Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937993





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk even zonder elektriciteit-Update2
28 april 2009
Weer hoogspanningkabel geraakt in Dorpstraat.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 598.400
Ternat / Begijnendijk 28 april 2009

Heden morgen rond negen uur was er weer geen spanning in grote delen van het gehucht aan de Raambeek, ook deze keer beschadigde een aannemer een ondergrondse hoogspanningkabel bij werken in de Dorpsstraat zoals op 12 september 2008 toen de kabel niet diep genoeg lag.

--- Update 2  15;00 28/4/2009
De veiligheidscoördinator van Vinçotte was niet op de hoogte van het voorval, ik zal dat a.s. donderdag op de vergadering moeten nagaan zegt men daar aan de telefoon, een veiligheidscoördinator die niet op de hoogte wordt gebracht is ook al vreemd. 
Art.197 van het AREI.
Volgens art.197 van het KB van 10 maart 1981 dient PBE een aantal diensten op de hoogte brengen van zo'n incident, wie zegt dat zo'n beschadigingen niemand in gevaar zou kunnen hebben brengen, of later nog brengen? 

--- Update 1   13:50 28/04/2009
Aquafin geeft versie aannemer Deckx.
In een telefoongesprek met Inge Decraen van bouwheer Aquafin spreekt
deze zalvende taal richting aannemer Deckx, dat er op 12 december 2008 ook al een hoogspanningskabel door Deckx werd beschadigd, weet Aquafin blijkbaar niet. Toch vernemen we van aannemer Steven Vermeer, dat Danny Breugelmans -werfleider Deckx- duidelijk gezegd heeft dat er geen probleem was om de boor te hanteren, Aquafin laat zich blijkbaar door haar aannemer Deckx om de tuin leiden. 
Begijnendijk.
Jan Discart is vandaag op een studiedag, voor het overige geen zinnige
uitleg, we hadden niets anders verwacht.  De Schepen van Openbare Werken van Begijnendijk, Patricia Stevens -MGB- moet dringend met Gent contact nemen, daar is de aannemer Deckx niet meer welkom, verneem het hier uit de mond van de Schepen van Openbare Werken Geert Versnick :
http://www.geertversnick.be/index.php?menu=extraPage&id=2 ,
ook te Herentals werd Deckx voor een onveilige werf veroordeeld : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=et1pmg25
Nogal wiedes dat de werfverantwoordelijke geen uitleg aan deze redactie wenst te geven, Danny weet wel waarom.
Libost-Groep.
Ing.Jan Vanderstraeten zegt ons dat de plannen met de ligging van de
nutsleidingen in de werfkeet liggen, de aannemer elke drioe maanden nieuwe plannen moet opvragen,maar dat het tracé van de leidingen niet altijd overeen stemt met de werkelijkheid. 
Vinçotte.
De veiligheidscoördinator bij Vinçotte is niet bereikbaar voor commentaar,
wij hebben onze plicht gedaan en alle partijen aan het woord gelaten, om een reactie gevraagd.

Volgens de technische diensten van PBE, die wij om 09.45u contacteerden, was men met man en macht bezig het euvel te verhelpen en zou het nog 5 à 10 minuten duren vooraleer iedereen weer spanning zou hebben.  Zou het kunnen dat bij het planten van bomen iets verkeerd is gelopen?
Ondergrondse kabels zouden om dergelijke ongemakken te voorkomen 
in kaart zijn gebracht,  zodat aannemers daar rekening mee kunnen houden, maar als de plannen niet kloppen, of de kabel ligt niet diep genoeg, dan zijn dergelijke ongevallen nooit uitgesloten.

Klopten plannen niet?
Bij Aquafin stelt men, dat aannemer Deckx daar al veel "Sonderingen"
heeft gedaan. Deze morgen was een onderaannemer Steven V. uit Geel bomen aan het planten, na een tiental geplant te hebben liep het mis, de leidingen van PBE zouden niet op de plaats liggen zoals op de plannen aangegeven.

Volgens Deckx geen probleem.
Aannemer V. zegt dat er een rondgang is geweest en dat
werfverantwoordelijk Danny B. gezegd heeft, dat er geen problemen waren. Indien Steven V. had geweten dat er kabels zouden liggen op zijn traject zou hij nooit met een boor hebben gewerkt maar zouden de gaten manueel zijn uitgegraven, of met een kleine graaflmachine.  
Contact met Danny B. werfverantwoordelijke van Deckx, lagen de kabels inderdaad niet op de plaats zoals aangegeven op de plannen. Op onze vraag hoe dat mogelijk is werd niet geantwoord omdat 'mijnheer' zegde ons te kennen en de verbinding verbrak.   

 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©  geplaatst op 11:40 28/4/2009
www.morse-press.be  1740 Ternat. 

Laatste update ( 02 mei 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.