Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926973





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot:Faalt maatschappij goedkope woningen in haar beleid?-Update1
10 april 2009
Talrijke huurders met klachten worden niet aanhoord.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 591.800
Ternat / Aarschot / Rillaar 10 april 2009.

Problemen in de sociale woonwijken
te Aarschot zijn het failliet van politiek dienstbetoon.


--- wijziging 09:00 13/4/2009
--- wijziging 23:50 12/4/2009
--- Correctie - art.1720 BW 14:48 12/04/2009
--- Update 1. 13:29 12/04/2009

De problemen met de sociale huisvesting te Aarschot zijn niet nieuw, ze
slepen al vele jaren aan, iedereen die in dit dossier verantwoordelijkheid draagt is mede oorzaak en zij die dit politiek spelletje meespeelden, zijn schuldig.

NIET CONFORME ELEKTRISCHE INSTALLATIES KUNNEN GEVAARLIJK ZIJN !!

Gazet van Antwerpen op 03 december 2004 :
Droogkast oorzaak elektrocutie kleuter
LANAKEN 3/12/2004 - Een defect aan de droogkast heeft geleid tot de dood van de bijna driejarige Liam Amory in de Heuvelstraat in Lanaken.
Dat blijkt uit het voorlopig verslag van de deskundige. Door het defect kwam eerst de elektriciteitskast onder stroom te staan en dan de boiler in de badkamer. Het water zou dus onder stroom hebben gestaan toen kleine Liam onder de douche stond. Het gezin Amory woonde nog maar twee jaar in Lanaken en renoveerde zijn woning.
Een te oude boiler zonder aardlekbeveiliging kan de oorzaak van het tragische ongeval zijn. Indien een boiler niet met een dergelijke beveiliging uitgerust is, dan kan de stroom niet afslaan. Die zoekt dan een weg naar de aarde, meestal via de waterleiding
Gazet Van Antwerpen - Belang Van Limburg - Concentra



Artikel 1720 BW Massaal overtreden?
Uit de eerste resultaten van mijn onderzoek blijkt al vlug dat de
maatschappij massaal artikel 1720 van het BW met de voeten heeft getreden, de verhuurder moet het verhuurde in goede en wettelijke staat onderhouden, idem dito voor het KB van 10 maart 1981 -art.271-, meer bepaald, de wettelijke periodieke keuringen van de elektrische installaties in de woningen is blijkbaar niet uitgevoerd. De eigenaar kan wat het onderhoud betreft geen verschil maken tussen degenen die veel, wenig of zelfs achterstand hebben opgelopen, heersen hier soms een middeleeuwse toestanden?
Elektrocutiegevaar?
Dat de Vlaamse Wooninspectie dringend moet worden ingeschakeld wordt
aangetoond doordat elektrische boilers, die op nachttarief werken, alsook deze in de keuken, niet beveiligd zijn door een differentieel met grote of zeer grote gevoeligheid, dus minstens 30mA. Als zoiets niet het geval is, ken er elektrocutie-gevaar zijn.

Elektrische beveiliging voor warmwaterboiler -links- en schimmels -rechts-.


Links: Een op het elektrisch net aangesloten boiler dient beveiligd volgens art.86.08 van het AREI, dat lijkt hier alvast niet het geval te zijn.
Rechts: Losgekomen behangpapier, bepleistering, vocht en schimmel, allemaal geen probleem voor die maatschappij, is ze sociaal of asociaal, of ergo, crimineel -elektrocutiegevaar-?

Bedenkelijk onderhoud?
In zijn reactie aan Het Nieuwsblad heeft de Directeur van de
bouwmaatschappij lelijk in zijn kaarten laten kijken, huurders die niet in "zijn" kraam passen, of door wettelijke regelingen weinig huur moeten betalen, kunnen niet rekenen op de "goodwill" van de man, de grootste willekeur, maar er is blijkbaar erger.

Reageren of informatie over te maken kan u via e-mail aan
 de redactie

--- wijziging 08:00 11/4/2009.
Vorig jaar waren er klachten van huurders van de
Gijmelbergwijk in verband met stookolietanks die gevuld dienden te worden, er was ondermeer geen geldige groene dop aanwezig, maar de mensen hadden schrik om met één en ander naar buiten te komen, er groeide verzet, recent doen sommigen dat nu wel.

Meer klachten.
Sindsdien is het verzet tegen de wijze van werken en optreden van de
Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen alleen maar toegenomen, nu zijn meerdere personen aan de alarmbel gaan trekken.

Gegevens Staasblad onjuist.
De laatste gegevens die over die maatschappij in het Staatsblad
gepubliceerd werden, dateren van 3 juli 2006, dus nog onder Voorzitter Laeremans, ondertussen was er al Gwendolyn R., die is reeds een jaar weg en vervangen door Henriette C., toch is er sinds 2006  niets meer in het Staatsblad verschenen, maar dat is blijkbaar niet de enige administratieve nalatigheid van de maatschappij, er zou veel meer aan de hand zijn dan dat.

Geen informatie.
Omdat de gegevens in het Staatsblad niet beschikbaar zijn, moeten we
deze bij bron halen, de eerste spontane vraag om inlichtingen bij de huidige Directeur Louis Janssens draaide al op een sisser uit.  In plaats van ons te informeren, wilde de Directeur weten of de informatie die wij nodig hebben over de samenstelling van de huidige Raad Van Bestuur soms iets te maken had met klachten, dus "vissen" naar bronnen, we hadden het meteen begrepen op geen enkele medewerking van Directeur Louis J. te moeten rekenen, het zal dus wat tijd kosten om één en ander na te trekken, en zoals u weet, kost "goed werk" tijd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©
www.morse-press.be

Laatste update ( 13 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.