Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Comité Vlaanderen Onafhankelijk reageert op politieke situatie.
11 november 2007
Koning kiest voor Wallonië«


Bezoekers website Morsum Magnificat : 365.500
Ternat / Oud- Turnhout 11 november 2007.


Reactie van de redactie van Morsum Magnificat :
Wanneer gaat Vlaanderen een "Mars op Laken" organiseren om te tonen dat de Koning ook met Vlaanderen rekening moet houden ?
Hebben Vlamingen minder rechten dan buitenlanders ? 
Als  de Koning voor Wallonië kiest, dat moeten de Vlamingen niet meer bijdragen aan de dotatie van het Koningshuis.


PERSMEDEDELING van het Comité art.16 Vlaanderen Onafhankelijk

KONINKLIJK DICTAAT ONAANVAARDBARE BLUNDER!

Het bericht dat het Paleis op donderdag 8 november verspreidde is verbazingwekkend en verontrustend. De bewegingsruimte van Yves Leterme bij de regeringsvorming wordt beperkt tot het sociaal- economische luik en de staatshervorming wordt toevertrouwd aan de voorzitters van kamer en senaat. Dat wordt dus een herhaling van de COSTA en vergelijkbare initiatieven die in het verleden niets hebben opgeleverd. Dat zal ook nu wel de bedoeling zijn. Bovendien komt de Koning hiermee op een eenzijdige wijze tegemoet aan de wens van de Franstalige "Belgen?" en de Walen. De Koning brengt hierdoor zelf de cohesie van het land in gevaar. Een blunder van jewelste.

De Koning beseft niet dat hij Yves Leterme voor een onmogelijke opdracht plaatst. Om een effectief en welvaart genererend sociaal- economisch beleid uit te stippelen is het nodig dat wordt rekening gehouden met de specifieke behoeften van Vlaanderen en Wallonië. En dat kan alleen door Vlaanderen en Wallonië zelf de nodige bevoegdheden te geven. De Koning ontkomt niet aan de noodzaak van een echte staatsvorming.

Yves Leterme doet er goed aan – uit zelfrespect en uit respect voor de kiezer - niet meer op audiëntie bij de Koning te gaan, maar gewoon een brief te schrijven waarbij hij aangeeft dat in de huidige crisis een nuttige regeringsvorming die het sociaal- economisch luik aanpakt binnen de bestaande staatsstructuren niet mogelijk is. En hij kan meteen ook meedelen dat hij zelf de Vlaamse en de Waalse regering zal verzoeken om gezamenlijk te overleggen rond de vraag: wat willen Vlaanderen en Wallonië nog samen doen? Dat is immers de cruciale vraag waarrond eerst een grondig gesprek moet plaats vinden.

De vorming van een federale regering is op generlei wijze urgent. Wij hebben immers een Vlaamse en een Waalse regering die goed functioneren en er is nog steeds een regering die de lopende zaken behandelt. Er kan dus de nodige tijd genomen worden voor een fundamenteel gesprek dat niet langer uit de weg kan worden gegaan. Mogelijk blijkt uit dat gesprek dat een federale regering gewoonweg hinderlijk en overbodig is.

De Koning moet beseffen dat hij - met zijn staatsgreep - niet alleen Yves Leterme maar ook de grote meerderheid van de bevolking in dit land  " de Vlamingen " heeft beledigd. Hij verkracht met zijn dictaat de democratie en hij vernietigt de geloofwaardigheid van het Hof. Hij doet er goed aan niet meer in Vlaanderen te verschijnen. 

Voor het comité art.16,
Guido De Schuyteneer
Coördinator.
www.vlaanderen-onafhankelijk.be

Ook het Vlaams Belang reageerde eerder al, zie  www.vlaamsbelang.org

 

Laatste update ( 12 mei 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.