Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927552





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Meuter Ternat : Elektrocutie Arlon 80 mag niet in doofpot.
19 juli 2009
De verantwoordelijken voor de elektrocutie van Mustafa S. zijn gekend.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 640.100  http://www.belstat.be
Ternat 19 juli 2009.

De firma De Meuter toont de laatste tijd opnieuw hoe zij met het milieu en de overlast in de buurt omgaat, burenprotest rond de uitbreiding en het omzetten van "Groen" in stof en lawaai mag blijkbaar niet baten. Samen met hun kompaan Geeroms werd in een zone, bestemd voor weilanden, wederrechtelijk een gracht dichtgemaakt en met grint verhard, die hebben ze doodleuk geannexeerd en wordt nu gebruikt als loskade en parking voor opleggers en containers. Ook hier maakt geld duidelijk recht wat krom is.



Offerfeest.
De gazetten HN en HLN  bevestigden dat de Meuter voor hun allochtone werknemers een
offerfeest organiseerde, een politieke partij protesteerde daartegen, maar die partij -Vlaams Belang- haar pijp is bijna uit, heeft in dertig jaar oppositie quasi niets bereikt, dus ook hier niet. De grootste klant van G&A De Meuter is in Wilrijk gevestigd, het Vlaams Belang kan Interbuild en haar lobbywerk te Brussel maar beter door de mangel halen. De Meuter heeft het in de gazet ook over honderd allochtonen die bij hun ondernemingen-sic- werken, maar dat die allochtonen voor een prikje het "vuile" en vooral ook het "gevaarlijke" werk dienen uit te voeren hebben ze wijselijk verzwegen.

Ongevallen.
We gaan hier de ernstige arbeidsongevallen die bij bedrijven G&A De Meuter de laatste jaren
plaats vonden niet uit de doeken doen, dat gaan anderen, die daarvoor bevoegd zijn wellicht doen. Over de elektrocutie die op 23 november 2006 in de Aarlenstraat te Brussel gebeurde, gaat deze redactie in Morsum Magnificat 169 wél nog iets brengen. Op die dag werd Moustafa S., een Turk van 26 jaar, geëlektrocuteerd. Alhoewel deze zaak bij het Parket te Brussel ligt, er in dat dossier, voor zover ons bekend, nog niets bewogen is, kan deze redactie de opdrachtgevers Interbuild en De Meuter met de vinger wijzen, ook Electro 80 die de deur van de hoogspanningscabine na het verwijderen van de transformator van 425 kVA niet terugplaatste, gaat niet vrijuit.



Aarlenstraat enkele dagen na het ongeval, uiterst links Temren, de werkgever van Mustafa S., uiterst rechts de werfverantwoordelijke van G&A De Meuter. Veiligheid vóór de camera, een helm dragen op de straat is pure onzin en zeker niet verplicht buiten de werf en wanneer er niet boven de hoofden wordt gewerkt, ook politici die voor de camera's staan met een helm op, maken zich hopeloos belachelijk.  

Beschermen.
In de dagen na het ongeval heeft G&A De Meuter zich op een wonderlijke wijze proberen in te
dekken, ondermeer door post factum -post mortum- nog documenten op te maken, uiteraard geantidateerd. De grootste klant en opdrachtgever voor dat werk, Interbuild, dient per definitie en condito sine qua non, buiten schot te blijven, mocht De Meuter, Interbuild als klant verliezen, wordt dat het een groot probleem voor de slopers uit Ternat die qua slopersactiviteiten quasi het monopolie in Brussel hebben, hoe komt dat? 

Mentaliteit.
Na de elektrocutie van Mustafa S. heeft De Meuter zich niet bekommerd om de familie van het
slachtoffer, de baas van Mustafa stopte de familie 3.000€ toe om het lichaam naar Turkije te vliegen, daags na het ongeval belde Aster De Meuter naar de baas en zei: "het is spijtig, maar het leven gaat verder, waar gaat u morgen beginnen ....", nogal wiedes dat G&A De Meuter offerfeesten voor haar -nog levend- personeel en dat van de onderaannemers organiseert, maar dat is niets minder dan schone schijn. Het ongeval in de Aarlenstraat was niet het énige ernstige ongeval waarmee De Meuter te kampen had.

Bewijsmateriaal.
In Morsum Magnificat brengen we de waarheid over de elektrocutie -en meer- van Mustafa S., de
waarheid en niets anders dan de waarheid. Zoals men dat ondertussen van Morsum Magnificat reeds kent, beschikken wij uiteraard over voldoende schriftelijk bewijsmateriaal, dat zonodig aan de Justitie -Parket te Brussel-zal overgemaakt worden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 05 augustus 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.