Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927669





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Eerste gemeenteraad van burgemeester Dries verloopt tumultueus-Update2
22 januari 2010
Protest bewoners Sledderlo, Vlaams Belang verlaat gemeenteraad.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 697.400
Genk 21 januari 2010

Niettegenstaande de agenda van de Genkse gemeenteraad niet overladen was, werd het toch zowat middernacht vooraleer het nog schamel overgebleven publiek en de gemeenteraadsleden de zaal, waarvan de uitgang werd geblokkeerd, mochten verlaten.

--- update 2 10:50:00 25/1/10
Deze redactie informeerde heden morgen bij Yasin A., maar opnieuw had de man geen tijd om ter plaatse aan Morsum Magnificat te tonen wat het probleem is met de verwarming, hij werkt en zijn vrouw werkt, dus geen tijd. 
nvdr:
Om de gemeenteraad deels op stelten te komen zetten had Yasin blijkbaar wel tijd, dat hebben wij heb dan ook gezegd. Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de man er alle baat bij heeft om geen pottenkijkers binnen te laten. 
--- update 1 10:00 22/1/10
Reactie Voorzitter OCMW Genk.
Guido Vandebrouck kon heden morgen om 10u niet zeggen of er van de "belhamels"' zich al iemand was komen aanmelden, op ons voorstel om een uur later terug te bellen ging de Voorzitter zelfs niet in, "er zijn vier sociale loketten" en hij gaat zich niet bezig houden om dat -voor ons- na te trekken. Guido Vandebrouck, die gisteren de uitspraken en de vergelijkingen tussen het OCMW en het naar de hoeren lopen aanhoorde, had daar helemaal geen problemen mee, ergo, ging in de verdediging door te stellen "ze doen ook goeie dingen" -doelend op de allochtone amokmakers- een ongepaste reactie.
Sociaal onderzoek gevreesd?
Het is wellicht nogal wiedes dat sommigen weigeren om beroep te doen op het OCMW, zou het kunnen dat die "sommigen" een sociaal onderzoek vrezen waarbij aan het licht zou kunnen komen dat ze in feite geen recht hebben op een sociale woning, gaat het OCMW nu ook dat bekijken? 
NVDR.
Heeft de OCMW Voorzitter wel met iéts problemen, staat de man wel met twee -OCMW- voeten op de grond, wij denken van niet, dat werd ook bewezen in de dossiers van de bliksemafleiders van de RVT's Heiderust en Herfstvreugde waar de wets- en verordeningbepalingen op een schandalige manier met de voeten werden getreden, ergo, bakken belastinggeld worden versmost.  Guido Vandebrouck vulde, inzake het privégebruik van de Ford Mondeo van het OCMW, zijn belastingaangifte niet correct in en werd daarvoor door het Agentschap Binnenlands bestuur -na een klacht van het Vlaams Belang- op de vingers getikt, maar daarover uiteraard geen letter in de gazet, integendeel,  Het Belang Van Limburg brengt dat als "de Beste Managers"-sic.
---- einde update 1

Onverenigbaarheden.
Het Vlaams Belang, bij monde van Stijn Vangeneugeden, heeft de trend bij deze gemeenteraad weer gezet door te onderstrepen dat er een aantal stukken in verband met de onverenigbaarheden mbt de eedaflegging en installatie van opvolgend raadslid Carlo Maurina, niet ondertekend, de facto onwettig waren. Vangeneugden heeft geen probleem met de persoon, maar wel met het feit dat bepaalde stukken niet ondertekend werden.

Huurders van de sociale woningen moeten de wettelijke
weg bewandelen en zich niet voor de politieke kar laten spannen. 

Woningen Sledderlo.
Vorige gemeenteraad had PROgenk al haar ongenoegen kunnen uiten in een pamflet en sleurde ook de beeldpers naar de wijk te Sledderlo –de presentatrice van de 7e zeverende dag is immers de dochter van Harry Dewitte- , maar ook vandaag werd dat item opnieuw ter sprake gebracht, Sledderlo is een politiek succesverhaal.
Vandaag had PROgenk ook een vijftiental Griekse / Turkse -?- bewoners van de wijk te Sledderlo naar de gemeenteraad gehaald. Onderwerp : de problemen met de elektrische verwarmingen in de sociale woningen. De problemen zijn er duidelijk al vele jaren, maar blijkbaar is er tot op heden niemand van de oppositie in geslaagd om voor het probleem een oplossing aan te reiken, toch is dat zonder politieke spelletjes, die trouwens nooit afdoende resultaat kenden, eenvoudig op te lossen.

Uitgang raadszaal werd door een groepje allochtonen geblokkeerd ...

 

PROgenk weet politieke munt te slaan uit de al jaren aanslepende huisvestingsproblemen in de sociale wijken van Nieuw Dak. Niet naar de politiek, maar naar Wonen Vlaanderen en naar de Vrederechter stappen is volgens deze redactie de énige juiste oplossing.
Links op de foto -met rode pull- Dokter -bij Prometheus- Harry Dewitte -PROgenk Paus- maar wel "eigen
politiek belang eerst" 

Problemen worden verkeerd aangepakt.
Al jaren zijn er problemen met ondermeer de elektrische verwarmingen in de sociale woonwijken van Nieuw Dak, door de strenge winter dringen maatregelen zich op, maar waarom heeft de Genkse oppositie nooit naar de legale en bestaande middelen gegrepen, weet PROgenk dan niet dat er een Vlaamse Wooncode en een inspectie als "Wonen Vlaanderen" bestaat die de conformiteit van de wooneenheden aan het Vlaams Decreet toetst en strafpunten uitdeelt, desnoods een woning onbewoonbaar adviseert en de burgemeester ofwel herstelling beveelt of onbewoonbaar verklaart?  Het is in feite niet de taak van de gemeente, noch van Nieuw Dak, om de conformiteit van de woningen nu in extremis te gaan bepalen, dat is de taak voor Wonen Vlaanderen.

De "klassieke" verenigde pers. 


Genk wil zich de allure van een stad aanmeten, maar voor de pers is er een tafeltje van 1,20 x 0,80m voorzien, voldoende voor één persoon met laptop -Belang van Limburg-. Burgemeester Wim Dries had een 4e stoel voor Morsum Magnificat laten plaatsen -waarvoor dank burgemeester- maar Morsum Magnificat gaat niet op de schoot zitten van de reporter van Het Belang van Limburg -die zich, af te leiden uit de berichtgeving- te Genk duidelijk door de CD&V kar laat spannen-, er is gewoonweg slechts plaats voor één reporter, nu zitten er al drie, maar dat is geen probleem, het is toch één pot nat, de 4e -Morsum Magnificat- is onafhankelijk en laat niet door de andere reporters in zijn kaarten, laat staan -geleende- laptop kijken. 

Vrederechter is bevoegd.
Indien Genk en Nieuw Dak de Vlaamse Wooninspectie inschakelen dan is de kans groot dat de helft van de appartementen en woningen onbewoonbaar geadviseerd wordt, op dat moment moeten de huurders naar de Vrederechter stappen en daar huurvermindering vragen en meteen ook vragen dat Nieuw Dak verplicht wordt om de woningen in conformiteit te brengen met de wetgeving. Het is duidelijk dat de verhuurder art. 1720 van het BW vele jaren met de voeten heeft getreden, het zal voor de Vrederechter niet moeilijk zijn om dat aan de hand van de rapporten van de Wooninspectie vast te stellen. Indien de huurders die stap zetten, dan moeten er ook geen politieke spelletjes meer worden gespeeld en kan Dr. Dewitte zich volop kwijten van zijn medische taak -sic-.

Oppositie wordt gefnuikt,
Vlaams Belang verlaat gemeenteraad.

Jef Gabriëls had bij de laatste gemeenteraad al in de kaarten laten kijken, de vele opzoekingen en foto copies die door het Vlaams Belang werden opgevraagd waren een doorn in het oog van de CD&V, Jef zei toen dat hij ivm de uitbetaling van bepaalde erelonen, nog "een keer" aan de vraag zou voldoen ...nu is dat blijkbaar afgelopen, het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad werd gewijzigd en de oppositie voor een deel schaakmat gezet.  PROgenk protesteerde en bleef zitten, het Vlaams Belang deed dat ook, maar de ganse fractie van het Vlaams Belang verliet de gemeenteraad.

Uitgang geblokkeerd.
Er werd zowat de ganse avond kabaal gemaakt door een twintigtal allochtonen uit de wijk Sledderlo die door PROgenk voor de kar werden gespannen. Het groepje wilde, door de deuren te blokkeren, een gesprek afdwingen met de burgemeester wat ze perfect lukte, daarbuiten hadden ze een onrealistisch eisenpakket, ondermeer 3 maanden kwijtschelden van de huur. Ze scandeerden dat ze niet akkoord waren met de beslissingen van de gemeenteraad omtrent Sledderlo.

PROgenk geeft een verkeerd signaal, regels voor iedereen dezelfde,
ook voor de allochtonen, burgemeester Dries moet niet opnieuw naar Sledderlo.

Allochtonen aan burgemeester :
OCMW is zoals naar de hoeren gaan.

Het einde van de gemeenteraad speelde zich af aan een geblokkeerde deur, op de suggestie van de burgemeester dat degenen die problemen hebben, zich naar het OCMW mogen begeven en daar zullen geholpen worden, reageerden de allochtonen als volgt : " meneer de burgemeester wij stellen voor dat ge zelf naar het OCMW gaat, zo laag zijn wij nog niet gevallen... wij willen direct oplossingen ... wij willen dat er direct geld over de toonbank komt, wij willen cash geld hebben en voor al die mensen drie maanden huur, u moet die betalen meneer de burgemeester .... we gaan een zonnepaneel meenemen naar huis ... “ 
De burgemeester haalde er de OCMW Voorzitter bij om te bevestigen dat de deur van het OCMW open staat voor degenen die problemen hebben.
De allochtonen gaan verder " .. u heeft van Sledderlo een getto gemaakt en nu willen jullie ons nog naar het OCMW sturen, een OCMW is juist als een man naar de hoeren gaat, die moet zich ook verstoppen ...."
Burgemeester Dries : het is ontzettend spijtig dat het groepje zo denkt over de diensten -doelend op het OCMW- die ontzettend veel Genkenaren helpen.
De allochtonen : " ... wij vinden dat het OCMW maar naar ons moet komen, U zal ons niet bij het OCMW zien, daar komen junkies en ik weet niet wat allemaal ..."
Het optreden van dat groepje allochtone bewoners die om een gesprek af te dwingen de uitgang van de raadzaal blokkeerde, zelfs al was het ludiek, was zeer ongepast
.

Positief punt.
Het feit dat Genk nu plotseling technische assistentie verleent aan Nieuw Dak om een controle te doen in de appartementen van de wijk Sledderlo -en de rest??- is een positief punt maar óók een doordachte zet van de CD&V. Mocht Wonen Vlaanderen dat doen, riskeert men dat de helft van de wooneenheden onbewoonbaar geadviseerd wordt en dat wil burgemeester Dries uiteraard voorkomen.
 

Ook Vlaams Belang discrimineert.
Een Raadslid van het Vlaams Belang overhandigde aan de 3 reporters aan de perstafel een nota, maar Morsum Magnificat, die rechtstaande, wegens gebrek aan zitplaatsen -!!-, tussen het publiek aanwezig was kreeg de nota niet. Het Vlaams Belang -Chris Janssens- heeft in 2009 ook al zijn abonnement op Morsum Magnificat opgezegd vanwege een kritisch artikel over het niet respecteren van de veiligheid door Filip Dewinter en zijn aanhang, het Vlaams Belang discrimineert dus zelf ook, ergo, fnuikt de persvrijheid.
Stijn Vangeugden dreigde tijdens het rumoerige bekvechten weer met compromitterende publicaties, maar waarom dat niet meteen doen Stijn, waar wacht u op?

Omgekeerde discriminatie?
De PVDA en PROgenk oppositie hebben ten voordele van de bewoners van Sledderlo tijdens de gemeenteraad een onzinnig eisenpakket aan de gemeenteraad voorgelegd, het is meer dan een kaakslag voor alle andere huurders die óók met heel weinig rond moeten komen en zich wél "verlaagden" door beroep op het OCMW doen. De allochtonen die de uitgang "demonstratief" blokkeerden komen niet in aanmerking voor OCMW steun omdat zij weigeren zich naar het OCMW te begeven, zodat een sociaal onderzoek kan plaatsvinden. 

In Morsum Magnificat leest u meer over het eisenpakket en de rest van de items in de gemeenteraad, ondermeer over het parkeren met betaalkaart. 

02:35 22/1/10
Meer details in Morsum Magnificat ® Professioneel  175 -februari 2010 
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.