Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929458





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fluxys sluit aan op het onbetrouwbare ASTRID
09 november 2007
Paging van ASTRID is onbetrouwbaar.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 363.300
Ternat / Brussel 09 november 2007.

Update 1 : 09.11.07 19:00u

In een bericht aan deze redactie laat Fluxys weten dat ze sinds december 2006 op het Astrid netwerk zijn aangesloten en ze tevreden zijn over de dienstverlening en de betrouwbaarheid van het netwerk.

Explosievrije zend- ontvangers.
Wanneer men in een omgeving werkt waar explosiegevaar heerst, moet de radiocommunicatieapparatuur (zend- ontvangers) van het explosievrije type zijn, op het toestel staat dan duidelijk een merkteken ““Ex”.
Volgens onze informatie zijn er in het Astrid netwerk geen explosievrije toestellen ter beschikking.
Onze vraag in die richting aan Fluxys kreeg volgend antwoord :
”Er
bestaat vandaag 1 door de NV Astrid gevalideerd explosievrij toestel, met beperkte functionaliteiten. In januari 2008 komt een tweede explosievrij toestel op de markt” einde citaat.
Dat wil dus zeggen dat Fluxys eigenlijk al sinds december 2006 van het Astrid netwerk gebruik maakt zonder dat ze explosievrije zend-ontvangers / pagers gebruiken !

Misschien kan dat Rotselaars kroegbaaske zich daar eens druk over maken !

Andere klokken.
Deze redactie beschikt, niet alleen over en rijke ervaring in telecommunicatie maar heeft ook zijn bronnen die ons iets heel anders vertellen dan de dienst externe communicatie.
Uiteraard kunnen wij hier geen verdere details bekend maken, indien daarvan maar iets zou uitlekken,  zouden diegenen bij Fluxys die mogelijk één of ander zouden vertellen, zeker en vast hun job verliezen, democratie bestaat slechts op papier.

Het is trouwens een beetje vreemd, dat Fluxys hun eigen communicatiesysteem tot voor kort in dienst heeft gehouden.

Erik Verbeeck



Een herbergier / politicus stelde onlangs vragen aan het Limburgs Kuifje (Patrick Dewael) omtrent een panne aan de paging van het ASTRID communicatiesysteem dat daardoor meer dan vier uur plat lag en brandweermannen niet bereikbaar waren.
Alhoewel wij vinden dat een herbergier achter zijn toog (te Rotselaar) moet staan, klopt het anderzijds  toch dat het ASTRID systeem problemen geeft.

Fluxys.
Wat we niet begrijpen is dat een maatschappij als Fluxys zijn eigen communicatiesysteem afbreekt en met ASTRID gaat werken.
We informeerden vandaag bij Fluxys maar Mw. Giet kan alleen maar bevestigen dat ze inderdaad op ASTRID overgeschakeld zijn, of ASTRID explosievrije toestellen heeft, én of er problemen zijn van bereikbaarheid kan de dame ons niet bevestigen, we krijgen nog nieuws.

Paging.
Het antennesysteem van ASTRID bevat, op de top van de mast, de zend- en ontvangstantennes in de UHF band maar de VHF antenne, die dient voor de “Paging”, staat veel lager, waarom ?  We proberen het uit te zoeken.

U leest er meer over in Morsum Magnificat 148.

Verbeeck Erik

www.morse-Press.be

Laatste update ( 10 november 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.