Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933799





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hamont : Brandweer diende poes in spouwmuur te bevrijden.
09 januari 2010
Brandweer van Lommel werd naar Hamont gestuurd om kat te bevrijden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 693.100
Genk / Hamont 9 januari 2010.

Vrijdagavond omstreeks 18:30u werd een ploeg van de brandweer van Lommel naar Hamont geroepen, een kat zou tussen een spouwmuur zijn terecht gekomen en het beestje kon daar niet meer uitkruipen.

Geen informatie.
De brandweer wilde enkel kwijt dat zij een gat in de muur hadden gemaakt waardoor de kat uit haar netelige positie kon bevrijd worden, meer wilde men daarover niet kwijt. Natuurlijk moeten dieren in nood geholpen worden, maar we vragen ons toch af, of het in deze periode, waarbij de brandweer de handen meer dan vol heeft, zoiets een klus is voor de brandweer. De brandweerleiding heeft in het verleden al meerdere keren aan de klaagmuur gestaan dat zij "manusje van alles" zijn en te veel onder de plak van de burgemeesters zitten.

Genk :
Put aan ex benzinestation een val?

De stad Genk wil aan de school aan de Onderwijslaan verbouwingen uitvoeren, heeft in dat kader ter hoogte van het ondertussen gesloten benzinestation werken aan de riolering uitgevoerd, de Onderwijslaan zelf zal, nadat de dienst Wegen de nodige aanpassingen doorvoerde, door de stad worden overgenomen, maar ondertussen vinden we daar, vlak voor dat benzinestation, een put voor toezicht-?- aan de -oude- installaties waarvan het deksel ontbreekt.

Gevaarlijke put.



Deze oude toezichtput van 25cm diameter er minstens 3m diep
heeft geen deksel, de put ligt vlak naast het fiets- en voetpad, gevaarlijk dus.

Gevaarlijk.
Te Hamont geraakt een kat tussen de spouwmuur, wie durft te beweren dat er in de put ook niet zoiets kan gebeuren? Bovendien ligt het gat van 25cm diameter op amper twee meter van het fietspad en vlak naast het wandelpad.  Mensen die daar gaan wandelen, of bezoekers van het vlakbij gelegen café "De Kring" kunnen, met alle gevolgen van dien, in dat gat trappen, het is immers 3m diep. Dat men zoiets bij het uitvoeren van werken niet ziet, of ergo op zijn beloop laat, geeft aan hoe nonchalant en lichtzinnig men met zoiets omgaat.

Algemeen belang.
Omdat het gat pas is gesignaleerd, vinden wij het onze plicht om dat bij de stad Genk te melden, als het daar niet in de positieve zin voor veiligheid en algemeen belang wordt aanzien, is dat hun probleem, dit dient het algemeen belang.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
-te?-Lastig met techniek en veiligheid.

Laatste update ( 10 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.