Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927539





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Minister Van Deurzen stuurt zijn kat-Update2
03 maart 2010
Huldiging vrijwilligers Steunpunt Welzijnswerk gaat toch door.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 710.600
Genk 3 maart 2010

--- Update 1 14:00 3/3/2010 
Om 10u zou minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Van Deurzen, de vrijwilligers van het Steunpunt Welzijnswerk, afdeling Genk -Grotestraat, 21- huldigen, maar de minister werd gisterenavond 2 maart op de hoogte gebracht van een spoedoverleg met de Premier en werd vanmorgen om 08.00u. in Brussel verwacht. Wellicht zullen de "Honneurs" door leden van het Genkse Schepencollege / OCMW worden waargenomen.

Vele steunpunten.
Er bestaan verschillende "Steunpunten" welke met kansarmoede te maken hebben, er is het steunpunt tot
bestrijding van de armoede, bestaanszekerheid en sociale uitsluiting dat ondergebracht is bij de CGKR, dat o.m. tweejaarlijks het "Verslag armoedebestrijding" uitbrengt.  http://www.armoedebestrijding.be  Voor mensen met een kleine portemonnee is er het "Steunpunt Vakantieparticipatie"  http://www.vakantieparticipatie.be dat óók verdienstelijk werk levert. Vandaag gaat het over nog een ander Steunpunt, dat van de CAW Sonar.


Stafmedewerker Helen Blow van het Steunpunt diende zich in de vroege ochtend helemaal uit het Oost- Vlaamse Wetteren te verplaatsen om tijdig -10u- aanwezig te zijn, de minister stuurde zijn kat. 

CAW Sonar Versterkt Welzijn.
Vandaag had in Genk, als waardering voor de activiteiten van de vrijwilligers rond het "Steunpunt CAW Sonar,
Versterkt Welzijn" www.cawsonar.be/contact.htm  in "De Sfeer"  aan de Grotestraat, 21 te 3600 Genk, in bijzijn van de Minister, een huldiging van de vrijwilligers moeten plaatsvinden, de huldiging was er wél, de minister niét, op zijn Kabinet zei men tegen deze redactie dat er tijdig was gewaarschuwd.

Twintigtal vrijwilligers.
Met een persbericht van CAW Steunpunt Algemeen Welzijnswerk van 1 maart 2010, dat deze redactie ter plaatse
kon bemachtigen -de eerder beloofde via e-mail is niet toegekomen-, werd aandacht geschonken aan het vrijwilligerswerk. In de persnota lezen we ondermeer ... "zo wil het algemeen welzijnswerk dicht bij de mensen staan en wil het dat iedereen in de samenleving bijdraagt aan het algemeen welzijn" ... Dat het welzijnswerk véél te dicht staat, daardoor dito in een politieke sfeer moet werken is vandaag nóg maar eens duidelijk. Dat een 20-tal vrijwillers gehuldigd worden kunnen wij zeker goedkeuren, maar dat een Minister daarvoor naar "De Sfeer" te Genk zou moeten afzakken, zien wij niet écht zitten.

CD&V Bol- en Netwerken.
De Minister had misschien de vrijwilligers een extra hart onder de riem kunnen steken, maar gewezen OCMW
Voorzitter, Kantonaal CD&V Voorzitter, actief in de MS kliniek te Overpelt en huidig CAW Voorzitter Boud Reggers, sprak de vrijwilligers kort toe. Genk laat nóg eens zien dat het een CD&V bolwerk is, de reden moet zijn, dat de minister voor dergelijke kleine evenementen aandacht heeft en er postjes worden uitgedeeld. De heer Boud Reggers ruilt één Voorzitterschap in, om er vier andere in de plaats te krijgen. Zó deed Gaethofs het óók.

Koppels scheiden.
Mensen die geholpen werden door de hulpverleners hebben wij niet gezien, misschien omdat iedereen uiteraard
anoniem wil blijven, privacy noemt men dat, ze schermen zich om die reden maar al te graag af. op die manier kunnen journalisten ook niet spitten. 
Alle welwillende vrijwilligers ten spijt heeft de CAW welzijnswerking in het algemeen één groot probleem, er bestaat geen of nauwelijks opvang voor dakloze koppels die om hulp vragen. Er bestaat opvang maar dan wel gescheiden, en de gescheiden opvang kan oplopen tot grote afstanden van 10 km. en meer zodat partners mekaar moeilijk kunnen bezoeken, op die manier worden koppels ongewild gescheiden, dat kan toch niet de bedoeling zijn?
 

Jo Vandeurzen diende vandaag uitleg te geven over Kind & Gezin

In Brusselse ziekenhuizen hebben ouders bij de geboorte van hun kind de keuze om zich aan te sluiten bij Kind & Gezin of bij de Franstalige tegenhanger Office de la Naissance et de l’Enfance (ONE). In de praktijk blijkt echter dat niet elk Brussels ziekenhuis een partnerschap heeft met Kind & Gezin. Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA) ondervroeg hierover minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen in de Commissie.

Lies Jans  -NV-A- :
“De minister zal nu aan Kind & Gezin een overzicht vragen van de Brusselse ziekenhuizen waartoe zij wel of onvoldoende toegang krijgen”, aldus Lies Jans. “Na evaluatie zal hij oordelen of het nodig is zijn federale collega te contacteren. Ik vind het positief dat de minister de problematiek erkend. Ook de, weliswaar voorzichtige initiatieven, zijn een stap in de goede richting. De positieve evolutie in het overleg met de directies van de ziekenhuizen die de minister aanhaalde, leveren echter nog geen concrete resultaten op.”

Bron : NV-A

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.