Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927674





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ternat : Heeft kantoorgebouw ODIN brandveiligheidprobleem?-Update3
06 augustus 2009
Vragen over nooduitgang en algemene brandveiligheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 650.300
Ternat 6 augustus 2009.

Een bezoek van de brandweer van Asse in mei -legt elke vogel een ei- geeft aan dat er met het kantoorgebouw qua brandveiligheid een en ander hapert, ODIN laat wel snel door een elektricien een pictogram "Uitgang" aanbrengen, maar daarmee is de kous niet af.

--- Update 3 17:00 6/8/2009.
Bij FOD Economie, dienst controle en bemiddeling, vertelt men ons dat er geen wettelijke basis is voor de legitimatie van personen die meterstanden komen opnemen, het is een handelspraktijk die door de respectievelijke firma's wordt toegepast en de legitimatiebewijzen worden door de onderneming zelf opgesteld en gemaakt. Bij FOD Economie stelt men dat het louter vluchtig bekijken van dit bewijs vaak onvoldoende is aangezien er "prachtige" vervalsingen worden gemaakt. Bij twijfel kan de consument steeds het op het legitimatiebewijs aanwezige telefoonnummer bellen, indien dat niet wordt vermeld is wantrouwen op zijn plaats. Grote voorzichtigheid is en blijft dus geboden bij het toegang verlenen van vreemden in woning of verblijf.
--- Update 2 13:50 6/8/2009.
Bij de firma Techem Caloribel laat men weten dat ODIN op 8 juli 2009 op de hoogte is gesteld, veel meer uitleg, ondermeer waarom hun personeel geen badges draagt waarop de personen die zij bezoeken hun kunnen identificeren, hebben we niet gevraagd, de firma blijkt hoofdzakelijk Franstalig te zijn. Aangezien ODIN het niet nodig heeft gevonden om haar huurders te verwittigen van de komst, is het nogal wiedes dat deze vreemde personen in de redactie niet werden toegelaten.

--- Update 1 13:15  6/8/2009
Het is dermate triest gesteld, dat, wanneer de deuren niet slotvast zijn, iedereen in het gebouw binnen kan, vandaag staan er plotseling twee mannen voor de deur, ze identificeren zich niet als zijnde van een firma, maar zeggen dat zij de meters van verwarming komen opmeten.  Uiteraard kregen zij zómaar zonder voorafgaande verwittiging geen toegang tot de redactie.

Plotseling staan er twee vreemde 
personen voor de deur van de redactie ...


 

Slechts een van de twee personen sprak Nederlands, nadat ze niet meteen toegang kregen, stapten ze verder. Het is ongehoord en in deze dagen van ontsnapte gangsters niet te verantwoorden dat deuren van kantoorgebouwen wagenwijd open staan, bij ODIN van de Groep De Meuter -sic- kan dat allemaal.

Brandveiligheid.

ODIN verhuurt het gebouw aan de Assesteenweg 117A/7 dat zowel voor kantoren als
voor opslagplaatsen wordt verhuurd.  Er is ondermeer Eismann die diepvriesproducten opslaat en verdeelt.  Er is ook een lokaal met opslag van verpakkingsmateriaal voor Asbestverwijdering van hun eigen groep De Meuter. Op de eerste verdieping is een
boekhoudbedrijf gevestigd dat diverse adressen van klanten herbergt.

Is de veiligheid van het
personeel in de kantoren in vraag?



In het midden ; dubbele deuren die omwille van de
veiligheid -ongewenste bezoekers- dienen gesloten
te zijn, Eismann is daarmee niet akkoord.

Plafondtoestel oververhit.
Op 24 januari 2008 werd rond 21.30u de brandweer van Asse opgeroepen voor een
begin van brand in een verlichtingstoestel in het plafond op de eerste verdieping, gelukkig was er op dat moment nog personeel van het kantoor aanwezig die de brandweer verwittigde, het had erger kunnen zijn. Er waren blijkbaar geen automatische brandalarmen en / of rookdetectoren geïnstalleerd.

Arbeidsveiligheid.
Er is voor bepaalde kantoren in het gebouw duidelijk het probleem dat er bij brand
onvoldoende, of zelfs geen nooduitgangen zijn voorzien, de bedrijven die er gevestigd zijn, zoals Eismann waar nogal wat diepvriezers staan, moeten wel degelijk rekening houden met verhoogde risico's voor brand, ook hier is het ARAB Titel II, Hoofdstuk I, Afdeling V, art. 52 van toepassing. Bij Eismann ligt het kantoor zowat midden in het gebouw en is er zeker een probleem, ook met de toegangsdeur die om andere veiligheidsredenen normaal gesloten dient te zijn wat ingeval van brand nefaste gevolgen zou kunnen hebben.

ODIN Kantoor en opslaggebouw :
Oververhitte plafondverlichting vatte vuur




Gelukkig was er op het kantoor nog personeel aanwezig zodat de brandweer snel ter plaatse was, indien er niet snel kon worden ingegrepen, was het zeker erger geweest.  Of de elektrische installatie voldoet aan het AREI? dat betwijfelen wij, zelfs of ze vóór indienstelling gekeurd is, valt te betwijfelen. De Meuter "levert" en "verdeelt" stroom ...... En arbeidsveiligheid daar spreken ze veel over, in de praktijk is dat heel anders. 

Elektrische installatie.
De eigenaar heeft een eigen hoogspanningscabine, daardoor misbruiken ze hun
mogelijkheid om zelf elektriciteit te verdelen, eigen meters te plaatsen -verkoop van elektriciteit is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden- elektrische installaties aan te leggen wellicht zonder dat ze gekeurd worden. Er is dus een probleem met de veiligheid van het gebouw in het algemeen, veiligheid is duidelijk niet de specialiteit van de slopers uit Ternat.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 07 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.