Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927673





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : VVJ stuurt haar zonen en dochters uit.
02 december 2009
25 Jonge journalisten worden via gesubsidieerde Stamp Media ingezet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 683.000
Genk 2 december 2009.

--- Update 2 08:00 3/12/2009
Geen politieke inmenging bij de pers.
In het Genks magazine 3600 van december 2009 wordt onder "StampMedia zoekt reporters en fotografen" publiciteit gemaakt voor dat project dat ze zelf sponsoren én een lokaal ter beschikking stellen. Verder in de tekst worden kandidaten echter misleid, men laat uitschijnen, dat men via dit initiatief misschien een echte perskaart kan verdienen, dit is een en al misplaatste ijdelheid. Het is niet StampMedia die officiële perskaarten uitreikt, het is duidelijk wie in Genk bij StampMedia aan de touwtjes gaat trekken-sic-.

--- Update 1  07:30 3/12/2009
Het Belang van Limburg.
Een reporter van het Belang van Limburg is ook even langs geweest, was daarbij karig met de notities, dat is ook te zien aan het artikel in het Belang van vandaag. Mogelijk zou de "pamperjournalistiek" in Genk het Belang van Limburg het vuur aan de schenen moeten kunnen leggen, maar journalist Luc Standaert die bij de VVJ een rolletje speelt, zal StampMedia wel in de gaten houden en in "hun" VVJ gareeltje laten lopen.
NVDR - Toch is het niet de VVJ, noch de RVJ die bepaalt wat mag en wat niet mag. Uit de rechtszaak die de hoofdredacteur van Morsum Magnificat tegen de RVJ heeft aangespannen is het bestaan van de RVJ onzeker, de zaak komt in januari 2010 ten gronde voor de Rechtbank te Brussel.    

Het legertje journalisten, dat vandaag al meer dan 12.000 bedraagt, groeit nog steeds aan, de
realiteit is dat sinds de moord op André Cools, de politiek de journalisten in hun greep heeft, ze willen het niet gezegd hebben maar toch is de pers met politiek verbonden en dat is niet goed.

Stamp Media.
Waarom een media-agentschap nu persé uit jongeren moet bestaan is hier op deze redactie niet
duidelijk, het kadert ook niet in Multimedia 2015, feit is dat dit medium om jongeren draait en in Genk, medio december 2009, met 25 jongeren in het Jeugdcentrum Rondpunt 26 van de Stad Genk een lokaal ter beschikking kreeg -sic-.

Onafhankelijkheid van de pers.
Jawel, deze jongeren plaatsen deontologie hoog in het vaandel, driedubbel checken klinkt het en
verder overtuigend dat "journalisten zich niet laten betalen"! Hoe zij nog van onafhankelijke journalistiek durven spreken wetende dat zij door de Provincie Antwerpen, Limburg, de Stad Genk, etc. worden gesponsord. Nu de Stad Genk bovendien nog een lokaal ter beschikking stelt, kan men uiteraard niet meer van onafhankelijke pers spreken, zoveel is duidelijk.

VVJ.
Alles zit hier blijkbaar onder de vleugels van STAMPMEDIA, dat medium is volgens spreker
Stefan Kolgen erkend door de VVJ, de reden daarvoor is vanwege een zekere juridische bescherming -sic- Op de vraag van Morsum Magnificat of StampMedia de statuten, zelfregulering en andere regeltjes van de VVJ heeft onderschreven werd bevestigend geantwoord. Dat de VVJ een Vlaamse Vereniging van beroepsjournalisten is, ook al door de overheid wordt gesponsord,  STAMPMEDIA jongeren op de maatschappij loslaat, dus geen beroepsjournalisten zijn, de facto niets bij de VVJ te zoeken hebben, werd tijdens de bijeenkomst van deze avond niet gevat, oor in- oor uit.

Juridisch.
Het is interessant om weten dat de VVJ zich hier andermaal een zekere vorm van jurisdictie
aanmeet die ze in geen geval heeft, dat StampMedia een soort juridische bescherming bij de VVJ zoekt is zondermeer een valse bescherming, de VVJ, en vooral de RVJ, spelen een misleidende rol en functie. In geval van een geschil zou de VVJ, via de in haar schoot opgerichte RVJ als behartiger van bepaalde beroepsbelangen, als procespartij kunnen optreden of zich aan de zijde van een medewerker van StampMedia kunnen scharen, inlichtingen en advies geven, dat recht heeft de RVJ niet.

Redactie in een gebouw van de Stad Genk.
De wekelijkse redactie is ondergebracht in het Jeugdcentrum Rondpunt 26 aan de Europalaan, 26
-rechtover het politiekantoor- te Genk. De kersverse ploeg zou uit 25 jongeren moeten bestaan, Koen Stuyck is de hoofdredacteur, verder is er nog een jeugdwerker, een coördinator en een projectleidster Limburg waar ze een portofolio willen uitbouwen, publiceren in Mainstream en in eigen kanalen. StampMedia is binnen vier muren een veilige haven waar falen gevierd wordt, wellicht rekenen ze wat té veel op de juridisch onbestaande rug van de VVJ, falen kan nooit gevierd worden, wel streven naar onafhankelijke en kritische journalistiek, daarom hebben wij na de uiteenzetting met een glimlach deze infoavond verlaten, het gaat wéér de richting van gatlikjournalistiek, in casu een jongere versie die ook en van meet af uit de handen van de politiek moeten eten en er op uit zijn om dure professionele apparatuur op kosten van de gemeenschap, in navolging van Belga, Mediargus, etc. aan te schaffen -sic-. U vindt wellicht meer informatie op
www.stampmedia.be 

Met dit soort initiatieven is een ding zeker, de oude uitgebluste krokodillen van VVJ, RVJ -en aanverwanten- leggen op deze manier op een subtiele manier via die jonge garde, de persvrijheid verder aan banden, journalistiek moet "los" van de politiek, zeker geen redactie in gebouwen die beheerd worden door de politiek.

Meer in Morsum Magnificat 173 -dec 2009-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Onafhankelijk journalist van beroep.
10 jaar Hoofdredacteur Morsum Magnificat.
 

Laatste update ( 03 december 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.