Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927539





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : 1 Mei feesten op vrijdag 23 april om 18:30u van start.
19 april 2010
Schepen Dullers gaat vrijdagavond om 18:30u het lint doorknippen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 722.700
Genk 19 april 2010

--- wijziging 16:20 19/4/10

De 1 mei foor van Genk zal vanaf dit jaar, wegens aan de gang zijnde en nog geplande bouwwerven, deels op de Dieplaan en deels op de Jaarbeurslaan plaatsvinden, het parcours zal dus enigszins afwijken met de vorige jaren, maar door enkele kleine ingrepen in de infrastructuur -o.a. wat verharding-, zal iedere attractie zowat op dezelfde plaats als andere jaren kunnen worden ingeplant.

Locatie.
Er werd gezocht naar een alternatieve plaats om de attracties op te stellen, zoals Molenvijvers en C-Mine, maar men wilde vooral in het centrum van Genk blijven.  Om de grotere attracties te plaatsen wordt een deeltje van de kermis op de parking van de Limburghal opgesteld, de achterliggende parkings van de Limburghal blijven dus toegankelijk voor de bezoekers van de kermis en het Restaurant La Petit Cuisine, hiervoor blijven de parkings vanaf de rotonde Gildelaan / Jaarbeurslaan gratis toegankelijk.

Vuurwerk.
Schepen Dullers liet zich tijdens de persconferentie ontvallen dat donderdag 22 april in de gemeenteraad de vraag zal worden gesteld of de attracties niet goedkoper kunnen, op 28 april is er een familiedag waarbij de foorkramers sterk verlaagde prijzen hanteren, hoeveel korting werd niet gezegd. Het traditionele 1 mei vuurwerk zal volgens het persbericht nóg spectaculairder zijn dan de vorige jaren, in Genk zéker geen crisis, het vuurwerk zal plaatsvinden op zaterdag 1 mei 2010 om 22:00u aan het Rondpunt 26 -achter het jeugdhuis-, welke firma het vuurwerk mag afsteken zou volgens Schepen Dullers vandaan nog niet bekend zijn, maar dat geloven wij niet.

Schepen Dullers krijgt gepast "afscheidsattentie"
van de afgevaardigden van de foorkramers
 ...



Vanaf 1 juli 2010 stapt Luc Dullers binnen Genk over naar "evenementen en feesten", daarom werd de Schepen vandaag door de foorkramers bedacht met een attentie in de vorm van ingelijste "Dankjewel Schepen", maar een kistje met 6 wijnflessen mocht er niet aan ontbreken, feesten zit Schepen Dullers in het bloed en in zijn nieuwe functie zal dat nóg meer aan bod komen. 

Veiligheid.
Toen deze redactie het over de "veiligheid" had werd het warm in het kamp van de foorkramers, alles is in orde en de papieren zijn allemaal aan de stad Genk overhandigd, was het antwoord. We zullen zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat, dat is wat telt, het is immers niet de eerste keer dat er zich op een kermis een ongeval, brand, etc. voordoet. Bij het verlaten van de persconferentie hebben we langs de straat toch al één inbreuk gezien aan een elektriciteitskast -geen wartelinvoer-

Attracties.
Het toaal aantal attracties is 108 waaronder :
Groot vermaak : 14
Kinderattracties : 20
Horecastanden : 20
Diverse spelkramen : 54
Familiedag : woensdag 28 april met sterk verlaagde prijzen
Vuurwerk : 1 mei om 22.00u.
Openingsdagen : van 23 april tot 3 mei 2010

Dit artikel is tot stand gekomen terwijl de klassieke pers met de foorkramers en de Schepen in het restaurant La Petit Cuisine tafelden, volgens de deontologie van de journalistiek mogen journalisten slechts per uitzondering met politici tafelen, in Genk maakt men er een gewoonte van -sic-. Morsum Magnficat laat zich voor een lunch niet strikken, óók al missen we daardoor -voor sommige journalisten- interessante informatie. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.