, voor de allochtonen gaat Wim Dries plat op de buik, dat hebben we tijdens en na de gemeenteraad van 21 januari 2010 en later bij diens bezoek aan Sledderlo, duidelijk kunnen merken.

Hand- en spandiensten.
Dries had er zich bij zijn bezoek -aan deze redactie- ook van kunnen vergewissen dat de stad Genk hand- en spandiensten verleent aan
huisjesmelkers. Door de ogen te sluiten voor een illegale bestemmingswijziging houdt de stad Genk een bouwmisdrijf in stand waardoor de eigenaar panden kan blijven verhuren die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften, op die manier kan de eigenaar zich verrijken, zelfs op de kap van stadspersoneel dat daar woont. Zelfs voor eigen personeel kan Genk niet voor een fatsoenlijke woning zorgen, laat staan voor andere inwoners, schrijnend voorbeeld daarvan zijn de toestanden in Sledderlo en Termien en de 3000 wachtenden op een betaalbare woning-sic-.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.