Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934816





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk onderneemt actie tegen zwerfvuil, sluikstorters moeten aangepakt.
08 april 2010
Vervuilers gaan vrijuit en bevolking wordt de vuilmeid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 720.100
Genk 8 april 2010.

--- wijziging 17:45 6/5/10

Genks bewind is blind, bevolking wordt vuilmeid.

Er gaat geen week voorbij of er valt in Genk één of ander glossy document, brochure of ander bericht in de +/- 23.000 brievenbussen van de Genkse bewoners, telkens gaat het om onderliggende politieke propaganda, deze week is het motto van "Laat zwerfvuil niet slingeren, ook niet voor uw eigen deur ".

Vuilbakken.
Stad Genk zou kunnen beginnen met meer vuilbakken te plaatsen, vooral op de plaatsen waar
-illegaal- opgetrokken terrassen van handelaars zijn waar -toevallig?- veel zwerfvuil rondslingert, wanneer ik over de Onderwijslaan wandel zie ik zeer veel zwerfvuil, maar quasi geen vuilbakken.

Sluikstorten?


Om half zeven 's morgens -stiekem?- een plastic zakje met -rest-afval in andermans container -Horeca- dumpen, de persoon doet dat systematisch, spaart daardoor de kostprijs van de vuilzakken, sluikstorters zijn bevoordeeld. Mag een bedrijf die een container heeft, er door de buren wel huisvuil in laten dumpen, heeft Genk in zijn folder nagelaten naar dat soort sluikstorten te verwijzen?  

Buurtwerk Waterschei.
Enkele weken geleden dropte de vzw Buurtwerk Waterschei ook al een flyer in de bus met een slogan
"Wij willen de wijk zuiver, u ook?", en meteen vinden we ook publiciteit van een lokale supermarkt, een restaurant én, last but not least, stad Genk. Maar de realiteit is dat er in Waterschei enorm veel zwerfvuil rondslingert en dat op welbekende plaatsen ondermeer aan een Supermarkt aan de Onderwijslaan, aan de parkeerplaatsen voor de voetbalsupporters van KRC Genk -waar óók geen vuilbakken staan- enz.
www.buurtwerk-waterschei.be

Containers.

Eerlijke bewoners kopen conforme vuilzakken -die in Genk relatief goedkoop zijn-, maar de
oneerlijke bewoners dumpen hun vuil systematisch in de container van een bedrijf in de buurt, ook dát is sluikstorten, bedrijven of Horecazaken mogen in hun containers geen huisafval laten dumpen, het is wéér zoals altijd, de fraudeurs worden bevoordeeld, eerlijke mensen benadeeld, in casu door het moeten kopen van een vuilzak, een peulschil, maar het gaat over het principe en ook de slogan "de vervuiler betaalt " gaat hier niet op.

Affiche.
Samen met de oproep om zwerfvuil op te ruimen, is er ook één gratis vuilzak en een kleine affiche
-A3 formaat- bijgevoegd, wie actief aan de actie deelneemt kan ondersteund worden met handschoenen, meer vuilzakken, prikstokken, campagneposter en fluorvestjes. Wie de campagneposter op een duidelijk zichtbare plaats ophangt maakt kans op een gratis compostvat -5 mensen- en 40 anderen kunnen 10 huisvuilzakken winnen. Uiteraard kan iemand die zo'n affiche ophangt, niet anders dan de rotzooi voor zijn deur opruimen.

Geen vuilmeid.
De zoveelste verdoken politieke CD&V campagne komt hier op neer dat het beleid inzake sluikstorten
of het plaatsen van openbare vuilbakken faalt en de "brave" burgers weer gestraft worden, in casu als gemeentelijke vuilmeid worden ingeschakeld.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 19 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.