Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927547





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Pers niet welkom op avond rond diabeteszorg -Update1
10 november 2009
Bedoeling van samenkomst en violen stemmen onduidelijk.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 676.000
Genk 10 november 2009

--- wijziging 10:00 11/11/09
--- wijziging 08:30 11/11/09
--- Update 1 00:40 11/11/09
We zijn in de late avond toch naar het ZOL getrokken waar we Dr Van Mechelen om
23:30u op de receptie in de hall van de Aula aantroffen, maar het werd al snel een moeilijk gesprek. Het RIZIV heeft 9 disciplinaire centra goedgekeurd, deze informatie is wellicht op de website van het RIZIV beschikbaar zegt Dr Patrick Van Mechelen, maar hij noemt er geen enkele en verwijst prompt naar de website van de huisartsenkring  www.huisartsenprometheus.be. Daar kan u een word document vinden met uitleg over het zorgtraject vinden. Omdat op hun document wordt verwezen naar de projecten van Aalst en Leuven, daarbij het pionierswerk van de Aalsterse specialist Dr Nobels niet eens wordt vernoemd, kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen, dat Prometheus zich tooit met de veren van een ander, of misschien het werk van Dr Nobels miskent?

Saai.
Vanavond was er in de Aula van het ZOL een eerste vorming voor verpleging, diabetes educatoren,etc.
Uiteraard hoort daar een heuse receptie bij. Iemand die op terugweg was van het gebeuren zei ons: " ze staan allemaal op de receptie en als ze enkele glaasjes op hebben, praten ze wél ", en verder: " het was een saaie bedoening, gewoon aflezen van de documenten ". Sommigen hadden hun auto in de parking geplaatst maar konden niet meer bij de betaalautomaat om buiten te geraken.

Politiek.
In het pilootproject citeert Prometheus samenwerking met o.a. OCMM's, wanneer wij
stellen dat OCMW's doorspekt zijn van politieke inmenging is voor Dr Van Mechelen het hek van de dam, hij loopt gewoon weg, of politiek daar niets mee te maken heeft...

Meer in Morsum Magnificat 17

In het kader van het diabetessymposium georganiseerd door de ArteveldeHogeschool in Gent wordt er aansluitend vanavond, 10 november 2009, in de Aula van het ZOL een samenkomst georganiseerd die betrekking heeft op het gloednieuwe initatief bij diabetes II patiënten, "het zorgtraject", maar eigenaardig genoeg is de bijeenkomst beperkt tot zorgverstrekkenden.

Geen pers gewenst.
Na wat heen en weer gebel, achterhalen we de naam van de arts die achter de
organisatie van de bijeenkomst staat, Dr. Patrick Van Mechelen verbonden aan het buurtgezondheidscentrum Zwartberg-Waterschei. Grote verbazing om te horen dat de pers niet welkom is, dit in tegenstelling tot de ArteveldeHogeschool waar we steeds van harte welkom zijn.  Het gebeuren is, zegt Dr. Van Mechelen, enkel gericht op artsen, verpleegkundigen, diabeteseducatoren en andere zorgverleners, patiënten of pers zijn niet toegelaten.

Violen stemmen.
Het overleg van vanavond heeft enkel tot doel, nog steeds volgens Dr. Van Mechelen,
om alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen wat betreft het zorgtraject en opvolging van diabetici en eens daarover een consensus is bereikt zal men daarmee naar buiten komen, daar waar de sector in het ICC ghent openlijk kon spreken, komt het ons over, dat er in Genk wéér één en ander moet verborgen worden en slechts structureerd naar buiten mag worden getreden.

Vreemde instelling.
Voor ons is het "vreemd" dat de pers niet kan aanwezig zijn bij een verkennend overleg
tussen zorgverleners en wij vragen ons af of hier, in "intieme kring", weer een en ander
moet bekokstoofd worden zodat de teugels stevig in handen gehouden kunnen worden.

jvds © 
www.morse-press.be

Laatste update ( 15 november 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.