Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933337





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Berlare : Privacy bij Hulp in Woningnood in vraag.
07 oktober 2009
Advies van Privacy Commissie gevraagd over opmaken dossiers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 668.300
Ternat / Berlare 7 oktober 2009

Politiek moet met haar -vuile
handen van sociale projecten afblijven.


Sollen met mensen.

Honderden mensen zoeken overal tevergeefs naar een betaalbare
woning die aan de minimum veiligheidsvoorschriften voldoet, ondermeer dat er bij de aansluitmogelijkheid van een wasmachine, of de aanwezigheid van een elektrische boiler, minstens een differentieel is geplaatst, maar dat is geen sinecure.Komt daarbij dat eigenaars en verhuurkantoren, jawel ook sociale, of zoals in casu Hulp in Woningnood, de privacy van de kandidaat huurders op een flagrante wijze met de voeten treden.

Opmaken dossiers in gemeenschappelijke ruimte.
Bij de pas op 19 september 2009 geopende kantoren van Hulp in
Woningnood te Berlare, heeft men nagelaten om voor het vervullen van de formaliteiten een apart lokaaltje te voorzien, er is dus in de inkomhal een loket waar de vragen worden gesteld en de kandidaat huurders tekst en uitleg dienen te geven, het feit dat andere kandidaten, die hun beurt wat verder in de gang moeten afwachten, alles kunnen meevolgen, stoort de maatschappij voor Hulp in Woningnood hoegenaamd niet.

Condito sine qua non.
Wanneer de kandidaat huurders aan het loket tegen de aangestelde
van de maatschappij over de gang van zaken protesteren, trekt deze zich daarvan niets aan, ook niet dat twee andere kandidaat huurders de converstatie, vragen en antwoorden kunnen meevolgen. Wanneer de aangestelde van de maatschappij, die nooit haar naam zei, geen toelating kreeg om de identiteitskaart elektronisch te registreren, wat het disproportioneel reproduceren van documenten zou toestaan, was het hek van de dam, er zou geen dossier tot aanvraag worden opgemaakt.

Privacy Commissie.
Met haar brief van 22 juli 2008 heeft de Commissie voor de
bescherming van de persoonlijke levenssfeer reeds laten weten dat het copiëren van identiteitskaarten, het opvragen van loonfiches of gebruik maken van de Kruispuntbank niet toegelaten is voor het huren van woningen. De Commissie verwijst ook naar artikel 8 van de wet van 8 augustus 1983 Wet tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen.  Er werd door betrokkenen aan de Commissie nu gevraagd of Hulp in Woningnood te Berlare op een dergelijke wijze de privacy van kandidaat huurders mag schenden, dan wel een apart lokaal moet gebruiken voor de opmaak van dossiers.        

Eigen belang eerst.
Er is in Vlaanderen een enorm tekort aan betaalbare woningen,
mocht Vlaanderen één procent van de geldstroom naar Wallonië inhouden, dan zou de woningnood in Vlaanderen opgelost zijn, zegt het Vlaams Belang, maar anderzijds is datzelfde Vlaams Belang er nog nooit in geslaagd om ook maar iets aan die situatie te veranderen, in die partij is het zoals in alle andere: "Eigen belang -van de politici- eerst". Voor zover ons bekend heeft het Vlaams Belang het zonder politiek eigen belang nog nooit voor de zwakkeren in de maatschappij opgenomen, integendeel, wij kunnen het weten, zelfs gemandateerden die in OCMW zetelen -de facto
zitpenningen opstrijken- laten mensen in hun ellende zitten.

Meer in Morsum Magnificat 171
EVER©









Laatste update ( 09 oktober 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.