Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927526





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Tot eind 2009 al 30 Ton glas van vernielde bushokjes.
22 april 2010
Dominikanenlaan in Termien en Syntra in Kerkstraat doelwit van vernielingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 723.600
Genk 22 april 2010

Als we de burgemeester van Genk mogen geloven is er in het algemeen in Genk niets aan de hand, alles wordt als rozengeur en maneschijn voorgesteld, getuige daarvan is de recent voorgestelde promotiefilm maar ondanks dat sneuvelden er o.a. vannacht in de Dominikanenlaan weer ruiten van het bushokje en ter hoogte van huisnummer 38 moesten alle ruiten van een telefooncel eraan geloven.

Waterschei : Scoutslokaal aan de Oude kring



Tot 3 keer toe werd de politie erbij gehaald, gedetailleerde informatie gegeven, maar toch lukte het niet om de boefjes in de kraag te vatten, bel dan maar de politie, mogen ze niet, durven ze niet, of willen ze niet dát is de vraag. De zwarte smurrie op de grond is de olie, de rest rotzooi die de jongerenbende heeft aangebracht, daarover heeft de klassieke pers nog niets gebracht, mogen zij dat soms óók niet?

Staat "T"ermien soms voor "T"erreur?
Er zijn in Termien in de Dominikanenlaan, en elders in Genk in de Noordlaan, Essenlaan, Gouv. Galopinstraat, Craenevenne, Emiel Van Dorenlaan en op twee plaatsen in de Onderwijslaan -maar dat is al Waterschei- bushokjes vernield. Getuigen zeggen dat het zowel om autochtone als allochtone jongeren gaat. Een poosje geleden slaagde de politie erin om er twee in de kraag te vatten, één minderjarige en de andere bleek de zoon van een Dokter te zijn. Maar zoals vandaag blijkt, gaat de terreur in Termien onverminderd verder.

Moet er geen "Burgewacht" in de Genkse wijken komen?



Een bewoner ruimt systematisch zwerfvuil op, maar de vernielingen blijven toch aan de gang.

Schade niet alleen in Termien en Waterschei maar ook bij Syntra.
Vorige week donderdag -15 april- werden bij Syntra aan de Kerkstraat, maar liefst vier grote ruiten vernield, een schade van verschillende duizenden Euro's. Uiteraard werd er door de politie een PV opgesteld, maar ondertussen is het weer gebeurd. In Termien getuigen verschillende buurtbewoners dat er al lange tijd problemen zijn, één dame die met de stad samenwerkt, zegt dat zij regelmatig afval opruimt, tot gebruikte maandverbanden toe, en dat, als ze iets ziet, ook de politie belt, zij is tevreden over de wijkagent en de politie. Het blijkt dat anderen niet naar de politie bellen, er meteen aan toevoegend : "die komen toch niet, of ze doen niets".

Syntra Kerkstraat : Liever in de doofpot !! 



Op donderdag 15 april werden 4 grote ramen van het Syntra gebouw aan vernield, er is voor duizenden Euro's schade aangericht... volgens Syntra is dit slechts een éénmalig feit en willen er liever om leerlingen en ouders niet te verontrusten geen publiciteit aan geven, dat is pech, want deze redactie werd op de hoogte gebracht.

30 Ton glas.
De firma Decaux zou de voorbije zeven jaar, tot einde 2009, al 30 Ton glas van bushokjes hebben vervangen, we vangen op "alhoewel het al verminderd is, is het is inderdaad erg in Genk", misschien moet burgemeester Dries die cijfers bij Decaux opvragen.

Telefooncel Dominikanenlaan.



De berg van 30 Ton -in Genk- vernield glas, wordt hiermee nog wat groter ... 

Burgemeester Wim Dries minimaliseert.
Wanneer we aan de burgemeester zeggen dat één ruit van een bushokje ongeveer 80 kg weegt en er over een periode van zeven jaar zo'n 30 Ton alleen al van dat soort glas, in Genk is gesneuveld, dan heeft de zeer pientere burgemeester snel de rekening gemaakt en minimaliseert het meteen door te stellen dat het slechts één glas per week is. Toch zijn er de laatste week op 8 plaatsen ruiten gesneuveld waarvan 4 grote bij Syntra, bovendien is élke opzettelijk vernielde ruit, er één teveel

Politie.
Met ons artikel in Morsum Magnificat 177 hebben wij de wijze van handelen beschreven van de politie van Genk bij de herhaalde vandalenstreken in de Oude Kring en omgeving. Uit dat optreden lijkt het dat de politie liever op de pianist schiet dan de boefjes aan te pakken die, gewapend met knuppels, rondlopen. Deze redactie kreeg van een inspecteur opmerkingen omdat er foto's van de interventie werden gemaakt, het overmaken van een dossier aan het Comité P wordt dan ook overwogen. Burgemeester Wim Dries heeft beloofd het probleem bij "zijn" -red.- politie ter sprake te brengen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.