Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927669





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Nieuw Dak heeft probleembord hersteld.
21 januari 2010
Moeten huurders zelf die problemen melden?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 696.800
Genk 21 januari 2010

Zoals door Myriam Indenkleef aan deze redactie is gemeld, heeft Nieuw Dak gisteren, 20 januari, onmiddellijk de nodige herstellingen uitgevoerd aan het gewraakte elektrische bord in het appartement van de hoog bejaarde huurster, maar dit is geen alleenstaand geval.

Axima.
Bij Nieuw Dak zegt men dat de bewoners zelf de nodige stappen richting Nieuw Dak kunnen zetten.  Misschien is dat wel zó, maar in casu is het de firma die in het appartement tot drie keer toe herstellingen uitvoerde, die op het matje moet worden geroepen door Nieuw Dak. Een huurder is niet verplicht om kennis van elektriciteit te hebben. Bij de firma Axima wilde de technicus -?- aan deze redactie niet eens kwijt over welk merk van accumulatie het ging terwijl hij er wel degelijk is geweest. De mogelijkheid bestaat dat het wél aan Nieuw Dak is gesignaleerd, maar dat het daarbij bleef.

Oplaadautomaat.
Bij de herstelling van het bewuste bord is ook vastgesteld dat de accumulatoren normaal werken. Als dat  al zo is dan is dat niet meer dan normaal maar ondanks dat ontbreekt toch de oplaadautomaat en dat kan de verbruiker duur te staan komen. De kinderen van de betreffende huurster hebben de verwarming, tijdens de afwezigheid van de moeder, ook regelmatig uitgeschakeld, toch is er een verbruik van minstens 110€ per maand,  dat is voor een relatief klein appartement niet weinig en zeker te veel voor een sociaal appartement.

Herkeuring vereist.
Nu het elektrische laagspanningsbord quasi volledig is vernieuwd, moet dat opnieuw door een erkend  organisme gekeurd worden, zo staat het in art. 2 van het KB van 27 juli 1981, we informeren bij Nieuw Dak of zij dat in dit geval nu wél gaan doen. Wie via de klassieke weg, dus ZONDER politieke voorspraak, een sociaal  appartement wil bemachtigen moet hemel en aarde verzetten, papieren en nog eens papieren invullen, het zou dan ook niet meer dan logisch zijn dat ND zichzelf ook aan de regels van het spel houdt, hier heeft dat alles te maken met de veiligheid van de bewoners, ook dát staat immers in het BW.

Nieuw Dak moet zelf controleren.
Nu het bekend is, dat ook in andere appartementen dergelijke problemen voorkomen, moet Nieuw Dak haar verantwoordelijkheid nemen en de gevaarlijke toestanden laat opheffen, minstens Axima / Cofely opdracht geven de problemen te melden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.