Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927504





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk en de toestanden met de sociale woningen : Maskers af.
17 januari 2010
Sensatiepers : Fototoestellen naar containerpark.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 695.300
Genk 17 januari 2010.

Elektrische verwarmingen en dito installaties een puinhoop.

--- wijziging 07:30 18/1/10
--- wijziging 13:15 17/1/10

Sinds enkele weken is de klassieke pers, onder impuls van PROgenk, in de Genkse wijken van sociale
woningen van Nieuw Dak en Landwaarts neergestreken, uiteraard worden hier, zoals overal, politieke spelletjes gespeeld, maar het probleem met de verwarmingen is er wel degelijk.

Fotoestellen naar het containerpark.
Nadat Radio2 Limburg iemand voor de micro sleurde en, belust op sensatie, de persoon in een bepaalde 
richting stuurde en diens privacy ten grabbel liet gooien, volgden vragen van journalisten om van de persoon, gehuld in een deken en zittend
 in een salonzetel, een foto voor publicatie te komen nemen -sic-, zó gaat het in de journalistiek, stuur die gieren met hun kodakste van 8.000 Euro allemaal naar Haïti.

Voor dit hadden ze geen aandacht :
Laagspanningsbordje in probleemappartement met elektrische verwarming. 



Plastic deksel van kastje ter hoogte van 2 kringen deels gesmolten, blanke en onder spanning staande delen genaakbaar, etc....

Dit is niet meer te verantwoorden ....



...... de ontbrekende penzekeringen en de genaakbare bussen -400V- ook niet, de aanduidingen van de stroomkringen evenmin .... en al de rest evenmin, de technische dienst van Nieuw Dak moet dringend aan de tand gevoeld!

Maskers af.
Deze redactie heeft Myriam Indenkleef het voordeel van de twijfel gegeven, maar ondertussen hebben wij 
zelf poolshoogte genomen en vastgesteld dat de Directeur van Nieuw Dak in haar beweringen aan deze redactie de waarheid geweld heeft aangedaan. De elektrische verwarmingen die wij gezien hebben, zijn ofwel ondermaats of ze werken niet naar behoren, maar wat erger is, ze voldoen niet. Bij de eerste  installatie stellen wij vast dat de conformiteit van de elektrische installatie zoek is, er is zelfs  elektrocutiegevaar. De verantwoordelijke politici moeten hun maskers afnemen en ruilen voor  verantwoordelijkheid. Omdat deze redactie nu op de hoogte is van gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie hebben wij dat alvast, in de vorm van een "melding", gemeld aan Myriam Indenkleef en burgemeester Wim Dries.

Wetgeving is duidelijk.
Als het over het verhuren van appartementen en woningen gaat is het Burgerlijk wetboek -o.a. 
art.1720-duidelijk, als het over de elektrische installatie gaat, zijn de wetten van 10 maart 1925 en de technische reglementen -ARAB art.199 en 166- van 1 juli 1971, alsmede de wet van 10 maart 1981 -niet limitatief- allemaal van toepassing. Het komt ons over dat de verantwoordelijken deze massaal met de voeten hebben getreden. Men moet niet komen aandraven met excuses dat het AREI maar sinds 1981 bestaat en “hun” installaties pas vanaf dan moeten voldoen, de rechtszaak tegen Electrabel heeft voldoende aangetoond dat voordien het ARAB in voege en van toepassing was.

Accumulatoren.
De problemen die zich situeren rond de elektrische verwarming met accumulatoren gevuld met speksteen, 
zijn fundamenteel, de Ingenieur die dat destijds bij de bouw heeft voorgesteld, moet onmiddellijk op non actief worden gezet. Wij komen daarop in Morsum Magnificat 174 terug, er ontbreken ondermeer belangrijke onderdelen die het opladen regelen, bij vrieskou moet de kachel immers meer worden opgeladen dan in zomerse nachten. Infrax plaatst in haar schakelkast voor een gebouw van 6 appartementen meszekeringen van maar liefst 200A -gl-, als dat niet disproportioneel is.

Meer in Morsum Magnificat 174

12:12  17/1/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.   

Laatste update ( 18 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.