Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929461





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Trends in de ban van Morsum Magnificat.
02 november 2007
Hoofdredacteur MM vraagt verwijdering van twee foto’s  


Bezoekers website Morzsum Magnificat : 358.300
Ternat / Haren 02 november 2007.

In Morsum Magnificat 147 :
Erik Verbeeck (Morsum Magnificat) onafscheidelijk (voor Trends) naast Christian Van Thillo én in paats van de baas van Kairos en Landsbeeck, toch zijn het zeker geen dikke vrienden.

Het weekblad Trends publiceerde in haar nummer van 01 november 2007 een artikel ondermeer over de Antwerpse  â€œPowerlistâ€, een lijst van industriëlen die het in het Antwerpse te vertellen hebben, volgens Trends de "Elite" , waarbij Erik VERBEECK, de zoon van wijlen “Fonne†VERBEECK van de toenmalige (1970) ANTWERPSE BOUWWERKEN VERBEECK aan de Bouwensstraat 21-35 te Borgerhout  thuis hoort.

Antwerpse Bouwwerken Verbeeck.
Als zoon van Fonne Verbeeck, die in de jaren 70 een zeer florerend bouwbedrijf met 500 werknemers leidde dat ondermeer de brug te Wilrijk bouwde, kon Erik, net zoals zijn excentrieke vader, grote, zeer grote sier maken, hun buitenverblijf in Westmalle had douches waarvan de kranen en deurkrukken met bladgoud belegd waren.
De Antwerpse Bouwwerken Verbeeck hadden ook veel vrienden, grote vrienden, zoals wijlen Frank Pepermans -Bell Telephone Mgf C°- Schotmans-(Piet) Dedecker (Desco Sanitair) en er werden bij “Anneke†aan de Schuttershofstraat  in Antwerpen (het toenmalige Quartier Latin) bakken champagne verbrast.

De familie Verbeeck was ook gulle sponsor van de toenmalige Volksunie van Hugo Schiltz.

Excentriek.
Maar hoe financieel sterk Antwerpse Bouwwerken Verbeeck aan de Bouwensstraat ook mocht zijn, ze geraakten in moeilijkheden.

Fonne Verbeeck, die officieel aan de Amerikalei woonde, had méér dan één vriendin, een penthouse aan de Rubenslei behoorde bij de cadeaus en dat was niet het énige appartement.

Fonne bestelde ook om de haverklap in Amerika Cadillac  met allerlei gesofistikeerde attributen, als de auto dan in de Antwerpse haven arriveerde en er was iets dat Fonne niet zinde, dan stuurde de aristocraat de Cadillac prompt "Return to sender" met alle kosten eraan verbonden.

Met BASF had Fonne Verbeeck ook goede contacten, maar de "Basant Siedlung" aan de Blokjesweg in Kapellen heeft Antwerpse Bouwwerken Verbeeck veel geld gekost.

Erik Verbeeck.
Toen Fonne Verbeeck overleed kwam zoon Erik Verbeeck aan het roer en vanaf dat moment ging het bergaf met de Antwerpse Bouwwerken Verbeeck. Hoewel de huidige hoofdredacteur van Morsum Magnificat (die dezelfde naam draagt) met Fonne Verbeeck goede commerciële (technische) contacten had (aanbevolen door Frank Pepermans van Bell Telephone Mfg C° een dikke vriend van Fonne), liep het met ERIK VERBEECK van de bouwwerken meteen mis, zoon Erik dacht dat iedereen voor hem aan de kapstok hing, maar in het geval van de hoofdredacteur van Morsum Magnificat had hij zich vergist, Erik Verbeeck (VERTA) zei prompt de commerciële relaties op.

Trends.
Dat Trends, die ook al enkele artikels over de hoofdredacteur van Morsum Magnificat plaatste, deze nu verwisselt met ERIK VERBEECK (Interbuild) is een grote flater.  De hoofdredacteur wil geenszins geassocieerd worden met de Antwerpse "Powerlist"  noch met Erik Verbeeck van hetzij Interbuild, Kairos of Landsbeeck, laat daar geen misverstand over bestaan, de éne Verbeeck gaat letterlijk en figuurlijk over lijken en de andere helpt en verdedigt met veel tegenwind de zwakkeren. 

Erik Verbeeck
Ongefortuneerd maar onafhankelijk freelance onderzoeksjournalist .

Laatste update ( 04 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.