Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927668





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
In het André Dumont ziekenhuis te Genk is het te warm.
06 mei 2010
Radioactieve rookmelders en aansluiting accumulatie in vraag.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 727.500
Genk 6 mei 10.

De problemen met de elektrische verwarmingen in de appartementen en woningen van Nieuw Dak in Sledderlo en elders zijn genoegzaam in de aandacht geweest en dat er problemen zijn heeft Nieuw Dak openlijk moeten toegeven. Bij een bezoek aan de gerenommeerde Endocrinoloog Jos Tits in het André Dumont ziekenhuis, stellen wij bij het binnenkomen in de gang van die afdeling een anomalie vast met de accumulatieverwarming.

Vensters open, rationeel energieverbruik?
Bij een bezoek aan het ZOL Campus André Dumont aan de Stalenstraat te Genk, is te zien dat de ramen van de twee lokalen die we betreden 's morgens, bij de opening om 08:30u, al open staan en we stellen vast dat deze vertrekken elektrische verwarmd worden, we stellen ook de vraag of dat het rationeel energieverbruik is die men overal promoot, heeft de -p-overheid soms geen voorbeeldfunctie?
Een vraag over het al dan niet aanwezig zijn van een "regelunit zoals een Unicom" valt bij de technische dienst van het ZOL niet in goede aarde en wordt met een vraag beantwoord "of wij wel technisch voldoende onderlegd zijn om zo'n vragen te stellen", het werd -zoals we dat gewend zijn- al snel een moeilijk gesprek, óók bij het ZOL is men duidelijk niet gewend aan kritische vragen, zéker geen technische, wat ze wél kunnen is de persvrijheid fnuiken en weigeren informatie te geven en / of foto's te laten nemen in lokalen die voor het publiek toegankelijk zijn.

Klassieke fout.
Het elektrische vuur in de inleiding voornoemde gang, is met soepele kabels -HO7-K of dergelijke- aangesloten met doorvoering in een lasdoos, echter, niet de buitenmantel van de kabel wordt door de wartel geklemd, maar de geleiders, wat in strijd is met artikel 205 van het A.R.E.I. In het onthaal vinden we een idem dito inbreuk. Het niet gebruiken van wartelinvoer, of niet aangepaste wartels, is volgens FOD WASO - Technische Inspectie- blijkbaar schering en inslag. FOD WASO Limburg verhinderde onlangs op een werf dat er verder gewerkt werd vooraleer de inbreuk op het AREI werd hersteld.

                Brand door een "anomalie" met een elektrische installatie :
                 ooit al van gehoord, kan dat bij het ZOL niet gebeuren?


Aansluiting accumulatiekachel ZOL.


Hier zijn geen wartels gebruikt. Op de plaatsen waar flagrante inbreuken op art. 205 -AREI- te zien waren, zoals bij het elektrisch vuur bij de receptionist -onthaal en publiek lokaal- werd ons verboden om foto's te nemen-sic-

Radioactieve rookmelders.
Dat een ziekenhuis, zoals André Dumont, vandaag nog altijd radioactieve rookmelders in gebruik heeft, is meer dan een schande en geeft aan hoeveel het ZOL begaan is met de gezondheid van de patiënten en het eigen personeel, één rookmelder hangt zelfs vlak boven een loket aan het onthaal Endocrinologie. Dergelijke radioactieve tuigen zijn geen atoombommen, maar de Cerberus F12/14 die daar hangen bevatten in ieder geval een -ingekapselde- radioactieve bron met een activiteit van 0,9µCi. Het bezit van radioactief materiaal is geregeld door het KB van 28 december 1963 en vervangen door het KB van 20 juli 2001 waarvan art. 34 het bezit van radioactief materiaal regelt.

Radioactieve rookmelders Cerberus F12 en
vragen omtrent elektrische verwarmingen. 



Boek stralingen.
Onlangs verscheen het boek "Stralingsgevaar", daarin beschrijft Patrick Vanden Berghe zijn eigen ervaringen na vele jaren in een kantoor van de RJV -Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie- onder zo'n radioactieve rookmelders te hebben verbleven. Die toestellen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid, vooral de brandweer is reeds jaren vragende partij om ze te verwijderen, bij een brand zijn ze zéker schadelijk en brengen radioactief materiaal in het milieu, men zou bij het ZOL beter moeten weten.

Rookmelders met 0,8 µCi Americium 241

De heren geneesheren én specialisten van het ZOL
kunnen hier de recensie van het boek Stralingsgevaar lezen
:
http://www.epo.be/uitgeverij/boekinfo_boek.php?isbn=9789064455650

Persvrijheid fnuiken.
Wanneer wij in het lokaal van het onthaal van de aansluiting van de elektrische kachel een foto willen nemen, wordt ons dat geweigerd, de receptionist belt naar de technische dienst van het ZOL en daar wordt de weigering bevestigd, het is de persdienst van het ZOL die eventueel zelf foto's maakt, klinkt het. Wij zijn van oordeel dat het onthaallokaal een publieke ruimte is en dat door de weigering de werking van de pers wordt belemmerd en de persvrijheid gefnuikt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.