Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927554





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Asse : Keukenbrand in woning allochtonen in Nervierstraat.
28 juli 2009
Buurtbewoners zeggen in koor : wij zijn vreemden in eigen land.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 645.000
Ternat / Asse 28 juli 2009.

Asse : Belgen voelen zich aan de
Nerviërsstraat vreemden in eigen land.

--- wijziging 09:00 29/7/2009
--- wijziging 19:00 28/7/2009
--- wijziging 23:00 28/7/2009  
Enkele huizen aan de Nerviersstraat rond nummer 121 te Asse zouden eigendom zijn van allochtonen die daar een zaak hebben in -ondermeer- meubels, er wonen daar in de verschillende huizen rondom dan ook allerlei allochtonen, het neemt maar uitbreiding zeggen de buren. Het zou wel eens interessant zijn om statistieken op te vragen bij het MBZ hoeveel allochtonen er beroep doen op de brandweer, te Merchtem waren het Afrikanen die een keukenbrand veroorzaakten.  

Het keukenbrandje was hier minder
omvangrijk dan te Merchtem en dus ook snel geblust.


Of de politie controleert of de personen die daar wonen,
er ook zijn ingeschreven is maar zeer de vraag, tenminste
dat vraagt de dienst Ruimtelijke ordening van Asse zich ook af.

Keukenbrand.
Deze namiddag werd de brandweer van Asse opgeroepen voor een brand, maar het klusje was snel geklaard, er was blijkbaar meer rook dan vuur. Een afleveraar had van de eigenaar -die de winkel uitbaat- gehoord dat de brand is ontstaan omdat het in de woning vuil is en vet makkelijk brandt. Toen wij in die winkel zelf de vragen stelden, was er niets aan de hand en werden we door de allochtonen -de vrouw met hoofddoek- zowat buiten gekeken.
De buren van de woning waar de brand was, waren zogezegd Italianen, maar de eigenaar zei dat het Roemenen zijn die een beetje Italiaans kunnen spreken.

Asse: Nerviersstraat 119


In het huis waar het "Solden" bord voor het raam hangt, wonen de Italiaans sprekende Roemenen, de keukenbrand was daarnaast, daar wonen ook allochtonen, de eigenaar is ook de uitbater van de winkel. Of de woningen officieel bewoond zijn, kan de dienst RO niet zeggen, toch kan de Brandweer optreden, wie betaalt dat dan, de eigenaar?

Vreemde in eigen land.
De overburen waren niet te spreken over de situatie, een bejaarde dame zei tegen de redactie : "We zijn hier vreemden in eigen land meneer, schrijf dat maar in de gazet", een andere zei, "kijk maar naar Freya, die trouwt elke keer met een vreemde".

Gemeente Asse.
Wij hebben de grootste twijfels over de conformiteit van de woningen, we bellen daarom naar de dienst Ruimtelijke Ordening en willen weten of door de gemeente Asse bij verkoop van woningen en wanneer daar mensen gaan wonen, enige controle wordt uitgevoerd omtrent de geschiktheid van die woningen. We kregen daar op dienst R.O. meer vragen dan antwoorden, we zouden al eerst moeten weten of daar wel iemand ingeschreven is, etc. etc. De gemeente Asse lijkt ons óók, qua efficiëntie, méér dan een zootje, het is niet de eerste keer dat we daar voor niets terecht kunnen, laat dat gemeentepersoneel aub met rust.

Geen Pers.
Niemand van de gazetten, of andere fotografen waren aanwezig, laat staan camera's, die komen alleen als er slachtoffers zijn, daarom noemen wij ze "lijkenpikkers". Onze vraag hoe het komt, dat de klassieke pers bij zo'n akkefietjes niet aanwezig is, is reeds beantwoord : ze worden, wanneer het ernstig is, duidelijk door de hulpdiensten getipt.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER
www.morse-press.be 1740 Ternat 

Laatste update ( 29 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.