Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927542





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Morsum Magnificat gaat niet tafelen met politici.
02 februari 2010
Genk mag prijs etentje aan voedselbedeling St Vincentius schenken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 701.200
Genk 2 februari 2010.

De deontologische code, opgesteld door de Vlaamse Vereniging Journalisten -VVJ / AJB-, is, zoals dat in dit land schering en inslag is, een zeer merkwaardig document dat "à la tête du cliënt" wordt toegepast, vooral voor journalisten die geen lid zijn van hun vereniging wordt de lat zeer hoog gelegd.

Cadeaujournalistiek.
Onder item 3.4 van de Rechten en Plichten van de journalistiek lezen we volgende passage : "Cadeaujournalistiek is verboden, bij wijze van uitzondering is het de journalist toegestaan deel te nemen aan perslunches of persreizen, dan wel symbolische geschenken in ontvangst te nemen".

Tafelen.
Vlak voor het einde van zijn  legislatuur had deze redactie een gesprek met Jef Gabriëls, maar dan wel in zijn kantoor op het gemeentehuis van Genk. Het Belang van Limburg mocht voor een artikel mee naar restaurant Dante maar omdat het gesloten was werd het Carbon-hotel gekozen, nogal wiedes dat in het artikel alles als rozengeur en maneschijn werd omschreven.

Weer tafelen.
Het blijkt dat de "uitzonderingen" voor journalisten die in Genk actief zijn, een gewoonte is geworden, op 10 februari 2010 gaat de pers opnieuw tafelen, nu met het ganse Schepencollege. Journalisten die deelnemen kunnen kiezen uit twee menu's, dus geen snel hapje maar een heuse maaltijd waarvoor deze redactie "dankjewel" zegt.

Sint Vincentius.
Omdat Morsum Magnificat de grootste moeite heeft met dit soort van georganiseerde contacten van de politiek naar de pers, nemen wij daar de facto al niet aan deel, niet vroeger en niet nu. De Eerste minister nodigt de "Wetstraatjournalisten" regelmatig uit op een perslunch die dan voor de dito journalisten is bestemd, uiteraard begrijpt u waarom er zoveel in de doofpot gaat en het publiek permanent met de demagogie wordt geconfronteerd, Morsum Magnificat heeft nog nooit met één politicus, in het kader van haar journalistieke activiteiten, getafeld en gaat dat dus nu ook niet doen.  De redactie gaat aan het Genks Stadsbestuur een schrijven richten met verzoek het bedrag van de maaltijd aan de organisatie die instaat voor voedselbedeling, Sint Vincentius te schenken. Als diabeet heb ik aan die maaltijd trouwens niets, alles wat op het menu staat, hoe lekker het voor de rest ook moge wezen, zou ik toch niet mogen eten.

Perstafel in gemeentehuis.
Wie de Raadszaal in Genk kent, ook de stijl ervan, zal begrijpen dat de perstafel ondermaats is en hoegenaamd niet past bij het meubilair, de perstafel kan je vergelijken met een keukentafel van 1,20 x 0,80m en vloekt met de aan Breughelstijl aanleunende stijl van de Raadszaal. De pers -keuken- tafel is groot genoeg voor één journalist en zijn werkmateriaal, de rest mag er zich naast wringen, daarom neemt Morsum Magnificat plaats tussen het publiek, maar daardoor kan zij dan ook haar werk tijdens de gemeenteraad te Genk niet naar behoren uitvoeren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.