Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927543





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Gaat vzw Sint Vincentius haar boekje te buiten?
19 februari 2010
Ondemocratische regels opleggen bij ophaling voedselpakketten ongepast.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat  Professioneel : 706:800
Genk 19 februari 2010.

Minderbedeelden zijn de voeteveeg van iedereen!
Het is een feit dat personen -met een OCMW document in de hand- die voor de eerste keer een voedselpakket bij Sint Vincentius ophalen, een vragenlijst dienen te beantwoorden, waarbij Sint Vincentius ondermeer de genoten opleiding wil kennen van de persoon in kwestie.

Roer omgooien.
Deze redactie neemt de proef op de som, al op 26 november 2009 om 15:38u hebben we het formeel bewijs, echter bij protest, wordt de vraagstelling gestopt, de verantwoordelijke wordt erbij gehaald en die komt uitleggen dat de reden van de vragen moet gezocht in het feit dat er vanuit de EG strenge controles op de voedselbedeling van de EG goederen wordt uitgevoerd. Op de vraag of Sint Vincentius -met al haar vrijwilligers- die gegevens dan zómaar mag opslaan werd bevestigend geantwoord.
Maar op 18 februari geeft een andere vrijwilliger -en ex journalist- een gans andere uitleg, volgens hem zouden de vragen te maken hebben met de mogelijke tewerkstelling via vzw Sint Vincentius. Het roer wordt duidelijk omgegooid.

Moeten sommige vrijwilligers van St Vincentius de status die ze in hun
professionele carrière hadden soms in stand houden op de minderbeelden-sic-

Geen slavernij.
De gewezen journalist en vrijwilliger is duidelijk gewend om te gaan met onderdanigen die beroep MOETEN doen op Sint Vincentius, hij is categoriek en zegt : " Wij organiseren ons werk hier zó en de mensen die hier komen hebben zich daar gewoon bij neer te leggen, wij vrijwilligers zijn hier de baas", einde citaat. Wij leven hier toch niet meer in een slavenstaat?

Bij Sint Vincentius heeft men niets vandoen met journalisten, een gesprek met de heer Geysen kon niet afgemaakt, de telefoon werd vrij snel ingelegd, ze dulden écht geen tegenspraak of pottenkijkers, hoe dan ook zal deze redactie het blijven opnemen voor de minderbedeelden en mistoestanden blijven aankaarten.

U leest meer over dit onderwerp in Morsum Magnificat 175.
Erik Verbeeck

Laatste update ( 15 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.