Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927672





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : RUP Sint Jansstraat en de Oude Kring beweegt.
13 maart 2010
Uitvoering RUP Sint Janssite Waterschei-Genk gestart.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 713.100
Genk / Waterschei 12 maart 2010.

De stad Genk heeft nog heel wat ambitieuze bouwplannen op stapel staan, ondermeer de uitvoering van het RUP "Sintjanssite" te Waterschei, de stad heeft daartoe in oktober 2007 een heus en groots plan ontwikkeld dat na een wedstrijd ontwerp toegekend werd aan een Italiaans ontwerpteam studi06_bernardo secchi.


de gedeeltelijke sloop van de school is begonnen.

RUP Perceel Art.3.7-a Verbouwing school.
Sinds enkele dagen is een aannemer gestart met de afbraak van een gedeelte van de oude
schoolgebouwen aan de Schoolstraat,2 te Waterschei, het overblijvend deel wordt, zonder het gabarit te wijzigen, verbouwd tot maximum 40 woningen. Het ganse RUP is consulteerbaar op de website van Genk
http://www.genk.be/upload/21086265/downloads/rup_sint-janssite-voorschriften.pdf

" ... hoe heeft de TD van Genk dat destijds op die manier in
het RUP kunnen beschrijven?" Waarop wachten de eigenaars
om dat aan te vechten -als het al niet te laat is- ....
".


De Oude Kring.

Terwijl de hierboven vermelde werken gestart zijn, stuurt de stad Genk op 12 maart een
landmeter naar de gebouwen van de Oude Kring, meer bepaald de oude gebouwen met een waardevolle architectuur dat, in tegenstelling tot wat velen denken, nog door 4 personen bewoond is, de stad Genk heeft daar trouwens drie huisnummers toegekend, 9A-9B-9C, de toegang tot die panden verloopt al 30 jaar over de eigendom van vzw De Kring-Waterschei, dus in feite een verworven recht, de vzw De Kring-Waterschei heeft zich daartegen immers nooit verzet.

De "Oude Kring" te Waterschei


Dit pand verbouwen zonder het gabarit te wijzigen en de stabiliteit van het geheel handhaven, ergo, verbeteren, moet men ons toch eens komen uitleggen, meer : "hoe heeft de TD van Genk dat destijds op die manier in het RUP kunnen beschrijven?" Waarop wachten de eigenaars om dat aan te vechten -als het al niet te laat is-.

RUP Perceel art.3.4.
In het RUP sintjanssite is het oude gebouw onder art.3.4 ingekleurd, net als bij de school,
mag ook hier het gabarit van het oude gebouw -foto- niet gewijzigd worden. Of dat in de praktijk kan gerealiseerd worden, is twijfelachtig, dat is óók duidelijk bij sommigen van de dienst RO te Genk. Het komt deze redactie over dat de stabiliteit van het oude gebouw in twijfel dient getrokken om de in het RUP opgelegde functiewijzigingen te realiseren. De eigenaar wil het gebouw wellicht liever slopen en er appartementen bouwen, maar zó heeft het RUP het niet begrepen.

Onteigenen.
Door de aanwezigheid van de landmeter van de stad Genk -dienst grondzaken- die van het gebouw -art.3.4-  op
12 maart foto's heeft genomen, moet worden afgeleid dat er tussen de eigenaars en de stad Genk een -dik- haar in de boter zit. Inderdaad, zoals uit betrouwbare bron blijkt, zou de stad de ruimten rond het gebouw willen onteigenen, de stad Genk wil dat de eigenaar-s- werk maken om het gebouw in overeenstemming met het RUP te brengen, maar dat gebeurt om onduidelijke redenen niet. De stad Genk vreest waarschijnlijk dat de stabiliteit van het gebouw in het gedrang komt en wil beletten dat bepaalde delen instorten waardoor de waardevolle architectuur verloren zou kunnen gaan.

Niet verkopen.
De geruchten dat de eigenaars het pand 
aan de stad zouden willen verkopen doet men daar af als; "dan weten ze daar meer dan wij". Deze redactie kan zich niet van de indruk ontdoen dat de stad Genk dit project in het kader van
het voetbalgebeuren "Euro 2020" wil bespoedigen.    

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.