Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934653





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Arbeidsveiligheid bij gebouw Nieuw Dak in vraag.
17 april 2010
Goederen in de hijs sleurt buis van stelling mee omhoog.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 722.300 -belstat teller-
Genk 16 april 2010.

--- update 1 16:50 17/4/10
--- wijziging 10:10 17/4/10.

6 augustus 2009 :
17 jarige leerjongen krijgt metalen buis op hoofd.
Een 17 jarige jongen is vrijdag enkele minuten voor het eindigen van de werkweek het slachtoffer geworden van een arbeidsongeval. Hij kreeg op straat in Gent een metalen buis op het hoofd die negen meter hoger van een haak was gevallen, de buis kwam op zijn voorhoofd terecht in plaats van op zijn schedel, anders was hij morsdood geweest ... zo stond het in de gazet, het was ook zo.
--- einde update 1

Genk laat het financieel breed
hangen maar is eng in arbeidsveiligheid

De lijst van de rapporten over onveilige werven in Genk en omstreken dreigt erg lang te worden, na de Onderwijslaan, de Schoolstraat is het alweer raak in de André Dumontlaan, toeval of niet alweer een werf waar de stad Genk -als meerderheidsaandeelhouder van de bouwheer- bij betrokken is.

Weer "Nieuw Dak".
Deze maatschappij van sociale woningen die onlangs conformiteitproblemen van de elektrische verwarming van
honderden huurwoningen diende te beamen, heeft als meerderheidsparticipant stad Genk, dat is wellicht ook de reden, dat burgemeester Dries -CD&V- Myriam Indenkleef bij het opsporen van foute verwarmingen in Sledderlo en Termien te hulp is gekomen, dat is wellicht ook de reden, dat burgemeester Dries zijn blazoen in Sledderlo wil gaan oppoetsen door in een plaatselijke frituur de show te gaan stelen, de omgeving electoraal te gaan opvrijen.

Kraan met goederen in de hijs sleurt
onvoorzien ook stellingbuis mee ..
 



de voeger kijkt naar omhoog en merkt aanvankelijk niet op dat de buis -ongewenst- wordt omhooggetrokken, later ziet de man dat wel, een helm en handschoenen draagt hij niet ....  We vragen ons ook af, of zo'n plastic bakken gevuld met specie wel in de hijs mogen genomen worden... In vijf minuten zien we minstens vier zaken die niet door de beugel kunnen ....

Onveilige arbeidsomstandigheden op werf.
Wie op de werf aan de André Dumontlaan even stopt, zal meteen zien, dat het een puinhoop is, er staan ook
bestelauto's met een vreemde nummerplaat. Vandaag zien we hoe de hijskraan twee plastic bakken hijst, daarbij achter een -niet vergrendelde- flens van de stelling haakt, de niet aan de hijshaak vastgemaakte buis mee omhoog sleurt terwijl zich iemand onder de vallijn van de goederen in de hijs staat. Recent is er in Genk bij een schilder bedrijf ook zo'n buis naar beneden gevallen, de leerjongen belandde wel in het ziekenhuis, maar het liep allemaal nog goed af.

Actie gaat verder.
Gedurende een korte periode zal Morsum Magnificat hier gevaarlijke toestanden in het kader van het algemeen
belang blijven publiek maken, een recapitulatie gaat maandelijks ook naar de minister -Milquet- en de Arbeidsauditeur. Zowel Myriam Indenkleef als WASO Limburg hebben een e-mail ontvangen met drie compromitterende foto's ontvangen, het gaat over een ladder, een zaagmachine en personen onder de hijs zonder helm.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.