Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927543





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Burgemeester en twee Schepenen bij Sint Vincentius.
18 februari 2010
Power point presentatie moet werking vereniging duidelijk maken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 706.400
Genk 18 februari 2010.

--- Wijziging 19:40 18/2/10
Het moet blijken, dat burgemeester Wim Dries en twee Schepenen -Michaël D’Hoore en  Jeannine Steyvers- heden avond bij Sint Vincentius een Power Point presentatie over de werking van Sint Vincentius krijgen. Na afloop zal het uiteraard weer allemaal "perfect" zijn, is er trouwens "iemand" -buiten deze redactie- die een kritische noot wil, kan of mag brengen? Daarom doen we het hier, in het algemeen belang, maar vooral voor de groep van de minderbedeelden, die geacht worden "nederig" het hoofd voor Sint Vincentius te buigen.

Etentje, privacy en koffie.
De redactie vraagt aan burgemeester Dries een aantal punten met de verantwoordelijke van Sint Vincentius -Roger Ghijsen- te bespreken, ondermeer over de toekenning van het bedrag van de perslunch van 10 februari waaraan deze redactie niet heeft deelgenomen.
Ook het feit, dat minderbedeelden, nadat ze door het OCMW reeds een document voor voedselbedeling hebben bekomen, bij Sint Vincentius nóg eens een vragenlijist, waarop allerlei persoonlijke zaken voorkomen, moeten beantwoorden.  Tenslotte is er door de voedselbank te Hasselt 4 Ton Douwe Egberts verdeeld waarbij iedere persoon die een voedselpakket ontvangt in januari / februari minstens één pak Douwe Egberts -of Jacqmotte- zou moeten hebben ontvangen wat niet het geval was.

Privacy.
Wij juichen deze initiatieven toe, maar ook dáár moet minstens respect zijn voor de privacy van de personen die daar voedselhulp MOETEN komen vragen, ook het zaaltje -amper 2,50 x 2,50m waar de personen met hun winkelkar vóór het verlaten van het pand worden gegroepeerd is veel te klein, dat staat in ieder geval in schril contract met de decadentie die de stad Genk op vele plaatsen toont, St Vincentius pacht dat gebouw voor een prikje per jaar van de Stad Genk.

Diabeten.
Misschien kan de stadsdelegatie ook bij St Vincentius polsen of er een mogelijkheid bestaat dat óók diabeten van hun diensten kunnen genieten, het Wit-Gele Kruis in Genk weet daar alles over. Akkoord dat Sint Vincentius geen "winkel" is, maar aan hun leveranciers "vragen" stellen kost toch niets?

Waarom geen pers?
Het blijkt over een power point presentatie te gaan voor een beperkt aantal personen, waarom mag de pers de werking van Sint Vincentius niet kennen? Nu hebben we onze vragen aan de Genkse burgemeester Wim Dries meegegeven, hopelijk laat de burgemeester zich niet met een kluitje in het riet sturen. 

Lees meer in MM 175

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 18 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.