Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927560





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Dioos en de Old Timer-Update4
01 mei 2009
Het gebruik van Old Timervoertuigen is strikt geregeld.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 600.700
Ternat / Begijnendijk / Serskamp 1 mei 2009
Specifieke bezoekers op dit artikel : 18:15 4/5/2009 : 143

Een Old Timer "En dan?".

--- Update 4  10:15 3/05/2009
Rijbewijs B.
Op de redactie van Morsum Magnificat ontvangen we een bericht waarin iemand zich de
vraag stelt of meneer Dioos een rijbewijs "B" dan wel een "C" heeft, de bron vraagt zich af, mocht hij geen "C" hebben, waarom hij zich toch met een vrachtwagen met aanhangwagen mag verplaatsen, inclusief voor de zestigplusser de 3 jaarlijkse medische controle. Omdat wij dat niet kunnen nagaan, moet dat door anderen gebeuren, we weten dat de politie van Begijnendijk ook naar "Het krantje van Verbeeck" komt kijken. Als Dioos nog eens rondtoert, moeten ze dat ook maar eens controleren, wij -deze redactie- werden toch ook gecontroleerd.
Geen zwartwerkers.
Mocht meneer Dioos daarmee problemen krijgen, kan hij misschien de journalist
vragen om de vrachtwagen te besturen, die heeft nog een geldig "C" rijbewijs, inclusief een medische shifting, Dioos moet er dan wel rekening mee houden, dat de journalist alleen ingeschreven personeel zal vervoeren, indien dat het geval mocht zijn, dus geen zwartwerkers, daarvoor bellen naar de burgemeester zal niet helpen. 

--- Update 3  9:49 2/05/2009
De Politie.
De journalist heeft heden morgen om 09:40u zelf naar de politie van Begijnendijk gebeld om te melden, dat meneer Dioos waarschijnlijk zijn beklag zal komen doen omdat hij vindt dat hij wordt lastig gevallen. De journalist heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om aan Inspecteur K.D. te melden dat mensen vragen stellen rond het gebruik van de "Old Timer" door meneer Dioos, de journalist heeft aan K.D. gezegd dat daaromtrent ook al een e-mail is gestuurd naar bepaalde politiediensten en de Politie van Begijnendijk daarvan nu ook op de hoogte is.
Als meneer Dioos naar de politie stapt omdat de journalist zijn bronnen natrekt, dan is dat pure intimidatie en een schending van het recht van de journalist.  Misschien kan de politie, samen met de dienst Ruimtelijke Ordening, ook maar eens een PV opstellen lastens Dioos wegens het optrekken van een loods en het realiseren van een vijver in een natuurgebied en dat allemaal zonder vergunning. Hopelijk kent de Inspecteur de wet op de Politie wél en zal hij n.a.v. deze melding minstens iets formuleren op elektronische drager.  De journalist is niet langer van plan om de systematische bedreigingen te laten verder gaan.
 
--- Update 2 16:05 1/5/2009
Dioos verkoopt laster.
Na het telefoongesprek van 30 april 2009 zei Dioos tegen zijn omgeving : "hij heeft geen nagel om aan zijn g... te krabben, leeft of heeft geleefd en verbleef in een woning van het OCMW, Dioos had het ook over "lastig vallen" en zei daarvoor op maandag -4 mei 2009- naar de politie te zullen bellen. Dioos moet oplettten want de journalist heeft van die uitspraken óók het formeel bewijs.

Aangezien de heer Dioos, omdat de redactie van Morsum Magnificat op 29 april 2009 informatie bij hem natrekt, dreigt de politie -uiteraard van Begijnendijk- te bellen onderzoeken we nu een ander item rond de heer Dioos.

Voorbeeld van een Old Timer met OAD ...



.... inschrijving bij de DIV ... kan niet gebruikt worden 
voor zakelijk vervoer.


En dan?

Het gebruik van een inschrijving bij het DIV als Old Timer is gereglementeerd onder strikte voorwaarden, zo mag men na het uitvoeren van herstellingen, testritten maken, maar die testritten mogen niet gecombineerd worden met, bijvoorbeeld uitstappen. Informatie bereikt ons dat meneer Dioos met zijn VW open bestelauto regelmatig in Begijnendijk rondtoert, blijkbaar niet alleen om testritten uit te voeren maar wel om zaken van zijn bedrijf te vervoeren. We hebben meneer Dioos daaromtrent nog niet gebeld maar als we iets vragen, krijgen we als enige reactie : "En dan".

Old Timer Club.
Bij een Old Timer Club legt men ons uit dat mensen die misbruik maken van de regels anderen, die wel de regels van het spel volgen, in een slecht daglicht stellen en dat is niet goed voor de Old Timer Clubs.
Proefritten binnen en straal van 25km zijn toegelaten, maar :
- Geen shopping.
- Geen terrassen.
Georganiseerde ritten mogen wel, alles moet dan tijdig worden aangevraagd en georganiseerd, mensen die dat niet respecteren, schaden het Old Timers toerisme. http://www.vlaamseoldtimerclub.be/

IJverige politie van de BRT zone : Testritten.
Bij deze herinneren wij de lezers eraan dat wij op 27 september 2008 een artikel brachten omtrent een politieactie van agenten van de politiezone BRT die een koppel verbaliseerden dat zich met een auto, uitgerust met een ZZ plaat, schuldig zouden gemaakt hebben aan "Shopping" en dat mag niet.  De vrouw van het koppel had in een kledingzaak in Tremelo -niet bij Plazza te Begijnendijk .....- een aangepast kledingstuk opgehaald en dat mag niet met een auto waarop ZZ platen zijn aangebracht ....

Politie Begijnendijk.
De redactie gaat in dit verband ook contact nemen met het wijkbureau van Begijnendijk en hun vragen of ze op de hoogte zijn van de regels waaraan eigenaars van Old Timers zich moeten houden.

Uit de rechten en de plichten van de journalist:
Desgevallend heeft de journalist recht op fysieke bescherming vanwege de ordehandhavers, in hetzelfde geval zullen journalisten ervoor waken, zich niet door de ordediensten te laten inschakelen.

Lezers kunnen reageren of de redactie tippen via e-mail   of via :
Postbus 40 te 3130 Begijnendijk
Postbus 40 te 1740 Ternat.
Ook anonieme berichten worden onderzocht.


Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Onafhankelijk onderzoeksjournalist van beroep
www.morse-press.be  1740 Ternat.  

Rechten en plichten van de journalist :
Zowel binnenlands als op internationaal vlak mogen journalisten niet belemmerd worden in hun vrijheid om te gaan en te staan waar ze informatie kunnen bekomen....

Laatste update ( 04 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.