Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927444





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Begijnendijk : Vandaag duidelijkheid rond Conformiteitsattest
06 april 2009
Ruimtelijke Ordening, Brandweer en Wonen Vlaanderen stappen af.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 589.700
Ternat / Begijnendijk / Heist-op-den-Berg, 6 april 2009.

--- wiziging 19:15 6/4/2009
In maart 1994 pakte eigenaar Firmin VL uit Baal de gemeente Heist-op-den-Berg bij de neus door een vergunning te vragen voor het maken van ramen in de voorgevel van het pand Kleinesteenweg,147
te 2221 Booischot, echter de ramen werden in de zijgevel gamaakt.

Bouwvergunning ingetrokken.
Op één of andere manier kreeg Heist-op-den-Berg lucht van dat feit en schorste op 24 mei 1994 die bouwvergunning, maar ondertussen had Firmin zijn snode plannen al doorgevoerd door in zijn huis een bijkomende studio te creëren die hij uiteraard verhuurde.

Onbewoonbaar.
Huisjesmelker Firmin V.L. neemt het niet zou nauw met de conformiteit van zijn huurpanden en op 26 juli 1999 wordt het pand zelfs onbewoonbaar verklaard, de huurders mochten verhuizen. Op een onduidelijk manier wordt door een fotoverslag van de lokale Politie het pand op 1 april 2000 geschikt verklaard, wij denken dat dit een aprilgrap was, de Politie is immers niet bevoegd om een woning bewoonbaar te verklaren.

OCMW Begijnendijk.
Het OCMW van Begijnendijk kan het goed vinden met huisjesmelker Firmin V.L., einde 2008 verhuist Begijnendijks gemeentearbeider Valère VDV uit de studio te Booischot en het OCMW knapt met behulp van gemeentepersoneel, dus op kosten van de gemeenschap, de studio op wat tot 8 januari 2009 duurt.  Het OCMW van Begijnendijk denkt daarbij zelfs niet na of daar wel iemand kan of mag wonen en of er, zoals dat sinds januari 2008 wettelijk is voorzien, wel een conformiteitsattest kan afgeleverd worden.

Conformiteitsattest.
Volgens Heist-op-den-Berg kunnen in dat pand geen drie gezinnen wonen, daarom moet er een bestemmingswijziging gebeuren, het OCMW van Begijnendijk vraagt op 16 januari 2009 dat attest aan, maar de aanvraag voldoet niet en zij dienen bijkomende informatie te geven, die komen op 3 maart te Heist-op-den-Berg toe, die gemeente heeft dan zestig dagen de tijd om het conformiteitsattest af te leveren.

Inspectie.
Vandaag komt de dienst ruimtelijke ordening, ondermeer Ingenieur Staf Govaerts, de brandweer van Heist-op-den-Berg, alsmede Wonen Vlaanderen naar het pand en als er bouwovertredingen worden vastgesteld, wellicht ook de Politie om een PV op te stellen.
We tonen hier aan hoe lichtzinnig het OCMW van Begijnendijk hier met belastinggeld is omgesprongen, erger, hoe het OCMW van Begijnendijk met haar cliënten omgaat, de Secretaris Peggy Baeten stond op 6, 8 en 14 januari 2009 met een contract te zwieren dat door de huurders condito sine qua non onder de dreiging :"als u dit niet neemt aanzien wij dat als een weigering" ! moest worden ondertekend
Vandaag wordt duidelijk of de studio er volgens de Ruimtelijke ordening mag zijn.

Woning verhuurd?
Het blijkt nu, dat de Studio sinds het voorbije weekend zou bewoond zijn, of dat een toeval is te betwijfelen, de inspectie van vandaag is aan betrokken partijen al een poosje bekend gemaakt, ze had al twee weken geleden plaats moeten vinden, maar door ziekte van Stef G. ging dat niet door, nu woont er plotseling iemand?

Erik Verbeeck - Van der Sande
in eigen naam

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
www.morse-press.be  1740 Ternat.

Laatste update ( 06 april 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.