Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934530





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Nieuw Dak : Sociale klasse draait op voor gebrekkige huisvesting.-Update1
07 april 2010
Huurders moeten niet opdraaien voor geldgewin of incompetentie ontwerpers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 719.700
Genk 6 april 2010.

Vermeende oplossing voor probleem elektrische verwarming is -een dure- Processie van Echternach, huurders  moeten naar de Vlaamse Wooninspectie stappen en huurvermindering vragen. De bewoners van de sociale woningen in Termien en Sledderlo moeten zich al enkele jaren tijdens de winter met dekens en petroleumkachels zien bij te verwarmen, pas in januari 2010 komt Nieuw Dak, na jaren klachten, uiteindelijk  met behulp van derden in actie, uiteraard veel te laat.

De test voor de Genkse oppositie-show-

Inhoud van een e-mail van deze redactie van 7 paril aan enkele kopstukken van de oppositie van Genk
Geachte,
Het feit dat onze Genkse Dokter van het -zijn- Volk tot 20 april naar China is, mag niet beletten dat,
nu Nieuw Dak kleur bekende, zonder talmen, de rechten van de bewoners van de sociale wijken
Sledderlo, etc, gevrijwaard moeten worden. Nu Nieuw Dak officieel toegeeft dat er -ondermeer- minstens 510 Watt te weinig vermogen aan verwarming  is en de isolatie en verluchting ondermaats zijn, moeten de bewoners, waarvan velen blijkbaar -volgens ND- niet in staat zijn om hun thermostaat in te stellen, met hulp van de Genkse politici, op het goede spoor naar de Vrederechter worden gezet.

Het zal, gewapend met het persbericht dat ND verspreidde , niet moeilijk zijn om aan te tonen dat Nieuw Dak grandioos faalt en de sociaal zwakkeren in de maatschappij panden verhuurt die niet voldoen aan
art. 1720 BW zodat,  met terugwerkende kracht, een huurvermindering moet kunnen worden afgedwongen.

De bewijslast ligt ook bij Nieuw Dak om aan te tonen dat extra verwarming met petroleum of gas
verboden is, dat Nieuw Dak in de plaats van die toestellen, elektrische verwarmingselementen ter
beschikking stelt is helemaal een brug te ver, weet Nieuw Dak soms niet hoeveel één kilowatt
elektriciteit kost?

De bewoners moeten een tegensprekelijke expertise vragen en die kan men gratis van de Vlaamse
Wooninspectie bekomen.

Ik ben benieuwd welke "show" in de volgende gemeenteraad weer zal opgevoerd worden.
Voor mij geldt echter : Geen woorden maar daden.
Met de meeste hoogachting
mvg
Erik Verbeeck.

Hulp.
Het komt deze redactie vreemd over dat Nieuw Dak onvoldoende knowhow in huis heeft om het volledige beheer
van haar patrimonium in eigen handen te houden, meer bepaald met betrekking tot art. 1720 van het BW dat bepaalt dat de eigenaar het verhuurde in goede staat en volgens de wettelijks voorschriften moet onderhouden, dat zou zo'n maatschappij als Nieuw Dak toch spelenderwijze, zonder hulp van derden, moeten kunnen maar hier blijkt dat Nieuw Dak niet eens in staat is om zelfs Cofely op diens prestaties te controleren, de bewoners zijn van dat alles de dupe.

Fundamenteel probleem.
Niettegenstaande de verschillende acties van Dr. Harry Dewitte heeft Nieuw Dak in het verleden nooit echt haar
verantwoordelijkheid opgenomen, Morsum Magnificat sloeg met haar online artikels de nagel op de kop; er is een fundamenteel probleem met de accumulatieverwarming, ergo, legde bloot dat de firma Cofely -Axima- ondermaats werk levert en zelfs geen oog heeft voor gevaarlijke situaties en in een bepaalde woning -Termien- er na drie interventies nog niet in slaagde om de accumulatiekachel te herstellen.

Lenge tenen.
Nieuw Dak moet in verband met Cofely de schuld niet alleen op de schouders van deze firma leggen, zelfs
bejaarde huurders hebben zich bij Nieuw Dak daarover meermaals beklaagd, maar bij Nieuw Dak hebben ze blijkbaar -zoals hun broodheren politici- lange tenen, bij klachten werd de telefoon bij Nieuw Dak vlotjes ingelegd, toch is nu het bewijs geleverd dat de sociale huurders overschot van gelijk hebben -sic-.

Tegenspreken.
Aanvankelijk sprak Myriam Indenkleef de beweringen van Morsum Magnificat tegen, MM stelde al na één bezoek
vast dat de accumulatie, rekening houdend met de constructie van de woning, ondermaats is berekend -regel is 50 Watt m² / 100 Watt m³-, gisteren tijdens de persconferentie diende diezelfde Myriam Indenkleef toe te geven dat de verwarming maar eventjes voor 510 Watt per appartement ondermaats is! In hun persnota spreekt Nieuw Dak enerzijds dat er een structureel probleem is, en anderzijds er geen structureel probleem is, maar toch is er een tekort aan 380 Watt vermogen voor de woonkamer en 130W voor de slaapkamer, hier maakt Nieuw Dak zich wel erg ongeloofwaardig.

Vlaamse Wooninspectie.
Het is onaanvaardbaar dat Nieuw Dak een éénzijdige en ontegensprekelijke opmeting van de problemen heeft
uitgevoerd, daaraan meteen maatregelen koppelt en iedereen die een petroleum of gaskachel gebuikt een aangetekend schrijven ontvangt waarin het gebruik daarvan om veiligheidsreden verbiedt, uiteraard ligt de reden in het feit dat de appartementen te weinig verluchting hebben en bijverwarmingen met gas de zuurstof verbranden, met alle gevolgen van dien, als dat zo is dan is het alleen de fout van Nieuw Dak die woningen verhuurt die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften -sic-. De inspecties die Nieuw Dak éénzijdig, zonder tegenspraak, doorvoerde is voer voor de Vlaamse Wooninspectie, die moet nu afstappen en degelijk onderzoek voeren, inclusief een EPC -Energie Prestatie Certificaat- dat sedert 1 januari 2009 verplicht is.

Het feit, dat Nieuw Dak nu in extremis -vóór de afbraak- extra maatregelen voor een betere isolatie neemt, is lovenswaardig maar bewijst wel dat de huurders al de vorige jaren een te hoge energierekening dienden te betalen en een huurherziening -via de Vrederechter- met terugwerkende kracht meer dan aangewezen is. 


Huurvermindering.
Gezien het bewezen is dat ondermeer de verwarming fundamenteel fout zit, moeten de huurders, nadat de
Vlaamse Wooninspectie is ingeschakeld, massaal via de Vrederechter een huurvermindering vragen, het is een schande dat Nieuw Dak wegens ondermaatse huurpanden petroleumkachels verbiedt en directe elektrische verwarmingen oplegt die de elektriciteitsrekening van de sociale huurders wéér opdrijft.
Het feit, dat Nieuw Dak nu in extremis -vóór de afbraak- extra maatregelen voor een betere isolatie neemt, is lovenswaardig maar bewijst wel dat de huurders al de vorige jaren een te hoge energierekening dienden te betalen, een huurherziening -via de Vrederechter- met terugwerkende kracht is meer dan aangewezen. 

Hoe meer elektriciteitverbruik hoe beter!
Omdat de stad Genk, via de zuivere Intercommunale Infrax, eigenaar is van het elektriciteitsnet heeft Genk
er alle baat bij, dat iedereen veel elektriciteit verbuikt, hoe meer elektriciteit hoe meer Genk via dividenden incassert, een schande dat aan de sociale klasse directe verwarmingen ter beschikking worden gesteld die kilowatts verbruiken aan het volle tarief van +/ 0,17 € / Kw.

Radio 2: Woord maar geen weerwoord.
Myriam Indenkleef kreeg bij de Vrt Radio2 weer een forum, Myriam mocht “haar” versie op de radio komen
vertellen, de bewoners worden niet aan het woord gelaten, toch hebben de sociale  bewoners meer dan voldoende argumenten om de verantwoordelijkheid bij Nieuw Dak te leggen, alle kritiek op het beleid van Nieuw Dak, waarvan stad Genk de grootste aandeelhouder is, wordt in de kiem gesmoord.

Meer over de persnota en de geplande actie in Morsum Magnificat 177 -april 2010-
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.