Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927564





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : OCMW steunt malafide huiseigenaars-I
22 januari 2009
Cliënten worden in krotten gedumpt, attest kan niet voorgelegd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 559.000
Begijnendijk / Ternat, 22 januari 2009.

gewijzigd 20:30 23/1/2009
gewijzigd 15:50 22/1/2009
geplaatst 13:41 22/1/2008.

Wie veronderstelt dat een OCMW sociaal, rechtvaardig en eerlijk is, kent dat van Begijnendijk nog niet, bewijs daarvan is onderstaande uiteenzetting.

De deportatie.
Zoals wij al eerder verhaalden op deze website, moet een "lastig" echtpaar, koste wat kost, gedeporteerd worden naar een andere gemeente / Provincie en het Begijnendijks OCMW gaat daarin wel érg ver. Ze willen hun vervelende cliënten een -krot-studiootje verhuren in een buurgemeente en gaan daarvoor in zee met een regelrechte huisjesmelker van het zuiverste water.  Hier is sprake van "het doel heiligt de middelen".

Verzegeld.
De eigenaar van het pand waarin de studio zich bevindt, -VL uit Baal- is inderdaad niet aan zijn proefstuk. Hij koopt halve of hele krotten op die hij verhuurt aan verschillende OCMW's. Het woord opknapwerk komt niet voor in zijn woordenboek, dat moeten de respectievelijke OCMW's maar doen. Het kot aan de Kleinesteenweg in Booischot is ook zo'n geval. Het pand was in dusdanig slechte staat dat de gemeente Heist-op-den-Berg het op een bepaald moment blijkbaar raadzaam achtte om het in juli 1999 te verzegelen het water sijpelde er ondermeer overal binnen, dat is vandaag aan de muur van de slaap- en woonkamer nóg altijd te zien, de bezetting zit ondermeer los. 
Het krot zou op 1 april 2000 opnieuw bewoonbaar verklaard zijn, maar dat is wellicht een aprilgrap, het pand werd in drieën gedeeld en deze drie delen zijn allemaal verhuurd, ondermeer aan het  OCMW van Begijnendijk dat recent één studio summier opknapte, maar het OCMW wil ten voordele van de eigenaar nóg meer investeren door de muur te behandelen tegen vocht, 't éne plezier is het andere waard hé ....

Onbewoonbaar verklaard op 26 juli 1999 ....


.... ramen in de scheidingsmuur onwettig of door een
vergissing van de gemeente te goedetrouw gemaakt?
..... leidingen van stookolietank deels ingegraven via
andermans grond ..... erfdienstbaarheid verzwaard
door toegang naar achterliggende studio ....?? 

Juridisch kluwen.
De studio waar het OCMW het te deporteren echtpaar wil "instoempen" situeert zich dus in dat vroegere krot, ligt op het gelijkvloers, is +/- 40m² groot, heeft een deur en twee te verwaarlozen raampjes en daarmee is de hele buitenkant omschreven. Omdat eigenaar VL al jarenlang in een juridische strijd is verwikkeld met de eigenaar van het naastliggend stuk grond en deze daarmee plannen heeft -de aanvraag wordt kortelings ingediend- vormen de ramen en deur van de studio aan de zijkant een probleem. De vergunning die Firmin VL in 1997 te Heist-op-den-Berg voor ramen aan de voorkant had aangevraagd, werden in de praktijk aan de zijkant gemaakt ...
Er is al veertien jaar een juridisch kluwen aan de gang waarover het laatste woord nog niet is gezegd, Burgerlijke Rechters stapten zelfs al eens ter plaatse af om de situatie ter plaatste te bekijken, het gaat over een "Voorgevel" op bladzijde één en een "Zijgevel" op bladzijde twee...

Overeenkomst.
De OCMW cliënten zullen natuurlijk de grootste slachtoffers worden, maar dat interesseert het Begijnendijks OCMW allemaal niet, OCMW cliënten zijn in hun ogen blijkbaar minderwaardige mensen waar ze geen rekening mee hoeven te houden, maar in casu gaan ze zich wellicht nóg eens vergissen. Bedrijven die zich voor de kar van dat OCMW laten spannen en bereid zijn om controlerapporten af te leveren die strijdig zijn met de wetgeving -AREI en Vlarem- zullen óók hun verantwoordelijkheid moeten opnemen.

21 Januari 2009 15:51u
Eandis sluit woning opnieuw aan.                     Dit is de raam van de slaapkamer




De eigenaar van de -krot-woning -foto rechts- diende de elektrische voedingskabels van twee  "Studiookes" te verwijderen,die mochten daar alvast niet liggen, maar er is nog véél meer dan dat, daar zal het OCMW van Begijnendijk dra achterkomen. Ook EANDIS krijgt een negatief rapport voor onveilig werken, zij zouden het moeten weten wat art.266 betekent.
Elektrische kabel recupereren.
Rond 17u is de eigenaar de verwijderde XVB kabels komen recupereren, vier pinkers op, koffer open, evenkletsen met EANDIS, even in het studiootje kijken endaarna weer weg. Dat de vier pinkers dienden aangezet is uiteraard duidelijk "misbruik", de blauwe Mercedes stationwagen had duidelijk geen motorpech. 
OCMW niet op de hoogte.
Het OCMW zou van deze werken niet op de hoogte zijn geweest, dat de eigenaar recent een overeenkomst met de eigenaar van de naastliggend perceel heeft ondertekend, die voor de studio van belangis, zal het OCMW ook niet -willen-weten, deze redactie zal óók dat nog laten weten.


Sociaal en eerlijk?
Een OCMW dient toch sociaal denkend en voelend te zijn maar in het geval van Begijnendijk is dat een utopie, sociaal denken en voelen is hen volkomen vreemd. Het enige wat ze doen is mensen heen en weer schuiven en het leven van hun cliënten trachten te controleren tot in het absurde. Elke stap die hun cliënten zetten wordt gecontroleerd en zíj zijn het die bepalen wat er gebeurt, de cliënten worden geacht te zwijgen en te gehoorzamen. In het geval van het te deporteren koppel een vergissing van formaat want zelfs al behoren ze financieel tot de vierde wereld, ze hebben nog steeds een mening en zijn nog steeds beslissingsbekwaam, dát kan zelfs het OCMW hen niet afnemen. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVDS ©
www.morse-press.be  1740 Ternat  

Laatste update ( 25 januari 2009 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.