Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929461





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrastructuur gevangenissen een puinhoop.
29 oktober 2007
Omheiningmuur gevangenis Brugge onstabiel


Bezoekers website Morsum Magnificat : 356.100
Ternat / Brugge 29 oktober 2007

Lezersbrief.
Geachte Mevrouw,
Doordat de nieuwe gevangenis van Brugge,  die zestien jaar geleden in gebruik werd genomen,  op moerasgrond gebouwd werd,  zijn grote delen van o.a. de omheiningmuur  (ik heb het over de siersteen die de betonnen omheiningmuur verfraait)   reeds ingestort (en daarna weer opgebouwd). 
Ik kan Minister van Justitie  Laurette Onckelinckx dus wel begrijpen wanneer ze geen stalen net  (om ontsnappingen met behulp van een helikopter te verhinderen)  over deze gevangenis durft te hangen.  Mw. Onckelinckx vreest namelijk dat door het gewicht van dat stalen net heel de Brugse gevangenis als een kaartenhuisje in elkaar zou stuiken.


Naam en adres op de redactie bekend.

NVDR.
Een ingenieur bij het Ministerie van Justitie bevestigt ons dat er in de gevangenis van Brugge problemen zijn met die omheiningmuur, ook dat ze al gedeeltelijk is ingestort.
Het probleem zou zich voordoen omdat ondermeer het hoekverband van de stenen niet bestaat (niet in verband gemetst), in feite staan de muren los van elkaar, de openingen zouden slechts met siliconen dichtgesmeerd zijn !

Regie der gebouwen de grote schuldige.
Het is de Regie der Gebouwen die verantwoordelijk is  voor al deze tekortkomingen, in augustus 2007 (MM 144) hebben we ook al aangegeven dat de gevangenis van Brugge niet voldoet aan de wet op de brandbeveiliging (19.12.1997) en op overspanningen te wijten aan bliksem (KB 10.03.1981).
De Regie der Gebouwen bulkt van de incompetentie, we hebben voorbeelden bij het KMI, Rekenhof, Justitiegebouw Leuven, Brussel en vele, vele andere overheidsgebouwen, maar wie doet er iets aan ?
Alle politici die Justitie in beheer hadden, hebben pakken boter op hun hoofd, inclusief Tony Van Parys.

Erik Verbeeck
Hoofdredacteur Morsum Magnificat
  

Laatste update ( 29 oktober 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.