Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927544





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VJV: De journalistenspaarkas krijgt nieuwe Voorzitter.
12 december 2009
Vlaamse Journalisten vereniging hield haar jaarlijkse vergadering.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 685.700
Antwerpen 12 december 2009.

--- wijziging 17:00 20/12/09
--- Update 1 15:40 18/12/09
--- wijziging 22:00 12/12/09
--- wijziging 19:30 12/12/09

Hieronder vindt u een link met een aantal bedenkingen omtrent de VJV en haar vorige Voorzitter Godelieve Vaesen ...
http://www.serieus.be/2009/12/18/het-troebele-argusoog-en-de-vaccinatieangst-van-godelieve-vaesen/?option=com_content&task=view=view&id=2667=2667


Vaesen Godelieve hier in 2006 nog als Voorzitter van de VJV, dit jaar op de AV niet meer aanwezig, "les excuses ....." Het is niet alleen Godelieve Vaesen die maar al te vaak in Vlaams Belang kringen wordt gezien. Het is ook niet verwonderlijk dat een fotograaf uit de rangen van Vlaams Belang plotseling een
perskaart van de VJV krijgt toegespeeld, protest van één lid van de erkenningscommissie daartegen mocht niet baten, we begrijpen niet, wat die "Beroepsjournalist" bij de VJV komt zoeken?


In 2007 koos de Vlaamse Journalisten Vereniging voor een nieuwe Voorzitter, het werd Hilde Van Gool maar deze dame durft publiekelijk, zelfs voor eigen kerk, niet te preken, zelfs vandaag werd die taak, ter gelegenheid van de jaarvergadering, wéér door iemand anders overgenomen, een Voorzitter van een journalistenvereniging die geen speech durft te geven, zélfs niet voor eigen leden, moeten we daar nog meer over zeggen?

Nieuwe Voorzitter.
Er was in de vorige RVB óók al genoeg heibel geweest, vooral rond het orgaan van de VJV, "De Nieuwe Tydinghe" is nogal wat commotie om niet te zeggen, ruzie ontstaan, wellicht voor Godelieve Vaesen de spreekwoordelijke druppel om de pijp aan Maarten te geven, Godelieve Vaesen wilde namelijk geen verantwoordelijk uitgever meer zijn van de DNT. Met Hilde Van Gool als Voorzitter ging het van kwaad naar erger, daarom werd vandaag Walter Van Den Branden benoemd tot Voorzitter van de VJV. Wij dachten dat Hilde Van Gool misschien naar het Klooster zou trekken, maar ze gaat blijkbaar het VJV Secretariaat bemannen, van Voorzitter naar secretariaat,pff. Walter Van Den Branden heeft al 25 jaar dienst bij de VJV, waarom heeft het dan zó lang geduurd vooraleer Walter het heft in handen neemt, wat is zijn bedoeling, bij de VVJ aan te kloppen, zich ook laten inlijven bij de horde gatlikjournalisten die de pen van hun politieke hoofdredacteurs -moeten- hanteren?

Ervaren?
Tijdens een korte toespraak schetste de nieuwe Voorzitter zijn journalistieke kennis ondermeer als docent aan de Boudewijn Hogeschool, activiteiten bij AV Industrie -tijdschrift voor audiovisuele industrie-, Leuven Magazine en vele jaren lesgever bij Syntra, dus heel wat. Of Walter Van Den Branden de VJV uit de kaartersclubsfeer en gemis aan moderne journalistiek wegens "leden zonder computer" zal kunnen halen, is maar zeer de vraag.

Spaarkas.
Tijdens de AV van drie jaar geleden had de VJV 19.000€ op haar spaarrekening, in 2008 was dat 23.000€ en nu is dat al 30.000€, het is wellicht meneer Libin die het ganse jaar op die spaarkas zit te broeden, hoe die spaarkas in drie jaar tijd van 19.000 naar 30.000€, met ongeveer hetzelfde aantal leden, is aangedikt werd niet uitgelegd, de VJV doet het goed als spaarkas, maar journalistiek betekenen ze niets,  tijdens de vergadering hoorden we klachten dat de VJV in het Vlaams Parlement niet erkend is?

LVB of RVB?
De RVB werd dit jaar ook bemand door Luc Van Braekel, de man die zich bij elke spreekbeurt quasi direct als Burgerlijk Ingenieur voorstelt-sic-, in feite websites bouwt en niet in het minst diens eigen succesvolle site waarop allerlei laster en eerroof zonder enige censuur kan geplaatst worden -of dat kan blijven duren is een andere vraag-. Luc Van Braekel maakte er bij het voorlezen van de speech van Hilde Van Gool gebruik van om het even de Vlaamse Volksbeweging te noemen, misschien is een synoniem van de naam LVB -Links Van Braekel-, naar RVB -Rechts Van Braekel- niet misplaatst.

Vlaams Belang.
In de RVB zien we ook al Jean-Marc Van Belle -Vlaams Belang OCMW Raadslid te Kortrijk- verder zijn er nog enkelen meer die we in Vlaams Belang kringen mogen plaatsen, de redactie-secretaris- van 't Scheldt is ook steeds op evenementen van het Vlaams Belang te zien. Vorig jaar kreeg iemand die door het Vlaams Belang als fotograaf werd aangesteld nogal vlotjes een VJV perskaart, sommigen in de erkenningscommissie van de VJV hadden daar moeite mee, maar de meerderheid binnen de commissie zei "Ja" voor de Vlaams Belanger .... Misschien kan de VJV toch nog eens gehoor krijgen bij Pol Deltour, tenslotte wat is het verschil tussen "Links" en "Rechts"?

Juridisch adviseur.
De vroegere ondervoorzitter Jean Marc Van Belle voelt zich nu geroepen om als "Juridisch adviseur" van de VJV op te treden, daaraan wegens enkele eigen dossiers nog maar weinig tijd zal overblijven voor eventueel andere dossiers binnen de VJV. Wie aan JM Van Belle in het kader van de VJV vragen stelt, krijgt meteen reactie, maar dan over zíjn problemen. In mijn zaak tegen de RVJ heeft de VJV aan de hand van het artikel niet eens een positie ingenomen-sic-. Vandaag komt de ex Voorzitter met een drogreden aandraven en meneer Libin heeft het over het niet relevant incident in de Commissie Binnenlandse Zaken met de radioactieve rookmelders, meneer Libin moet met zijn achterste op zijn spaarkas gaan zitten zodat deze volgend jaar weer fel aangedikt is.

Frituur.
Tijdens de AV werd ook opgemekt dat er in kringen van de VVJ over de VJV wordt gezegd "Is dat soms een frituur aan de Grote Markt te Antwerpen waar men een perskaart kan kopen", einde citaat.  Inderdaad er heerst een frituurmentaliteit, ook vandaag werden degenen die voor de lunch hadden ingeschreven om 12u in de prachtige kelder van het IPV verwacht, maar om 14.00u moet iedereen wél buiten want, zei Hilde Van Gool, "er is om dat uur nog een andere activiteit", de AV van de VJV begint om 10.00u en om 14.00u moet de luch al verorberd zijn, inderdaad, zoals in een frituur ; snel een hapje en weg.

StampMedia.
Ik was voor 2010 niet meer van plan om mijn lidmaatschap nog te vernieuwen, maar nu er een nieuwe Voorzitter is, wil ik deze toch het voordeel van de twijfel geven en hopen dat de VJV zich zonder de hielen van de VVJ te likken, in de wereld van de journalistiek en in het kader van Multimedia 2015 zich veel beter gaat profileren, StampMedia dat nog maar twee jaar bestaat -de VJV 40- kan veel meer bereiken, als dat geen uitdaging is voor de nieuwe Voorzitter.

In Morsum Magnificat 173 -dec 2009- voor betalende abonnees leest u ondermeer :
- Wat heeft de VJV in 40 jaar bereikt?
- Wat is de rol van de VVJ en het IPV?
- Is er een verklaring voor het stijgend spaarkas tegoed met een status-quo ledenbestand?
- Waarom annexeert de VVJ de VJPP?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur.

Laatste update ( 20 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.