Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929453





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mogen de riolen van Genk rood kleuren van het bloed.
28 oktober 2007
Ingezonden artikel : Vrijheid van meningsuiting.
Reactie van een abonnee lezer omtrent de betoging te Genk:


Bezoekers website Morsum Magnificat : 355.500
Ternat 28 oktober 2007 11:00u

Vrijheid van meningsuiting impliceert het recht om meningen te verkondigen die choqueren. Zolang men maar geen haat predikt.

Weldra valt Turkije Irak binnen. Het zal dan in Vlaanderen en Brussel (waarom niet bij de Walen?) zeer regelmatig tot kleine of grote veldslagen komen tussen Turken en (PKK-)Koerden. Een dode nu, een zwaargewonde daarna, verschillende keren.


Een gepensioneerde CIA-agent zei onlangs op National Geographic dat de CIA (binnenskamers) betreurde dat er op 9 september maar enkele duizenden mensen waren omgekomen, veel, veel te weinig dus. 100.000 of 200.00 doden zouden de VS-regering en het grote publiek wakker geschud hebben en meer de aandacht gericht hebben op de binnenlandse veiligheid dan op de "war against terror" overzee.

Dezelfde redenering kan men in dit geval toepassen. Als het zondag dramatisch afloopt met enkele doden en veel zwaargewonden (ook bij de politie) dan zal de overheid wakker geschud worden. Dan zullen er in de toekomst, op het einde van de rit, misschien meer levens gespaard blijven dan wanneer het zondag alleen maar bij enkele zwaargewonden blijft waarvan er één enkele weken later aan zijn verwondingen bezwijkt. Snap je: één groot vreselijk drama kan vele kleine drama's die op termijn méér levens eisen, helpen voorkomen. Want onze federale bewindslieden volgen toch de struisvogelpolitiek die ze al jaren voeren.

De oudere generatie Turken en Koerden en Marokkanen zijn als groep zeker tegen iedere vorm van geweld. Maar tussen de jeugd komt er een radicalisering. Ik predik dus geen haat. Maar HOOP uit de grond van mijn hart dat er nooit doden vallen in geïmporteerde conflicten en dat de overheid dringend werk maakt van de aanpak van geïmporteerde oorlogen. En als de CIA cynisch mag redeneren, dan mag ik dat ook (al zouden de zgn heren van de tweede kamer van het Hof van cassatie daar anders over denken).

Is Mottebolleke nog niet uitzinnig van woede? Neen, Mottebolleke ik hoop dat er nooit één dode valt bij extraterritoriale oorlogen in ons Vlaamse vaderland. Maar nu het in de sterren geschreven staat dat - mede door de politieke struisvogelcorrectheid - dat er wel bloed zal vloeien (dat zal toch wel op de ene of andere manier weer de schuld zijn van het Vlaamse nationalisme) denk ik even op dezelfde manier als de veiligheidsspecialisten.
O.W.    (
Naam en adres bij de redactie bekend).

NVDR
Uiteraard staan wij volledig achter de vrijheid van meningsuiting, maar het ergste van al is, dat men er in België veel over spreekt, maar dat deze in de praktijk niet bestaat, tenminste wie er gebruik van maakt loopt in “The picture” en loopt, als van die vrije meningsuiting te veel, ergo, blijvend gebruik wordt gemaakt, tegen de lamp.  Daarom heeft de redactie uw ingezonden stuk (voor de goede orde) toch enigszins moeten censureren.

Erik verbeeck
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.
 

Laatste update ( 28 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.