Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933801





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk :Vlaams Belang verkiezingsborden vernield-Update2
26 april 2009
Drie jonge vandalen drongen binnen op privé terrein.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 597.800
Ternat / Genk 25 april 2009.

--- Update 2 17:21 27/04/2009
Het Vlaams Belang laat heden namiddag weten dat de borden werden opgeruimd. Marie Louise zegt dat ze om 22:30u is gaan slapen en de borden mogelijk nadien terug over de heg werden gelegd. Ze heeft anderzijds niemand gesproken, wat belet Chris Janssens om met de dame te gaan praten, te gaan gerust sellen?
Stevig genoeg.
Marie-Louise is er toch niet gerust in, maar hoopt dat het Vlaams Belang het bord nu wat steviger in de grond plaatst, zodat ze die er niet zómaar kunnen uittrekken zegt ze.

    " ... Anderzijds is het schrijnend,
      dat een dame die
gans haar 
      leven in haar huis woont, zich
      door jonge allochtingen
      dient te
laten belagen ... ".


Het Vlaams Belang, afdeling Genk, mocht voor de tweede keer op een
gunstige locatie aan de IJzersteenweg verkiezingsborden plaatsen, het betreft een privé eigendom van Marie Louise V., maar voor de tweede keer werden de borden onderwerp van vernieling.

   " Het zou spijtig zijn dat door deze
    vandalenstreken door allochtonen,
    er daar geen borden meer mogen
    geplaatst worden, op die manier
    halen zij hun slag thuis ... "


--- Update 1  11:00 26/04/2009
Stijn Van Geneugden, Vlaams Belang Provincieraadslid, stelt Marie-Louise gerust, het Vlaams Belang is voor dergelijke zaken verzekerd, zegt Stijn. Niet alleen het Vlaams Belang, maar ook andere partijen mogen daar borden plaatsen.  Het zou spijtig zijn dat door deze vandalenstreken door allochtonen, er daar geen borden meer mogen geplaatst worden, op die manier halen zij hun slag thuis.
Buurt klaagt steen en been.
Als we enkele buurtbewoners aangaande dit incident om een reactie vragen, vernemen we heel wat klachten omtrent het gedrag van de allochtonen van Turkse afkomst, dat die borden zouden sneuvelen was al voorspeld en als men ze opnieuw plaatst, zullen ze snel opnieuw vernield worden. De politie durft in die wijk niet op te treden, nachtlawaai, het op straat aan de auto's werken, zijn dagelijkse klachten van buurtbewoners.




Provincieraadslid Stijn Van Geneugden in gesprek met Morsum Magnificat : Ook andere partijen mogen daar borden plaatsen, het Vlaams Belang heeft voor dergelijke voorvallen een verzekering, Chris Janssens zal in dit geval het nodige doen.   

Bejaarde dame heeft nu schrik.
De 83 jarige, maar nog kranige bewoonster, heeft vorige keer de
vernielingen relatief goed verwerkt, de reactie van de politie was haar toen erg tegengevallen en daarom heeft ze daar dit keer geen beroep op gedaan.  Gisteren werden twee publiciteitsborden van elk ongeveer zes vierkante meter vernield. Marie heeft de drie jonge snaken, twee meisjes en één jongen, gezien, ze hadden hun gezichten onder een soort kap verborgen en zijn door de heg in de tuin gekomen en hebben de borden vernield, "nu heb ik schrik gekregen" zegt Marie met bevende stem, "misschien wordt het nog erger, ik ga niet meer toelaten dat er nog borden geplaatst worden".  Anderzijds is het schrijnend, dat een dame die gans haar leven in haar huis woont, zich door jonge alochtingen dient te
laten belagen.

Om 17:30u lag dit bord
nog een stuk op het voetpad.




Chris Janssens was op de hoogte maar had blijkbaar geen haast om de onveilige situatie te komen
opruimen, hij kan dat moeilijk aan de 83 jarige dame overlaten, het Vlaams Belang moet hier haar
verantwoordelijkheid opnemen, als er straks iemand zijn neus stoot, krijgt de bewoonster daar last mee.

Vlaams Belang.
Marie heeft het onheil zaterdagmiddag aan een Vlaams Belang
medewerker van Genk gesignaleerd en toen wij in de late namiddag ter plaatse arriveerden, waren de vernielingen nog niet opgeruimd, het éne bord lag deels op het voetpad en zou beter opgeruimd worden. Om 17:29u telefoneerden wij naar Bert Schoofs, bedankt voor de melding zij Bert en vijf minuten later kregen we al een SMS dat Chris Janssens al op de hoogte was gesteld en vandaag nog ter plaatse zou komen. Marie was toch niet erg tevreden dat er nog niemand van Het Vlaams Belang was langsgekomen.

Te verwachten.
Alhoewel wij het ongehoord vinden dat men op andermans eigendom
vernielingen komt aanbrengen, stelden wij aan Marie de vraag " of ze zoiets niet had kunnen verwachten", het mens heeft de toezegging gegeven aan een bepaald Vlaams Belang politicus, we krijgen niet echt een antwoord op onze vraag, alleen dat Marie nu schrik heeft dat het erger zal worden. 

Veel allochtonen.
In de buurt zegt men dat, wanneer de borden zouden worden
teruggeplaatst, deze niet lang overeind zouden blijven, er wonen daar veel allochtonen, vooral Turken, die mensen leven "s nachts vertelde iemand, ze maken dan ook veel lawaai, knutselen op de straat aan de auto's, maar 's morgens mogen we vóór tien uur ons gras niet maaien, de buurt slaapt dan nog.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat

Laatste update ( 16 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.