Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927555





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Merchtem : Woningbrand in druk bewoond pand-Update2
02 juli 2009
Keukenbrand veroorzaakte veel rook, zeven mensen afgevoerd. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 632.800
Ternat / Merchtem 2 juli 2009.

--- Update3 12.00  3/7/2009.
Burgemeester De Block bevestigd aan deze redactie dat er voor de woning geen conformiteitsattest werd afgeleverd, er zal dan ook geen bestemmingswijziging voor het pand -van oude tabakfabriek naar appartementen- zijn aangevraagd, hoe zit het dan met de bevolkingsregisters, kunnen zoveel mensen gedomicilieerd worden in een oude tabaksfabriek? 

--- Update2 09.30  3/7/2009.
Burgemeester Eddy De Block werd via Radio2 aan het woord gelaten, maar of de woning over een conformiteitsattest beschikt heeft de Vrt niet gevraagd, Morsum Magnificat dus wél. Het blijjt dat
de eigenaar, het oude tabaksfabriekje heeft omgebouwd tot appartementen, een klassiek verhaal.
Of daarvoor een bestemmingswijziging is aangevraagd, ergo, een conformiteitsattest is afgemeverd
weet burgemeester De Block niet te vertellen, ik zal dat nagaan. 

--- Update1 07.00  3/7/2009.
Toen de brand rond 20 uur ontstond, liep een alochtoon de straat op en wilde met zijn GSM naar de brandweer telefoneren, maar de man slaagde er niet in om uit te leggen waar het pand zich situeerde, een autochtoon, die ondertussen ook was buiten gekomen, nam dan de GSM over en legde het aan de brandweer uit.
 
Het zijn drukke dagen voor de brandweer, vanavond diende de brandweer van Londerzeel en Opwijk omstreeks 20 u uit te rukken wegens een brand op het gelijkvloers van een hoekhuis aan de Koning Albertstraat te 1785 Merchtem.

Twee brandweerkorpsen stuurden vijf wagens ter plaatse.



Er was volgens de omwonenden vooral veel rook, bewoners gooiden kledingstukken door de ramen naar buiten, vijf brandweervoeruigen hadden het allemaal snel onder controle. De brandweerman rechts in de gondel bedient een ventilator om de rook weg te blazen.

Keuken.
Volgens de brandweer van Londerzeel ontstond het vuur in de keuken van een van de appartementen op het gelijkvloers wat meteen veel rook veroorzaakte die zich via de traphal naar de boven gelegen appartementen verspreidde, de keuken brandde volledig uit, het probleem zou blijkbaar door een oververhitte pan zijn ontstaan.

Preventief.
Er werden in totaal zeven personen preventief naar het ziekenhuis gebracht, drie volwassen en vier kinderen, geen gewonden, louter preventief. In het pand wonen nogal wat allochtonen van Afrikaanse origine. Zowel de brandweer van Londerzeel als van Opwijk waren ter plaatse, in totaal vijf wagens.

Conformiteit.
Het blijkt, dat daar nogal wat mensen wonen, over de conformiteit van de woning, vooral mbt tot het Besluit van de Vlaamse Regering van 27 januari 2008 -BS 17 juli 2007- inzake brandveiligheid, zullen we maar beter geen vrangen stellen, wie zou ze trouwens, behalve de enkele specialisten van de brandweer, kunnen beantwoorden. Als deze laatste het al kunnen, dan zullen ze dat van hun baas - de burgemeester - zeker niet mogen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
www.morse-press.be © 1740 Ternat.

Laatste update ( 04 juli 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.