Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927682





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Electrabel versus Wittevrongel voor Hof van Beroep Gent-Update1
20 november 2009
Verdediging familie Wittevrongel getuigde van dossierkennis. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 679.100
Gent / Sijsele 19 november 2009

--- wijziging 10:00 20/11/09
Andermaal werd de zaak Wittevrongel , nu vandaag voor de rechter gebracht, hopelijk dit
keer, wat de schuldvraag  betreft, de laatste keer.


Georges Wittevrongel werd op 49 jarige leeftijd -16 mei 1992- te Sijsele -Brugge- in eigen tuin geëlektrocuteerd omdat draden van de toevoerleiding van Electrabel, waarop nog een dodelijke spanning aanwezig was, op de grond lagen ...

Dossierkennis.
De advocaat van de weduwe en de erfgenamen, David Galliaert uit Loppem, getuigde
nogmaals van grote dossierkennis, kon daarom dan ook een verstaanbaar verhaal brengen dat verder dan 2 meter ook te horen was. Electrabel daarentegen diende zich te bedienen van een advocaat die onverstaanbaar was, nogal  wiedes, na het verslag van de door de rechtbank aangestelde Gentse Prof Dupré, blijft er van de bla bla van de advocaat van Electrabel geen spaander meer over.

Plaats van de meetgroep.
Het is nogal wiedes dat een elektriciteitskast, die een gevaar betekent voor
overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie -zoals in casu-, zover als mogelijk tegen de buitengevel van een woning wordt geplaatst, hier was dat duidelijk niet het geval. Het is uitgerekend dat deel dat een kortsluiting en brand veroorzaakte en even later elektrocutie. Eén van de Rechters stelde bij herhaling gerichte vragen aan David Gailliaert die deze stuk voor stuk kon beantwoorden. Waarom de Rechter herhaaldelijk op het belang van de plaats van de meetgroep diende terug te komen, is onduidelijk, het was trouwens dezelfde Rechter die zich tijdens de vorige zitting ook vragen stelde over de consumentenwet die door de verdediging van Wittevrongel werd ingeroepen.

3 Woningen afgebrand.
In Lichtenbusch -Eupen- werden in 2001 drie woningen in de as gelegd -zie MM 18 van augustus 2001- nadat er een kortsluiting was
ontstaan in een voedingskabel die slechts een halve meter uit de vloer van de garage verbinding maakte met de meterkast van Electrabel, de lengte van de kabel binnenshuis is zelfs niet relevant, maar de regels van goed vakmanschap wél, maar ook op dat vlak faalde Electrabel te Sijsele -en elders-.

Verslag deskundige.
Na de proeven, door deze redactie in 2OO1 uitgevoerd, toetste een ingenieur van de
Algemene Directie Energie de resultaten van die proeven aan de theorie, de twee stemden, tot groot genoegen van Ing. Gustaaf V.B., nagenoeg overeen. Maar het blijkt nu, dat in het verslag van de Gentse Prof, betreffende het smelten van de zekeringen van 125 A, de zienswijze van de Prof niet alleen haaks op het resultaat van de praktische proeven staat, maar ook op de berekeningen van de ingenieur van Economische zaken. Maar zelfs het immense verschil is hier niet relevant, het is alleen een ramp voor een Rechter, kwestie van de bomen door het bos te zien. Toch is het verslag van Prof Dupré zeer diepgaand en gedetailleerd opgesteld, de verdediging van wijlen G.Wittevrongel prees het Hof voor de aanstelling van de Prof. Dupré -RUGent-.

Deze kortsluitproeven op 9 november 2001
waren echt en alle aanwezige deskundigen hebben het kunnen zien en meemaken.



Electrabel was toen ook uitgenodigd maar wenste niet aanwezig te zijn, achteraf trekken ze de proeven in twijfel, onder de aanwezigen ; Prof.W.Geysen -KUL-,de Technische Inspectie Limburg Ing. Jordens en Ir S. Leuckx, Algemene Directie Energie Ing. Van Bavinckhove, afgevaardigde Prof. Van De Velde UGent, studiebureau Lefévre, al deze deskundigen hebben de proeven van deze redactie op 9 november 2001 kunnen volgen. Ing. Van Bavinckhove toetste de proeven aan de theorie en kwam met een 13 bladzijden tellend rapport tot het besluit dat hier de theorie en de praktijk nagenoeg dezelfde was. De Gentse Professor Dupré heeft daarover een andere mening .... 

Tergend lang.
In de zaak Wittevrongel gaat de Rechter op 17 december uitspraak doen, dat is 17 jaar
en 7 maanden nadat het hart Georges Wittevrongel door een dodelijke stroom werd doorlopen. Electrabel is er, zelfs met alle juridisch elleboogwerk, in dit dossier niet in geslaagd de tegenpartij te verlammen, Electrabel krijgt hier een schoolvoorbeeld van weerstand die hen gedurende 17 jaar is geboden. Op het technische, theoretische en juridische vlak, heeft de Elektriciteitreus lik op stuk gekregen. Als Electrabel door de Rechter in het ongelijk wordt gesteld, is dat een precedent voor Vlaanderen, in Wallonië hebben ze reeds ongelijk gekregen.

Meer in MM 173
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER©

Laatste update ( 20 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.