Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927575





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang survival: Dewinter versus John Vrancken.
24 augustus 2008
John Vrancken opent registers richting Dewinter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 490.200
Ternat / Houthalen-Helchteren, 24 augustus 2008.

De redacte van Morsum Magnificat heeft reeds in meerdere artikels geschreven, dat Filip Dewinter een despoot van formaat is, hij is razend op de hoofdredacteur van Morsum Magnificat omdat deze hem tijdens een persconferentie drie jaar geleden de vraag stelde "Mijnheer Dewinter heeft uw partij voldoende competente mensen om de negenhonderdduizend ambtenaren in onze Ministeries te vervangen ?", Dewinter zei achteraf tijdens de receptie :"Gij met uw moeilijke vragen", maar sindsdien discrimineert Filip Dewinter Morsum Magnificat.
Het rommelt al langer in Limburg en elders.
Het vertrek van Bob Dewispelaere bij het Vlaams Belang heeft al voor de nodige
comotie gezorgd, ook John Vranken heeft daarover nogal wat e-mail verkeer gevoerd, dat verhitte de gemoederen óók, maar de gazet van Limburg schreef er quasi niets over.
LDD.
Toch moet het overlopen naar LDD gezien worden in het feit, dat politici als John Vranken die bij
hun eigen partij om één of andere reden niet kunnen scoren, het in de hoop het daar wel te
kunnen, naar LDD overstappen, zóveel is duidelijk. Afwachten wanneer zich bij LDD, als er posten
moeten verdeeld, hetzelfde voordoet, politiek blijft  -behalve enkele idealisten zoals Sijn Van
Geneugden- een wedstrijd naar macht en geld.
EVER © - Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Reactie van John Vranken van 24 aug 08 aan Filip De Winter.
Filip,
Sta me toe via mail op je bericht in de mailbox van mijn gsm te antwoorden.
Het was mij trouwens gisteren te druk om dat telefonisch te doen, vanwege de
aanhoudende feliciterende foontjes, die ik vanuit alle geledingen en hoeken mocht ontvangen… ja, zelfs uit jouw eigen partij! Het heeft me in mijn beslissing alleen maar gesterkt!
Nog niet zo gek, gezien de grote ontevredenheid, die er bij tal van jullie leden en
mandatarissen leeft… Dit zal ten gepaste tijde ook wel zijn gevolgen hebben, vrees ik - voor jullie…

Maar ik ga hier dus ook schriftelijk antwoorden, aangezien je ook via een persbericht één en ander pleegt te moeten ‘rechtzetten’… Ik heb inderdaad nagelaten om je vooraf te contacteren over mijn beslissing. De reden is tweevoudig: ik zag er het nut niet zo direct van in, gezien ik al jaren tevergeefs mijn grieven en opmerkingen aan de kaak heb gesteld bij jou en andere leden van de partijtop enoverigens klikte het nooit tussen ons - wel integendeel!

De zaak is enkel verder verziekt… omdat men er gewoon de schouders voor optrok en de andere kant uitkeek. Ik spreek hier overigens niet alleen voor mezelf, want dit blijkt ook uit reacties van collega’s, die hetzelfde ervaren (hebben).Je weerlegt mijn beweringen dat mij een tweede plaats werd toegezegd.
Inderdaad, dit is nooit op papier gezet. Gebeurde dit in het verleden wel, soms?
Werd dit soms wel op papier gezet voor de anderen, die ook een plaats is toegezegd? Naar mijn mening, niet!

Maar mag ik er je aan herinneren dat je dat enkele maanden geleden wèl deed, toen je met de beslissing afkwam dat Linda Vissers de lijsttrekkersplaats kreeg?  Bovendien werden de eerste vier plaatsen op de Limburgse lijst voor de komende verkiezingen van het Vlaams parlement enkele weken geleden in Het Belang van Limburg geciteerd, niet door mij aangegeven bij de desbetreffende journalist, maar wel door iemand, die toevallig lid is van jullie partijbestuur. En daar zijn twee getuigen van…

Dat deze summiere lijstvorming inderdaad nog niet de officiële procedure heeft gevolgd, is juist, maar doet dat er iets toe? Ook in het verleden werd dit officieel zo naar buiten gebracht, maar je weet net als ik dat de partijtop de lijst vormt, ze naar de lagere echelons komt ‘presenteren’ en ze daar ook komt ‘doordrukken’…  Van democratische inbreng vanuit de lokale besturen en zelfs de partijraad is bij het VB weinig sprake, tot grote ergernis overigens van de lokale mandatarissen…

Voor het overige sta ik achter mijn argumentatie, zoals ze in de pers verwoord werd. Het politiek opportunisme kan me gestolen worden: ik ben stilaan gaan balen van de aanhoudende intriges en de manier waarop er bij jullie aan vriendjespolitiek en kontlikkerij wordt gedaan.

Kontkruiperij en gatdraaierij blijken bij jou overigens eerder de norm uit te maken, dan parlementsleden en lokale mandatarissen op hun werk en verdiensten te beoordelen. En het is juist dat ik geen plaats bij LDD heb opgeëist, het is juist dat er mij geen plaats werd beloofd of toegezegd… daar heb ik geen problemen mee, want ik wens, in tegenstelling tot het VB, op mijn merites beoordeeld te worden en we zullen wel zien hoe de leden van LDD deze zullen belonen of afstraffen…

Je stelde overigens in je lange betoog op mijn gsm dat de werking van de parlementsleden (tijdens het fractieweekend) zal geëvalueerd worden en dat deze evaluatie de plaatsen op de lijst mee zal bepalen. Wel, beste Filip, spijtig genoeg voor jou en enkele anderen in jouw omgeving, scoor ik ook hier goed, want ik meen uit het effectieve en het voorhanden zijnde cijfermateriaal te kunnen afleiden dat ik van de Limburgse VB parlementairen het beste scoor!

Ik ben, in dat zelfde betoog, volgens jou ook niet uit het juiste politieke hout gesneden. Juist, want ik ageer en reageer ietwat consequenter, directer en rationeler… dan men in de politiek in het algemeen en meer bepaald in jullie partij gewoon is. Dat heb ik nu eenmaal aan de bedrijfswereld overgehouden.

Ik wil besluiten met jou en Linda veel succes toe te wensen met de komende verkiezingen: Linda zal er in alle geval een niet zo plezante taak aan overhouden om de collega’s op haar lijst met de neus in dezelfde richting te krijgen en te houden. De achterbakse en onderkruiperige houding en acties van deze collega’s bij de laatste federale verkiezingen en de ermee gepaard gaande campagne, zitten haar (en mezelf) nog steeds hoog!

Hopelijk zal dit voor haar deze keer beter gaan, maar ik betwijfel het sterk, gezien de eigengereidheid en de persoonlijke belangen van deze – gelukkig voor mij – ex-collega’s!

Als er een verzieking in jullie rangen merkbaar is, dan is dat voor het overgrote deel aan jou en enkelen van jullie partijtop te danken: er valt  weinig management, EI en kunde in het leiden en begeleiden van mensen te ontwaren!

Maar ja, dat is al jaren het geval en ik denk dat er weinig aan te verhelpen valt.Ik wil langs deze weg ook de collega’s buiten onze provincie, waar ik heel goed mee kon opschieten, veel succes toewensen! Ik hou goede en fijne herinneringen aan onze relatie over… Ja, inderdaad, er bestaan binnen jouw partij toch ook rechtgeaarde en menselijk en professioneel kwalitatieve mandatarissen! Hou ze in ere, want ook bij sommigen onder hen is enige vorm van misnoegdheid over één en ander vast te stellen…

Het ga je goed en ik groet u!

John Vrancken
24/08/2008

Laatste update ( 24 augustus 2008 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.