Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927608





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD Aarschot: Persbericht of pamflet?
13 april 2009
Vierde politieke partij klaar voor partijtje politiek kaartspel.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 592.700
Ternat / Aarschot 13 april 2009.

De jaren aanslepende problemen in de Aarschotse sociale woonwijken -Molendreef en Gijmelberg- krijgen er, na een politiek getouwtrek tussen drie partijen, nu een vierde bij: LDD. Een gelegenheid bij uitstek om in Aarschot met z'n vieren een spelletje politieke poker te spelen.

Persbericht.
Volgens het Nederlandse woordenboek Van Dale is een persbericht een bericht dat via de media openbaar gemaakt is, maar LDD deponeert in de brievenbussen van de sociale wijk SBGW een pamflet met in de hoofding "Persbericht", in zijn reactie op het forum van Het Nieuwsblad wil LDD politiek Secretaris Patrick Verduyckt iedereen overtuigen dat het gebuste document geen politieke boodschap zou dragen. 

Absoluut?
Hoe dan ook heeft de uitgever van Morsum Magnificat geen persbericht van LDD ontvangen, vreemd, want LDD Aarschot is abonnee. Vreest LDD Aarschot misschien dat de onafhankelijke koers van Morsum Magnificat hen hier niet in hun politieke kaart zou kunnen spelen, vrije meningsuiting is voor LDD alleen op papier "absoluut" in de praktijk is dat, net zoals bij alle andere partijen, helemaal anders, óók bij LDD poogt iedereen om over de rug van anderen naar omhoog te kruipen, bij Morsum Magnificat lukt dat niet, dat zouden ze ondertussen allemaal moeten weten, wij stellen ons, zoals dat van de pers zou kunnen verwacht worden, onafhankelijk op.

Al jaren.
Ondanks voorgaande mogen we uiteraard stellen dat er, zoals LDD het toegeeft, al jaren problemen zijn. Ondertussen hebben diverse bewoners van die wijk, in mindere of meerdere mate, nadelen van de situatie ondervonden, zelfs ernstig gevaar lopen voor ondermeer elektrocutie, maar LDD verbergt zich achter de kwinkslag dat de mensen niet naar buiten durfden te komen. Wat heeft LDD belet om individueel op te treden, bijstand te verlenen, misschien omdat zo'n onderlinge hulp geen politieke zoden aan de dijk zet?  Als LDD mandatarissen op de hoogte waren van mistoestanden dan was het de burgerplicht van die mandatarissen om dat te melden in plaats van enkelingen verder te laten aanmodderen.
Nu de verkiezingen voor de deur staan komt blijkbaar onder impuls van LDD, de zaak naar buiten en dat zou niets met de nakende verkiezingen te maken hebben? Wie is zo naïef om dat te geloven, mensen leren het blijkbaar nooit.

Argumenten.
Deze redactie heeft zich amper twee dagen met deze zaak belangeloos ingelaten, op die korte tijdspanne werden voor de gedupeerden al enkele pijnpunten blootgelegd waarmee zij naar de Vrederechter kunnen stappen, ondermeer omtrent de huurwaarborg. Dat LDD dat niet heeft opgemerkt geeft blijk van onvoldoende kennis ter zake.

Reageren kan via de redactie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be  1740 Ternat 

Laatste update ( 14 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.