Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929455





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Affaire Moerman en de kreupele dossiers rond aanbestedingen.
22 november 2007
CDBC Kan alleen maar grote dossiers aanpakken.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 372.500
Ternat 22 november 2007.

Na de zaak van signalisatiebedrijf Janssens (Lokeren) en Schepen Leo Stevens uit Mechelen, ligt er voor de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie (CDBC) alweer een ander groot dossier op de tafel ; het dossier Moerman en wie weet volgen er nog meer want ook de kabinetten van Anciaux, Vandenbroecke, Vervotte en Keulen lijken niet volledig zuiver op de graat te zijn. Kwatongen beweren dat zelfs de kabinetten van de Vlaamse Regering een doorlichting behoeven. 

De CDBC bestaat uit slechts 13 speurders en zijn de (ingekorte) versie van het vroegere Hoog Comité van Toezicht (HCT in de Jozef II straat), waarvan destijds door de politiek de vleugels werden afgeknipt.
Een van de speurders, PM, kan daar van meespreken en heeft later al heel wat tegenstand ondervonden, maar de speurder uit het Leuvense is letterlijk en figuurlijk groot genoeg om de vele aanvallen te overleven, één van de weinige.



Fien<tje> Moerman laat ze
maar los ...... zakken (tassen)
vullen .



Toch vindt deze redactie dat de CDBC alleen de grote zaken mag behandelen en kleine dossiers zoals het gesjoemel met de aanbesteding rond het Standbeeld van Marcinelle te Begijnendijk en het Euroshopping center te Mechelen moet laten vallen,  ze pakken blijkbaar alleen de dossiers aan waar de corruptie metersdik bovenop ligt. Ook hier zijn dus alle Belgen niet gelijk voor de Wet.

Maar wat kan men in een land als België, waar op grote schaal met aanbestedingen wordt gesjoemeld, met 13 politiemensen aanvangen, zijn ze soms niet bewust ondermand uit schrik dat de helft van de Belgische politiek in de bak vliegt, wordt België dan de gevangenis van Europa  ?

Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 25 november 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.