Gratis kunstwerk uit recyclagemateriaal van Vlaams Belang.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 526.500 Ternat / Brussel, 13 november 2008. Vlaams Belang brengt zichzelf en anderen in gevaar.
----- wijziging 22:32 13/11/2008 ----- wijziging 18:40 13/11/2008 Aan het kunstwerk van Arne Quinze, "The Sequince", een gigantische fluoriserende houten constructie, wordt momenteel volop gebouwd aan het Vlaams Parlement. Het minste wat van het kunstwerk gezegd kan worden is dat het speciaal is, of het ook móói is moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Smaken verschillen, gelukkig. 387.000 Exclusief BTW. Aanstaande zondag wordt het kunstwerk, dat maar liefst 387.000 Euro kost aan de Vlaamse belastingbetaler, feestelijk ingehuldigd. Vlaams Belang wilde de waanzin van een dergelijk project, vooral met het oog op de huidige crisis, aantonen door een eigen "kunstwerk" van gerecycleerd materiaal in te huldigen. Het door Arne Quinze gemaakte kunststuk zal 5 jaar blijven staan waarna het weer wordt verwijderd. Een eenvoudig rekensommetje leert dat dit houten gevaarte aan de belastingbetaler 7.804,50 Euro per maand kost. Misschien toch iets om over na te denken. Veiligheid op de werf. Uiteraard had Morsum Magnificat ook, en misschien wel vooral, oog voor de veiligheid op de werf. Onmiddellijk was te zien dat de werf op meerdere wettelijke items met de voeten werd getreden, ondermeer het feit dat voetgangers zonder problemen de werf konden betreden terwijl er boven hun hoofden met houten balken, balkjes en pneumatische nagelnietmachines werd gejongleerd. Er stond dan ook nérgens een bord met aanwijzing dat het verboden was de werf te betreden, erger nog er waren speciaal doorgangen vrijgelaten om passanten toe te laten de werf te betreden. De arbeiders droegen onvoldoende of geen PBM -Persoonlijke Beveiligings Middelen- en kropen zonder regelbare veiligheidslijn in en uit de gondel van de hoogwerkers. En dat zijn maar énkele van de tekortkomingen en gevaren. Ondertussen werden de bevoegde diensten van deze wantoestanden op de hoogte gebracht. Benieuwd of deze iets zullen ondernemen nu de Vlaamse Regering opdrachtgever is van de werken.
Vlaams Belang had op die plaats niets te zoeken
Een bouwwerf waar boven de hoofden constructies worden gebouwd is geen plaats om een persconferentie te houden. Anke Vandermeersch kent de Wet van 25 januari 2001 niet, Jurgen Ceder evenmin. In de belangstelling. Het is geweten dat het Vlaams Belang, zoals alle politieke partijen, graag in de media komt. Er worden klachten ingediend tegen bijv. Karel Degucht wegens verkoop van aandelen met voorkennis, maar ondertussen organiseren zij wél ludieke acties op een werf die in feite niet toegankelijk is, ze zijn ziende blind voor de gevaren, erger nog, zij dwingen de journalisten op die manier zichzelf in gevaar te brengen bij het uitoefenen van hun job en als Filip Dewinter daarop gewezen wordt verschuilt hij zich achter nietszeggende antwoorden, zoals het een écht politicus betaamt. Ook Anke Vanderdermeersch stond er bij en keek er naar, toen Morsum Magnificat haar naar de Wet voor tijdelijke en mobiele werkplaatsen verwees -24 januari 2001- repliceerde ze met een kwinkslag :"ik ken niet al die wetten van buiten", de waarschuwing dat ze daar gevaarlijk stond, lapte ze echter wel aan haar laars. Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. JVDS © www.morse-press.be 1740 Ternat. |